Skip to main content

Vandring i Algarve

Färgstarka vandringar i det genuina Algarve

Portugals sydligaste region var en gång ett eget moriskt kungadöme och har behållit en karaktär av något alldeles eget. Den är lite vildare men också vackrare. Lite enklare, men också mer genuin. Kusten präglas av ockrafärgade klippor och raukar, apelsinblommorna doftar och korkekarna slingrar sig mot solen. Här njuter man av över 3000 soltimmar varje år och när vi är här njuter vi också av ett skönt lugn. Vi går de finaste kustvandringarna och ägnar även tid åt det dolda inlandet med öde berg och välbevarade medeltidsbyar, insvepta i en tidlös känsla.

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringar med lunch, transporter och guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Carvoeiro

Vi landar i Faro och åker transfer till vårt bekväma hotell för veckans vidare äventyr. Välkomstmiddag på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring till Ferragudo

Direkt från dörren börjar vår första vandring i morgonsolen. Vi följer den färgstarka kusten med sina röda klippor, grönskande tallar och blåa hav västerut. Vi avnjuter picknick i det fria och tar after walk i lilla fiskebyn Ferragudo. På vägen tillbaka besöker vi den välbevarade medeltidsbyn Silves, Algarves vackraste, med sin ilsket röda moriska borg.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Ponta Piedade

Idag börjar vi vandringen i lilla samhället Luz och går kusten österut mot Lagos. Vi passerar udden Ponta Piedade, ett av Algarvekustens mest fotograferade ställen, där dramatiska klippor balanserar i havet. Vi går sedan in i Lagos vackra historiska stadskärna. Det var härifrån Portugals upptäcktsresanden satte ut på 1400-talet.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring i Serra de Monchique

Idag får vi se en annan sida av Algarve – det orörda inlandet med berg och traditionellt lantliv. Här doftar luften av tall och eukalyptus och marken täcks av ljung och lavendel. Det odlas mandel, oliv, fikon, druvor och naturligtvis kork. Vi vandrar upp på regionens högsta berg Foia och avslutar i byn Monchique, där den som vågar prövar på det lokala brännvinet. 

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

En hel dag att pröva på livet som semesterfirare. Det finns fina stränder där vi bor och ägna gärna lite tid åt stadens serveringar, gränder och butiker.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring längs Rota Vicentina

Idag åker vi lite längre bort till den del av Algarve som blickar rakt ut i Atlanten. Vi går ett stycke av långleden Rota Vicentina (Fiskarens led) mellan byarna Alzejur och Arrifana. Det blir möjlighet till ett vilt bad innan vi åker hem igen.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Senhora da Rocha till Benagil

Den sista turen är en klassiker. Med start vid kapellet Senhora da Rocha, som står på en smal udde, vandrar vi västerut förbi Praia da Marinha (en av kustens finaste) till Benalgil. Den sistnämnda lilla kustbyn är känd för de häftiga grottorna som nås sjövägen. Återfärd till vårt hotell och avskedsmiddag.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Algarve

Vi återvänder hem efter en skön veckas vandring och bad i Algarves genuina natur.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Algarve

Under tidig medeltid var Portugals södra del ett moriskt rike under namnet Al-gharb, som betyder riket i väster. Silves var huvudstaden och än idag tronar borgen över staden. När Portugal enades på 1100-talet fick Afonso III titeln ”Kungen av Portugal och Algarve”. Regionhuvudstaden är idag Faro. Befolkningen är 395000 och under sommaren lockas många utländska besökare av de 155 kilometrarna kust med långa och rena sandstränder. När vi reser till Algarve är det lugnare och områdets verkliga karaktär träder fram.

 • Klimat: medelhavsklimat med maritim karaktär
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra svenska kontakter passar

Vandring i Algarve

Vi går i en liten grupp med svensk guide. Underlaget är mestadels släta stigar med lite sten och sand. Höjdskillnaderna är måttliga.

Måltider

Luncherna äts som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Faro. Vi har sedan cirka en timmes transfer till hotellet. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Faro. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotel Baia Cristal

Hotel Baia Cristal

Detta välutrustade hotell ligger i en lugn del av Carvoeiro direkt vid kusten. Här finns trädgård, stor utomhuspool med havsutsikt, uppvärmd inomhuspool med spa (ingår för våra gäster), bufférestauran...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-11-21Utan flyg/transferVandring i Algarve, utan flyg/transfer410 495:-BokaMer information
2020-11-21ArlandaVandring i AlgarveJa14 995:-BokaMer information
2021-10-16Utan flyg/transferVandring i Algarve, utan flyg/transferJa10 495:-BokaMer information
2021-10-16ArlandaVandring i AlgarveJa14 995:-BokaMer information

Erbjudanden

12/8Expedition Kebnekaisefrån 29 995:-
19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg