En vandringsresa utöver det vanliga i spännande Albanien med en sväng in i Montenegro som extra bonus.

Vår nya vandringsresa tar oss till Albaniens mytomspunna och fortfarande oupptäckta nationalparker Valbona och Theth i landets norra del. Här har få turister varit. De 2500 meter höga bergstopparna omringar majestätiskt de små stenhusen nere i dalarna. På vägarna möter vi både kossor och hästar som  vandrar fritt. Vänligheten hos människorna är slående och den hemlagade maten smakar underbart efter dagarna ute på berget. I Montenegro vandrar vi med utsikt över såväl Skadarsjön som Adriatiska havet. Vi gör även en båtresa som blivit utnämnd som en av Albaniens höjdpunkter av flera resemagasin.

Vandringarna är ordentliga och vi gör en hel del höjdmeter. Vi går längs mindre stigar som mest har trampats av getter och får. Kort sagt: ett riktigt äventyr för den vane vandraren. 

På grund av hög efterfrågan har vi nu öppnat upp ytterligare ett antal platser på denna populära resa. För nya bokningar gjorda efter 31/7 bor man de tre nätterna i Valbona på Guesthouse Rezidenca istället för på Guesthouse Rilindja. Det är 15 minuters promenad mellan boendena och guiden bor också på Rezidenca. Middagarna äts gemensamt på Rilindja.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, sex luncher/picknicks, vandring enligt program med guide och transporter. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.