Skip to main content

Äventyrens Vietnam

Finns det något roligare sätt att upptäcka Vietnam än genom att vandra och cykla?

Jo, kanske att paddla kajak i landets fantastiska skärgård. På denna händelserika resa får vi tillfälle att göra allt detta. Först cykling med mountainbike uppe vid den kinesiska gränsen. Vi cyklar genom byar där bergsfolken fortfarande lever enligt gamla traditioner. Sedan vandring genom grönskande dalar och berg kring nationalparken Hoang Lien, där vi bor hemma hos minoritetsfolk och kommer nära inpå människorna. Vi bor även ett par nätter på en bekväm lodge med en fin utsikt över risfälten. Resan avslutas med härlig paddling i Halongbukten bland de nästan overkligt vackra öarna. En drömresa för dig som vill ha en riktigt aktiv semester!

Aktivitet:Vandring, Cykling, Kajak
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:13
Allt det här ingår:
Flygresa t/r inkl. skatter och avgifter, del i dubbelrum/dubbelhytt, måltider enligt program, tågresor och transporter enligt program, tvådagars vandring i bergen, tredagars mountainbiketur, tredagars kajaktur, engelsktalande lokalguide under hela resan samt bärare på bestigningen. Ingår ej: övrigt. Tillval: enkelrum/hytt för eget bruk. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Avresa från Sverige

Vi lämnar Sverige med flyg mot fjärran Östern.

Dag 2 Ankomst Hanoi

Vi landar på morgonen i Hanoi, där vi möter vår engelsktalande guide. Efter transfer till vårt centralt belägna hotell insuper vi de främmande färgerna och dofterna i det vimlande folklivet och äter middag.

Måltider: middag

Dag 3 Hanoi

Vi tar det lite lugnt första dagen och bekantar oss med den charmerande huvudstaden. Här finns minnen från landets mörka moderna historia och vi besöker Ho Chi Minhs mausoleum. På kvällen tar vi nattåget norrut till Lao Cai.

Måltider: frukost

Dag 4 Cykling till Trung Do

Vi kommer till Lao Cai tidigt på morgonen och efter frukost ställer vi in cyklarna. Nu skall vi ut på en tredagars cykeltur med följebil. Vi kommer att besöka många mindre byar och marknader under de närmste dagarna.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling mellan risfälten

Dagens cykling tar oss till byar som bebos av olika minoritetsfolk. Varje by bebos av ett folk och de har bevarat sin ursprungliga kultur. På två hjul kommer vi nära inpå människorna och deras vardagsliv.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling till Lung Khau Nhin

Vi fortsätter cyklingen på landsbygden med ett avbrott vid lunchtid för en kort båttur på Chay-floden. Målet är den stora marknaden vid Lung Khau Nhin. Vi åker sedan bil upp till bergsbyn Sapa där vi övernattar.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Vandringen i Vietnam börjar

På morgonen träffar vi våra bärare och kockar. Vi åker sedan med utsikt över risfält, skogar och berg i ett område befolkat av många minioritetsgrupper. Vandringen går mestadels uppför men vi tar många pauser. Vi välkomnas sedan av en familj ur Red Dao-minoriteten, som inhyser oss för natten och bjuder på middag tillagad över öppen eld.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Vandring Hoang Lien

Tuppen galer och frukosten puttrar på elden. Vi säger sedan farväl till vår värdfamilj och beger oss mot nationalparken Hoang Lien. I denna grönskande dal bor inte mindre än fem olika etniska minoriteter, alla med egna språk, klädsel och kultur. Efter dessa spännande möten äter vi lunch och åker sedan till vackert belägna Topas Ecolodge där middag och en skön säng väntar. Här vilar vi i våra bungalows och njuter av utsikten över de omkringliggande topparna.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 9 Fri dag på Ecolodgen

Efter några intensiva dagar är det skönt med en lugn dag och låta själen komma ikapp. Från lodgen har vi en fin utsikt över den vackra dalen.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 10 Marknaden i Sapa

Efter frukost lämnar vi med saknad lodgen och åker ner till bergsstaden Sapa. Här blir det lite shopping och besök på marknaden innan vi åker ner till Lao Cai varifrån vi tar nattåget tillbaka till Hanoi.

Måltider: frukost

Dag 11 Kajak i Halong-bukten

Tidig ankomst till Hanoi och vi kan gå en sväng omkring Hoam Kiem för att se alla morgontidiga som utför Tai Chi och andra gymnastiska övningar. Efter en god frukost åker vi buss till Halong-bukten. Här, utanför den röda flodens mynning, ligger mer 1500 märkliga öar av kalksten. Vi åker ut med båt på bukten och njuter av en lunch med skaldjur och fisk. Övernattning i en liten lagun efter en första tur med kajakerna.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 12 Kajak i Halong-bukten

Idag utforskar vi den spännande bukten med kajak. Med våra kajaker kommer vi in i små grottor och laguner. Vi kommer också nära de små flytande fiskelägena som ligger i bukten. Här lever man på fiske och på att odla pärlor. På kvällen kan man betrakta den klara stjärnhimlen på soldäck efter en ”sundowner”.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 13 Tillbaka till Hanoi

Efter en tidig frukost har vi en tre timmars båtresa till Halong. Vi har även tid till en sista kajaktur. Efter ännu en god skaldjurslunch åker vi buss tillbaka till Hanoi.
På kvällen avskedsmiddag.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 14 Farväl till Vietnam

Vi hinner med lite shopping innan vi åker ut till flygplatsen för att flyga hem till Sverige.

Måltider: frukost

Dag 15 Hemkomst till Sverige

Vi landar på svensk mark efter en upplevelserik resa med många intryck.

Hur tuff är turen? 3-4 vandrare, 3-4 cyklister

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Vietnam

Landet gränsar till Kina, Laos och Kambodja, och är bergigt i väst och flackt i öst. Bland bergen bor många minoritetsfolk, och landet har totalt 84 miljoner invånare. Landet har en historia som sträcker sig tillbaka till de första jordbruken för 5000 år sedan, och blev självständigt från Kina år 1600. Frankrike koloniserade landet på 1800-talet, följt av Japans ockupation under andra världskriget. USAs engagemang i Vietnamkriget syftade till att motverka en kommunistisk utveckling av landet, en konflikt som man förlorade. Än idag sitter kommunisterna vid makten, men man har liksom Kina gjort många ekonomiska liberaliseringar, och man är numera ett växande turistland. Den färgstarka vietnamesiska maten är välkänd och uppskattad även hos oss.

 • Klimat: Vietnam mäter 160 mil från norr till syd och klimatet varierar stort.
 • Hanoi-området har mer markerade årstider. Mars-april samt oktober-november 17-28° och övervägande torrperiod. Maj-september 24-34° och regnperiod (med många fina dagar). December-februari 14-22° och torrperiod.
 • I bergsområdena ligger temperaturerna 5-10° under Hanoi, men vädret kan variera mycket beroende på höjd.
 • Vid havet råder tropiskt klimat med 25-32° året runt. Här kommer det mest regn september-januari (oftast som kortare skurar).
 • Land: Vietnam
 • Språk: vietnamesiska
 • Tidsskillnad från Sverige: sex timmar på vinterhalvåret, fem timmar under vår sommartid.
 • Valuta: Dong (VND), även US-dollar och Euro fungerar ofta men se upp med växelkursen.
 • Prisläge och betalningssätt: klart billigare än i Sverige. Kontanter fungerar bäst. Pruta minst 25% på marknader.
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: nej
 • Visum för svenska medborgare: inte för resor upp till 15 dagar
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: minst sex månader efter hemresedatum
 • Eladapter: krävs
 • Vaccinationer: kontakta din vaccinationscentral senast 30 dagar innan avresan. Stelkramp och Hepatit A är alltid bra vaccinera sig. 

Resan genomförs i samarbete med vår danska samarbetspartner. Gruppen är skandinavisk och guiden är engelsktalande vietnames.

Karta

Hotell

Boende Äventyrens Vietnam

Boende Äventyrens Vietnam

Detta är en rolig resa även vad gäller sätten vi bor på. I Hanoi övernattar vi på ett hotell i den gamla delen av staden, Hoan Kiem. I Sapa bor vi först hos en familj ur Red Dao-minoriteten och sedan...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-22ArlandaÄventyrens Vietnam28 995:-BokaMer information
2020-10-22KastrupÄventyrens Vietnam28 995:-BokaMer information
2020-10-23Utan flyg/transferÄventyrens Vietnam, utan flyg21 995:-BokaMer information

Erbjudanden

8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg