Vandring på Gran Canaria på egen hand

Charterklassikern Gran Canaria är också ett vandringsresmål av rang.

Gran Canaria kan liknas vid en minikontinent. På en liten yta lyckas ön visa upp en stor variation av olika miljöer och klimat. Vi vandrar de finaste lederna från öst till väst, genom majestätiska pinjeskogar och passerar små jordbruk med mandel och papaya. Lederna bjuder på fina vyer över Atlanten och de andra kanariska öarna. Vi bor mycket bra på lite lyxiga Parador de Tejeda och seaside-hotellet Roca Negra i Agaete. Nere vid kusten står dagens fångst på menyn efter ett uppfriskande dopp i havsbassängerna eller i hotellets fina pool. Här är lätt att vandra på egen hand med välmarkerade leder och bra beskrivningar. Du vandrar med lätt packning och bagaget åker bil.

Liknande vandringsresor:

Vandring på Gran Canaria (guidad resa)

Status:
Kan snart bokas

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, vägbeskrivningar, person- och bagagetransporter enligt program. Ingår ej: lunch, middag, övrigt. Tillägg: halvpension, enkelrum, resa för en person.

Program

Dag 1 Gran Canaria

Ankomst till flygplatsen på Gran Canaria. Transfer till Hotel Santa Brígida.

Dag 2 Vandring Bandama Caldera

Vi vandrar direkt från hotellet till Bandama-kratern. Efter en kort paus, där vi beundrar det geologiskt märkliga området, vandrar vi sedan runt kraterkanten längs en väl märkt led. Sedan fortsätter vi tillbaka till hotellet eller fortsätter enligt nedan.

2,5 tim, 2 vandrare

Som förlängning fortsätter man vandringen ner i kratern. Här kan man besöka grottan Canaria som är en arkeologisk  fyndplats där de ursprungliga kanarierna bodde för över 500 år sedan. Därefter vandring tillbaka till hotellet. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter och avkoppling.

Totalt 3,5 tim, 2 vandrare

Dag 3 Vandring Caldera de Tejeda

Utcheckning efter en god frukost. Därefter buss till nästa övernattning (ingår ej) : den vackert belägna Parador de Tejeda. Här checkar vi in och gör sedan en eftermiddagsvandring.
Den ena vandringen går längs kammen på Caldera de Tejeda med fina vyer över de märkliga klipporna Roque Nublo och Roque Bentayga . Från utsiktspunkten Mirador de Degollada Becerra bär det sedan uppför tills vi kommer fram till en Camino Real, en kunglig led. Vi följer den sedan till Llanos de la Paz där picknickbord i pinjeskogen inbjuder till ett lunchstopp. Sedan går vi tillbaka till paradoren.

3 tim, 2 vandrare.

Vill man vandra lite längre så fortsätter man från picnicstället till Diaz Beltraneja och sedan upp till Pico de Las Nieves, öns högsta topp (1949 möh). Härifrån har man en fin vy over de gamla vulkankratrarna, Roque Nublo och, vid siktigt väder, Teide  på Teneriffa. Efter en välförtjänt rast återvänder vi till hotellet.

4 tim, 3 vandrare

Dag 4 Vandring till grottbyn Artenara

Dagens vandring tar oss längs den nordvästra kraterkammen längs en välmarkerad led. Efter en kort stigning uppför bär det sedan svagt utför mot grottbyn Artenara, som är den högst belägna byn på ön (1230 möh). Vårt första stopp blir vid utsiktspunkten Mirador Degollada de Las Palomas (1621 möh) där vi har en härförande vy över kratern med sina mäktiga lavaformationer. Vi fortsätter sedan till Los Moriscos där vi kan vandra ner till Cueva Caballero (herrarnas grotta) där ursprungsbefolkningen bodde. Vid lunchtid är vi framme i Artenara där många av byns invånare fortfarande bor i grottor. Här i den pittoreska byn finns flera caféer och restauranger. Efter lunch vandrar vi tillbaka till Cruz de Tejeda. På vägen hem kan vi stanna till vid grottkapellet Virgen de la Cuevita som är byggt till ära av Artenaras skyddshelgon

Enkel väg: 2,5 tim, 2 vandrare. Fram och tillbaka: 5 tim, 3 vandrare.

Dag 5 Vandring till Agaete  och Puerto de las Nieves

Vi checker ut efter frukost och åker sedan taxi till Fagagesto. Taxin fortsätter sedan med bagaget till vårt hotel i Agaete. Dagens vandring utför går genom den grönskande Agaete-dalen på öns nordvästra del. Första delen går genom lavafält som kantas av taggiga bergssidor ner till den lilla byn El Sao. Vi passerar övergivna kvarnar för att sedan komma fram till byn San Pedro som liggeer mitt i dalen. Här har vi fina vyer över de mäktiga klipporna vid Tamadaba. När vi kommer fram till Agaete har vi bara 10 minuters vandring ner till fiskebyn Puerto de las Nieves och vårt hotell. Kanske ett dopp i saltvattenbassängerna nedanför hotellet innan middag?

5 tim, 3 vandrare

Dag 6 Vandring El Hornillo och Tamadaba

Vi åker taxi upp i Agaete-dalen till El Sao (som vi passerade dagen innan). Här börjar vi vår vandring till byn El Hornillo, där folk fortfarande bor i grottor.  En del av dem ligger på den branta bergssidan. Vi fortsätter till Los Perez Dam, där leden till Tamadaba börjar. Efter en halvtimme är vi uppe i den svala tallskogen där vi har en fin utsikt över Roque Nublo och Caldera de Tejeda. Vi vandrar sedan ner mot Agaete och har en av öns finaste utsikter över de kringliggande bergen och Teneriffa.

6 tim, 3 vandrare

Dag 7 Strandvandring

Veckans sista vandring följer kusten till den klippiga stranden vid La Caleta. Är det lågvatten så kan du även gå till Los Roncaderos, med en grotta. Fortsätter man sedan norrut kommer man till El Juncal Beach, en fin strand mellan klippor som lockar till ett dopp. På vägen hem passerar man La Caleta igen innan vi är tillbaka vid hamnen  Puerto de Las Nieves lagom till en sen lunch. Lite stillsamt badliv på eftermiddagen eller kanske en stund på hotellets fina Spa.

2 tim, 1 vandrare

Dag 8 Hemresa

Efter utcheckning från hotellet åker vi taxi till flygplatsen för hemresa.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Gran Canaria

Kanarieöarna genomgår just nu en andra turismrevolution, med högklassiga hotell och mer fokus på det relativt orörda inlandet. Här finns stilla dalar, gröna skogar, magnifika toppar och kammar att vandra längs, samt äkta kanariska byar där livet gått sin gilla gång sedan spanjorerna upptäckte ögruppen. Öarnas historia är spännande, med en mystisk urbefolkning och öarnas viktiga roll under koloniseringen av Amerika.

 • Klimat: Klimatet är jämnt och somrigt året runt, men varierar en hel del tack vare passadvindarna från norr. Generellt sett är nordkusten fuktigare och grönare, med dramatiska klippor och gott om odlingar, medan sydkusten är torr och solig nästan jämt. Det är inte för inte som Gran Canaria populärt kallas för minikontinenten. Var beredd på allt slags väder: sol, värme, regn och kyla.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska. Även engelska och tyska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: -1 timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Gran Canaria

Du går på egen hand utan guide men med kartor/vägbeskrivningar och alla hotell och bagagetransporter förbokade. På denna resa har vi lagt upp lagom ansträngande dagsvandringar. Det är bra om du har vandrat i kuperad terräng förut. Underlaget varierar mellan steniga och mjukare stigar. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Vandring på Gran Canaria på egen hand

Hotell Vandring på Gran Canaria på egen hand

****
Vi bor på tre olika hotell på vår vandring över Gran Canaria: Hotel Santa Brígida**** ligger i närheten av Las Palmas. Här njuter vi av karaktäristiska rum...