Skip to main content

Valuta, Visum och Vaccinationer

Reskassa

Det mesta ingår på våra resor, men räkna med en egen reskassa på runt 300 kr per dag för extra måltider, dryck och övrigt.

Kontanter

Växla gärna till kontanter i den lokala valutan redan före avresan. Det går också bra att ta ut lokal valuta från bankomater på plats. Observera att det kan förekomma en avgift för uttag utomlands. På många håll accepteras en annan valuta än landets egen (exempelvis Euro i Schweiz). Tänk då på att växlingskursen brukar vara dålig.

Kort

Kortbetalning är inte lika utbrett utomlands som i Sverige. Om du vid kortköp ombes välja att betala i svenska kronor eller lokal valuta, välj lokal valuta. Då får du din banks växlingskurs, som ofta är bättre.

Visum

Det är viktigt att du i god tid före avresa kontrollerar vad som gäller i fråga om visum för det eller de resmål du kommer att besöka. Observera att det i vissa fall kan krävas visum även vid mellanlandning i ett land. På www.visumdirekt.se, www.cometconsular.se eller www.viseringscentralen.se kan du kontrollera om du behöver visum för din resa. Dessa tjänster tillhandahålls av andra företag än Prima Travel och vi ansvarar inte för den information som lämnas där. Om du är osäker bör du kontrollera med respektive lands ambassad. När du har köpt en paketresa av oss informerar vi om vad som gäller i fråga om visum med mera.

Vaccin

Hör med en vaccinationscentral eller vårdcentral om vaccinationer krävs för ditt resmål.

Sök resa

Erbjudanden

26/11Vandring på Kap Verdefrån 15 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg