Skip to main content

Tulpancykling i Holland

En lätt och lyxig båtcykling i Holland när blomstringen är som störst!

En spännande nyhet till våren är en båtcykling till de vackraste tulpanodlingarna i Holland. Vi bor ombord på den magnifika flodbåten Magnifique (ja, den heter så!) och cyklar i det platta och omväxlande landskapet på dagarna. Vi besöker även osttillverkare, träskomakare och charmiga Amsterdam.  En lite kortare resa med mycket tulpaner, lyxigt boende och bekväm cykling.

Tulpanrabatt!

Om ni är två personer som bokar den 24/3 2019 får resenär 2 hela 4000 kr i rabatt. Skriv ”Tulpanrabatt” i fältet ”Eventuell kampanjkod” i bokningen.

Film från Båtcykling i Holland

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Båtcykling
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:1, 2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, fyra övernattningar på båt, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Zaandam

Flyg till Amsterdam.  På eftermiddagen incheckning på Magnifique. Under middagen går båten till närbeägna Zaandam där vi förtöjer för natten. Stadsrundtur till fots i Zaandam på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Båtcykling till Zaanse Schans

På förmiddagen cyklar vi cirka 5 km till muséebyn Zaanse Schans som kan liknas vi Hollands motsvarighet till Skansen. Här finns allt man förknippar med Holland: osttillverkare, väderkvarnar och träskomakare. Allt snyggt presenterat. På eftermiddagen är vi tillbaka vid båten. Sedan kan man välja att cykla 22 km till Haarlemeller eller åka båt. Missa inte stadens fina stadskärna, kyrkor och museum. Båten ligger förtöjd i centrum med nära till allt.

10 alt 22 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Båtcykling till Keukenhof  

Efter frukost cyklar vi till kända Keukenhof, kanske den mest kända blomsterträdgården i världen. Här finns hundratals sorters tulpaner, liljor och hyacinter. Efter detta fina besök cyklar vi vidare till Kudelstaart där Magnifique väntar vid stranden av sjön Westeinender.

40 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Båtcykling till Aalsmeer 

Efter en tidig frukost cyklar vi till den stora blomauktionen i Aalsmer. Tidigt på morgonen auktioneras miljoner av blommor ut till världens alla hörn. 
Vi är sedan tillbaka på båten där vi serveras en god brunch. Efter lite vila cyklar vi in till Amsterdam. På eftermiddagen kan vi besöka blomstermarknaden i centrala Amsterdam. Det finns även tid att besöka van Gogh-musset eller Rijksmuseum. Avskedsmiddag på kvällen.

34km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Amsterdam

Efter frukost tar vi farväl av båten och besättningen. Vi lämnar Holland och Amsterdam efter en händelserik resa fylld av blommor och upplevelser.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Holland

Holland heter officiellt Nederländerna, och man har dessutom två huvudstäder: Amsterdam och Haag. Trots sin litenhet var Holland en stor kolonialmakt när det begav sig, och är idag ett ledande land inom flera områden. Inte minst vad gäller ingenjörskonsten, slipad av den ständiga kampen mot Nordsjön som vill svälja det låglänta landet. Med obändlig målmedvetenhet har man byggt vallar och kanaler som sedan länge utgör självklara inslag i det holländska landskapet. Det är de vackra kanalerna vi följer förbi väderkvarnar, vackra byar och tulpanfält.
Läs gärna mer om Keukenhof på www.keukenhof.nl.

 • Klimat: tempererat
 • Land: Nederländerna
 • Språk: nederländska. Holländare brukar vara mycket bra på engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: ni flyger till Amsterdam. Vi skickar med en vägbeskrivning tillsammans med avreseinformationen för hur man tar sig till båten.

Båtcykling i Holland

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du på båten. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan men är enkel att åka själv. I avreseinformationen ges närmare anvisningar hur man tar sig från flygplatsen Amsterdam Schiphol till båten och tillbaka.

Cyklarna

 • Typ: touring, unisex
 • Växlar: 7
 • Bromsar: både hand- och fotbroms
 • Sadel: gel
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår men ta gärna med en egen
 • Tillval: elcykel. Tandemcykel, barncykel och barnstol kan fås på förfrågan. Antalet är begränsat så var ute i god tid.

Karta

Hotell

M/S Fluvius

M/S Fluvius

Fluvius är ett mycket mysigt och omtyckt fartyg, renoverat 2017. Det rymmer upp til 44 gäster och totalt 22 hytter. Alla hytter har egen dusch/WC och AC samt eget litet fönster. I salongen finns en ba...
M/S Magnifique 1

M/S Magnifique 1

Magnifique är en 63 lång flodbåt med plats för 32-35 gäster. Den moderniserades helt 2010. På undre däck ligger de 17 hytterna: 11 dubbelhytter (ca 11 kvm och två separata sängar intill varandra på go...
M/S Magnifique 2

M/S Magnifique 2

Denna 63 meter långa och 7,10 meter breda flodbåt byggdes 2016 och hyser 35 lyckligt lottade gäster. De 14 hytterna ligger på undre däck: 12 dubbelhytter (ca 11 kvm och två sängar intill varandra på g...
M/S Magnifique 3

M/S Magnifique 3

Detta premiumskepp från 2018 följer upp succén med Magnifique I och II. Längden är 70 meter och här ryms 40 gäster i största komfort. Alla hytter har egna badrum med dusch och toalett, individuellt st...

Liknande resor

Båtcykling i Holland

Båtcykling i Holland

Upptäck Holland på bästa tänkbara sätt: från cykelsadeln! - På vår populära cykelresa genom den södra delen av Holland får vi uppleva Rembrandts och Van Goghs landskap. Landet korsas av floder och ka...
Båtcykling längs Donau

Båtcykling längs Donau

Upplev en av världens mest populära cykelleder och bo bekvämt på båt. - Vi har valt ut de bästa sträckorna på denna populära och välmarkerade cykelled och besöker klostret Stift i Melk, kejsarstaden...
Båtcykling längs Mosel

Båtcykling längs Mosel

En härlig cykelresa genom den vackra Moseldalen. - Moseldalen är känd för sköna natur och för sitt goda vin. Det bästa sättet att upptäcka den på är vår båtcykling längs med floderna Saar och Mosel...
Båtcykling och vin i Bordeaux

Båtcykling och vin i Bordeaux

Konsten att njuta av livet! - En spännande nyhet där vi cyklar genom alla de kända vindistrikten i Bordeaux-området och bor bekvämt på fina flodbåten Bordeaux. Precis som vinerna från dessa områden s...
Båtcykling till Budapest

Båtcykling till Budapest

En skön båtcykling längs Donau med Wien, Bratislava och Budapest. - Vi bor på en riktig flodbåt och cyklar på dagarna längs den vackra och platta flodbanken. Under veckan besöker vi tre av huvudstäde...

Erbjudanden

29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 10 995:-
29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 12 995:-
4/5Vandring på Amalfikustenfrån 12 995:-
11/5Vandring på Blomsterrivieranfrån 12 995:-
11/5Vandring på Blomsterrivieranfrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg