Skip to main content

Tulpancykling i Holland på egen hand

En lätt och lyxig båtcykling i Holland när blomstringen är som störst!

En spännande nyhet till våren är en båtcykling till de vackraste tulpanodlingarna i Holland. Vi bor ombord på den magnifika flodbåten Magnifique (ja, den heter så!) och cyklar i det platta och omväxlande landskapet på dagarna. Vi besöker även osttillverkare, träskomakare och charmiga Amsterdam.  En lite kortare resa med mycket tulpaner, lyxigt boende och bekväm cykling.

Film från Båtcykling i Holland

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykling
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:1, 2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, fyra övernattningar på båt, helpension (frukost, lunchpaket och middag), cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: olika hyttalternativ. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Zaandam

Flyg till Amsterdam. Incheckning på båten från 13. Under eftermiddagen går båten till närbeägna Zaandam där vi förtöjer för natten. Om du vill kan du ta din cykel på en liten testtur. Stadsrundtur till fots i Zaandam på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Båtcykling till Zaanse Schans

På förmiddagen cyklar vi cirka 5 km till muséebyn Zaanse Schans som kan liknas vi Hollands motsvarighet till Skansen. Här finns allt man förknippar med Holland: osttillverkare, väderkvarnar och träskomakare. Allt snyggt presenterat. På eftermiddagen är vi tillbaka vid båten. Sedan kan man välja att cykla 22 km till Haarlem eller åka båt. Missa inte stadens fina stadskärna, kyrkor och museum. Båten ligger förtöjd i centrum med nära till allt.

24 alt 34 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Båtcykling till Keukenhof  

Efter frukost cyklar vi till kända Keukenhof, kanske den mest kända blomsterträdgården i världen. Här finns hundratals sorters tulpaner, liljor och hyacinter. Efter detta fina besök cyklar vi vidare till Oude Wetering där båten väntar. Inträde till Keukenhof ingår ej på Fluvius. 

23 alt 55 km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Båtcykling till Amsterdam

Tidigt på morgonen finns det möjlighet att åka med på en utflykt till blomsterauktionen Aalsmer. Där auktioneras miljoner av blommor ut till världens alla hörn. 
Utflykten betalas på plats. Observera att auktionen är stängd på helger och helgdagar, varför den inte är aktuell alla avresor. Kontrollera datumen på din valda resa.

Tillbaka på båten serveras vi en sen frukost för att sedan cykla in mot Amsterdam. På eftermiddagen kan man besöka blomstermarknaden i Amsterdam, besöka Val Gogh-museet eller Rijksmuseum. Avskedsmiddag på kvällen.

28km

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Amsterdam

Efter frukost tar vi farväl av båten och besättningen. Vi lämnar Holland och Amsterdam efter en händelserik resa fylld av blommor och upplevelser.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Holland

Holland heter officiellt Nederländerna, och man har dessutom två huvudstäder: Amsterdam och Haag. Trots sin litenhet var Holland en stor kolonialmakt när det begav sig, och är idag ett ledande land inom flera områden. Inte minst vad gäller ingenjörskonsten, slipad av den ständiga kampen mot Nordsjön som vill svälja det låglänta landet. Med obändlig målmedvetenhet har man byggt vallar och kanaler som sedan länge utgör självklara inslag i det holländska landskapet. Det är de vackra kanalerna vi följer förbi väderkvarnar, vackra byar och tulpanfält.
Läs gärna mer om Keukenhof på www.keukenhof.nl.

 • Klimat: tempererat
 • Land: Nederländerna
 • Språk: nederländska. Holländare brukar vara mycket bra på engelska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: ni flyger till Amsterdam. Vi skickar med en vägbeskrivning tillsammans med avreseinformationen för hur man tar sig till båten.

Båtcykling i Holland

Det finns engelsktalande guide ombord, medan du cyklar själv med hjälp av utförliga vägbeskrivningar. Dessa får du på båten. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Vi reser tillsammans med gäster från andra länder, och en engelsktalande guide informerar varje morgon om den kommande dagen. Han finns även till hands under måltiderna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm. Man cyklar i lugn takt, pausar då och då och njuter av naturen. Cykelturerna startar efter frukost och avslutas under eftermiddagen. Man kan själv göra ett lunchpaket vid frukosten utan kostnad. Det finns alltid möjlighet att äta lunch utefter vägen på restaurang eller i form av en picknick.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan men är enkel att åka själv. I avreseinformationen ges närmare anvisningar hur man tar sig från flygplatsen Amsterdam Schiphol till båten och tillbaka.

Cyklarna

 • Typ: touring, unisex
 • Växlar: 7
 • Bromsar: både hand- och fotbroms
 • Sadel: gel
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår men ta gärna med en egen
 • Tillval: elcykel. Tandemcykel, barncykel och barnstol kan fås på förfrågan. Antalet är begränsat så var ute i god tid.

Karta

Hotell

M/S Fluvius

M/S Fluvius

Fluvius är ett mycket mysigt och omtyckt fartyg, renoverat 2017. Det rymmer upp til 44 gäster och totalt 22 hytter. Alla hytter har egen dusch/WC och AC samt eget litet fönster. I salongen finns en ba...
M/S Magnifique 1

M/S Magnifique 1

Magnifique är en 62 lång flodbåt med plats för 35 gäster. Den moderniserades helt 2010. Alla 17 hytter ligger på undre däck. Alla hytter har ventilfönster som av säkerhetsskäl ej kan öppnas, eget badr...
M/S Magnifique 2

M/S Magnifique 2

Denna 63 meter långa och 7,10 meter breda flodbåt byggdes 2016 och hyser 35 lyckligt lottade gäster. Båten har 13 hytter på undre däck och 4 eleganta sviter på övre däck. Alla hytter är utrustade med...
M/S Magnifique 3

M/S Magnifique 3

Detta premiumskepp från 2018 följer upp succén med Magnifique I och II. Längden är 70 meter och här ryms upp till 40 gäster i största komfort. Alla hytter har egna badrum med dusch och toalett, indivi...

Bilder

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg