Skip to main content

Trekking på Island

Sommarvandring genom Islands magiska landskap.

Vi vandrar genom ett av Europas mest fascinerande landskap från Landmannalaugar till Thorsmörk. Här i det inre av Island går en av landets mest kända leder och vi bor i fjällstugor mitt ute i vildmarken. Vi börjar vandringen vid varma källor och pastorala ängar i Landmannalaugar för att sedan vandra genom ett nästan månliknande landskap. Målet är Thorsmörk i skuggan av den numera världsberömda vulkanen Evjafjallajökul. Vi bär bara med oss det vi behöver och maten transporteras ut till fjällstationerna. Vi får även tid i Reykjavik vid utresan. Ett spännande sätt att uppleva magiska Island på!

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Trekking
Resetyp:Gruppresa med guideMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
flygresa till Reykjavik, tre nätter på guesthouse i Reykjavik, transport till Landmannalaugar, fyra övernattningar på fjällstationer med frukost, lunchpaket och middag, bagagetransport, transport till Reykjavik, lokal engelskspråkig guide under vandringen. Ingår ej: flygbuss,dryck, övrigt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Reykjavik

Ankomst till Keflavik flygplats. Transfer till centrala Reykjavik där vi bor en natt på ett trevligt boende.

Dag 2 Vandring Landmannalaugar

På morgonen lämnar vi Reykjavik och åker buss till Landmannalaugar. Här ligger en populär fjällstation. Vi är framme mitt på dagen och hinner bada i varma källor och äta lunch innan vandringen börjar. Vi passerar flera lavafält på väg mot dagens mål Hrafntinnusker. Det mäktiga landskapet bjuder på starka färger och vi passerar flera varma källor. Här väntar middag och vårt bagage. Vi bor i sovsäck på fjällstationerna under vägen.

12 km, +450m

Dag 3 Vandring Alftavatn

Vi lämnar vår förläggning och vandrar vidare över en platå och passerar sedan toppen Háskerðingur. Fortsätter sedan ned mot sjön Alftavatn och vadar över Grasgiljakvísl. Vid sjön ligger sedan vårt nattläger. Har man kraft kvar kan man göra en eftermiddags tur.Middag på kvällen.

12 km, -490 m

Dag 4 Vandring Mýrdalsjökul

På morgonen vandrar vi över Mælifellssandurs öken och kommer sedan till det största vadet under veckan när vi korsar älven Bláfjallakvísl. På vår östra och södra sida har vi sedan glaciären Mýrdalsjökull glacier. Väl framme vid fjällstationen Emstrur kan vi sedan undersöka den stora ravinen Markarfljótsgljúfur. Övernattning i sovsäck efter en god middag.

14 km, +100m

Dag 5 Vandring Þórsmörk

I dag lämnar vi sanden och vandrar ner mot Þórsmörk - Tors skog. Vi vandrar över floden Syðri Emstra på en gångbro. Nu blir naturen mer och mer grön och vi vadar sedan över glaciärfloden Þröngá innan Þórsmörk, där en trevlig fjällstation väntar oss. Middag och övernattning.

15km, -300m

Dag 6 Vandring Eyjafjallajökull

Efter att vi har undersökt Þórsmörk, vandrar vi upp till toppen Valahnúkur varifrån vi har en fantastisk vy över den (ö)kända vulkanen och glaciären Eyjafjallajökull. På eftermiddagen väntar bussen till Reykjavik där vi återvänder till vårt boende. Middag på egen hand.

8 km, +-500m.

Dag 7 Blå lagunen

Sista dagen kan vi utforska den lilla storstaden Reykjavik. Kanske lockar ett dopp i den fina badanläggningen Blå Lagunen eller kanske något annat av alla de bad som finns i staden. Annars kan man besöka det nybyggda operahuset (världens yngsta) eller den mäktiga kyrkan Hallgrímskirkja.

Dag 8 Hemresa

Vi lämnar sagans land Island efter en vecka med många intryck.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Island

Island är en vulkanisk ö som uppstått ur den Mittatlantiska ryggen. Topografin är dramatisk med märkligt formade berg, sand- och lavaslätter, fjordar, vattenfall och klippig kust. De många vulkanerna är fortfarande aktiva och står för Islands berömda gejsrar och heta källor. Fågellivet är rikt, däremot finns det färre däggdjur. Island är Europas mest glesbefolkade land.

 • Klimat: Landet ligger strax söder om Polcirkeln men har trots det ett mildare klimat än Sverige på samma breddgrad, tack vare havsströmmarna.
 • Land: Island
 • Språk: isländska, engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: isländsk krona
 • Prisläge och betalningssätt: kontant och kort
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring på Island

Vi vandrar i grupp med engelsktalande lokalguide som kan allt om platsen. Vi genomför resan i samarbete med en isländsk samarbetspartner och gruppen är internationell. Underlaget är varierat och vandringskängor är ett krav.

Karta

Hotell

Boende Island

Boende Island

I Reykjavik bor vi tre nätter på trevliga Guesthouse Aurora eller likvärdigt, med delat badrum. Vill man bo lite bekvämare kan man bo på ett trestjärnigt hotell med eget bad/WC. Under vandringen bor v...

Bilder

Erbjudanden

19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg