Skip to main content

Trekking i Dolomiterna

Från hytta till hytta genom Alpernas kanske märkligaste landskap!

Vår mest populära stugtur går genom de vackraste delarna av Dolomiterna i nordöstra hörnet av Italien. Här möter oss ett fascinerande landskap med spetsiga berg formade av rosaskimrande kalksten. Vi vandrar i Sexten-massivet och längs långleden Alta Via Dolomiti. Vi bor omväxlande på hotell och fjällstugor och njuter av den italienska gästfriheten. Vandringen kräver ingen specialutrustning. På kvällarna dukas en god middag upp medan espressoapparaten fräser i bakgrunden. En vandringsvecka som man sent vill glömma.

Den här resan passar utmärkt för dig som vandrat förut och vill pröva på upplevelsen att gå långtur och bo kvar uppe på fjället när solen gått ner bakom topparna och stjärnorna tänds.

Aktivitet:Trekking
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3, 4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum i Cortina och flerbäddsrum på fjällstationerna, frukost, fyra middagar samt vandringsguide och transporter. Ingår ej: lunch, dryck. Tillägg: enkelrum i Cortina. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Cortina d´Ampezzo

Flyg till Venedig där vår guide möter upp. Sedan bussresa upp till Cortina d´Ampezzo där vi checkar in på vårt hotell.

Dag 2 Vandring Cascate di Fanes

Efter frukost åker vi buss till Podestagno norr om Cortina. Här börjar vår uppvärmningsvandring som tar oss till de vackra vattenfallen Cascate di Fanes. Vi går sedan på höjd med de mäktiga Tofane-bergen på vår sida ner mot Cortina. Missa inte att ta en aperitivo på torget i Cortina efter vandringen och se solen färga de kringliggande topparna röda! Middag på egen hand i stan, en chans att utforska Cortinas rika restaurangutbud.

15 km, 5 timmar, 480 m upp, 600 m ner, 3 vandrare.

Måltider: frukost

Dag 3 Vandring till Rifugio Pian du Cengia

Idag börjar själva stugturen. Vi åker buss en kort sträcka till Rifugio Auronzo. Här börjar sedan vandringen i ett imponerande alpint område vid Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen. Vi vandrar sedan till dagens mål Rifugio Pian di Cengia (2528 möh) där vi övernattar.

3-4 tim, 7 km, 400 m upp, 200 m ner, + valfri topptur på kvällen (1 tim, 2,5 km, 150 m upp och 150 m ner).

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vandring till Rifugio Drei Zinnen

Dagens tur är en riktig panoramavandring. Vi får en magnifik vy över alla de märkliga bergsformationerna på vägen till Rifuigio Drei Zinnen. På eftermiddagen gör vi en fin topptur vid hyttan och ser även tunnlarna från första världskriget. Övernattning på Rifugio Drei Zinnen (2438 möh).

Totalt 5 – 6 tim, 11,5 km, 530 m upp, 600 m ner.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vandring till Rifugio Vallandro

Efter frukost vandrar vi västerut i dalen Valle della Rienza. Här går det behagligt utför efter en ganska brant början. Vi kommer sedan ner i dalen Valle de Landro och rastar vid Hotel Drei Zinnen. Vi följer sedan en ganska ruffig led runt Monte Specie upp till Rifugio Vallandro. Vi har en strålande utsikt över de omkringliggande bergen när vi kommer högre upp. Övernatting på Rifugio Vallandro (2040 möh). 

6-7 tim, 800 m upp, 1000 m ner, inkl. liten topptur till Strudelkopf.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring till Lago di Braies

Vi lämnar hyttan Vallandro på morgonen och framför oss breder fina alpängar ut sig. Vi får en första stigning upp mot Rossalmhütte och vandrar längs den norra sidan av mäktiga Croda Rossa. Efter ett efterlängtat stopp på Rossalmhütte fortsätter vi sedan ned till Lago di Braies / Pragser Wildsee (1496 möh). Sjön ligger omgiven av majestätiska toppar och vid dess norra ände ligger hotellet med samma namn. Här äter vi en god middag i hotellets rustika matsal. Kanske har man hunnit med ett bad innan middagen.

6 tim, 16 km, 600 m upp, 1100 m ner.

Måltider: frukost,  middag

Dag 7 Vandring mot Cortina

Vår vandringstur går mot sitt slut och vi vandrar söderut längs med sjön. Efter en stigning på förmiddagen kommer vi fram till Rifugio Ra Stua. Efter en välförtjänt lunch fortsätter vi mot Cortina där vi checkar in på vårt hotell igen.

5 tim, 16 km, 1000 m upp, 800 m ner.

Måltider: frukost

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Dolomiterna

Vi lämnar Cortina på morgonen för att åka buss till Venedig och flyget hem till Sverige efter en fin vecka i Dolomiterna.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Dolomiterna

Dolomiterna är ett område i centrala Alperna som består av kalkrika berg. Den speciella bergarten, som heter just dolomit, bidrar till en av Alpernas mest spektakulära syner: spetsiga vita berg som sticker upp ur gröna skogar och ängar. Det bästa sparas till gryning och skymning: då antar bergen en rosa ton. Dolomiterna ligger i italienska Sydtyrolen samt Veneto, två regioner som tidigare tillhört Österrike. Många slag utkämpades här under världskrigen.

 • Klimat: alpint
 • Land: Italien
 • Språk: italienska. Engelska och ibland tyska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: Betalkort tas inte på alla hyttorna så ha med kontanter. Prisläget är något lägre än i Sverige, men p.g.a. transporterna är prisläget högre på hyttorna (prisexempel: ca 150 kr för en lagad lunch, 30-50 kr för en stor flaska vatten).
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs inte för ojordade platta kontakter. Det finns få kontakter på hyttorna.

Vandring i Dolomiterna

Vi går i grupp om cirka 12 personer och svensk guide. Vandringarna går delvis längs Alta Via Dolomiti, en långled som korsar hela området. Från dessa går andra leder åt alla håll, och vi har valt ut de finaste av dessa. Underlaget präglas av bra stigar som blandas med stenigare och klippigare partier. Vi använder inte stegjärn eller rep på denna vandring. Vi vandrar heller inte på glaciär eller i snö. Frukost och middag ingår alla dagar. Vi kan även köpa med oss lunchpaket de dagar vi inte går förbi någon lämplig lunchhytta.

Läs våra utrustningslistor för vandring i allmänhet och stugturer i synnerhet här.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Venedig Marco Polo. Vi har sedan cirka 2,5 timmars transfer till Cortina d'Ampezzo. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Venedig eller Treviso. Man kan sedan boka busstransfer med tex. www.cortinaexpress.it. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Boende Trekking i Dolomiterna

Boende Trekking i Dolomiterna

Vi bor på både hotell och fjällstugor under vår vandring genom Dolomiterna. Vi börjar och slutar resan i Cortina. I Lago di Braies / Pragser Wildsee bor vi på sjöns spännande vildmarkshotell. Övriga t...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-07-03Utan flyg/transferTrekking i Dolomiterna, utan flyg/transferJa13 495:-BokaMer information
2021-07-03ArlandaTrekking i DolomiternaJa16 995:-BokaMer information
2021-07-03KastrupTrekking i DolomiternaJa16 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg