Skip to main content

Tour du Mont Blanc på egen hand

På egen hand genom tre länder runt Alpernas högsta berg.Vid sidan av vår Tour du Mont Blanc med guide kan du även vandra den här klassiska leden på egen hand. Vi har förbokat flyg, transfer, fjällstationer och bagagetransport. Du kan helt koncentrera dig på att vandra denna välkända led genom tre länder. Självklart får du även en bra vägbeskrivning. Vandringen bjuder på ganska stora höjdskillnader och ännu större naturupplevelser. Ett måste för den vane vandraren!

Vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på hotellen, om inte hör vi av oss med ett alternativ!

Aktivitet:Trekking
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (med flyg ingår transfer), fem nätter del i dubbelrum på hotell med frukost, två nätter del i flerbäddsrum med frukost, alla middagar förutom i Courmayeur och Chamonix, bagagetransport samt karta och vägbeskrivning. Ingår ej: dryck, luncher, middag i Chamonix och Courmayeur, liftkort/buss på plats, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Chamonix

Vi flyger till Genève och därefter buss i drygt 1 timme till Chamonix. Övernattning på trevliga Hotell Gustavia.

Dag 2 Vandring Les Contamines

Vi tar liften upp till Belle Vue (1781 möh) där vi startar vår vandring. På morgonen går vi upp över trädgränsen i kuperad terräng mot Chapelle de Miage (1599 möh). Vid de gamla fäbodarna äter vi lunch och varvar ner. Stärkta av mat och vila går vi sedan vidare i riktning mot byn les Contamines (1150 möh) där vi bor för natten.

5-6 tim, 600 m upp, 1250 m ner.

Måltider: frukost, middag.

Dag 3 Vandring Les Chapieux

Efter frukost är det dags för veckans längsta dagsetapp. Vi börjar med en relativt flack vandring för att efter tre timmar komma fram till stigningen upp mot Col du Bon Homme (2433 möh) på en gammal romersk väg. Vi vandrar i lugn takt och stannar för en rejäl lunch på toppen. Vid nästa etappmål, Refuge des Mottets, är stämningen på topp och maten har aldrig smakat så gott.

17 km, 6-7,5 tim, 1200 m upp, 880 m ner. 

Måltider: frukost, middag.

Dag 4 Vandring Courmayeur

Dagens första mål är Seigne-passet vid den italienska gränsen. Har vi tur kan vi här se några av de många murmeldjuren som gömmer sig bland stenarna. Vi passerar Refuge Elisabet och tar från Visailles lokalbussen sista sträckan ner till Courmayeur. Incheckning på vårt hotell och middag på den charmiga byn. Espresso efter maten, vi är ju i Italien!

17 km, 5-6 tim, 700 m upp, 850 m ner.

Måltider: frukost.

Dag 5 Vandring Champex

Vi börjar med en buss till slutet av Ferret-dalen. Sedan börjar stigningen upp till Grand Col Ferret. Vid passet är vi i Schweiz med utsikt över både Matterhorn och Monterosa. Stigen utför går sedan över ängar med betande kor. Från byn La Fouly tar vi sedan buss till Champex för övernattning och middag.

15 km, 5-6 tim, 800 m upp, 900 m ner.

Måltider: frukost, middag.

Dag 6 Vandring Col de la Forclaz och Trient

Under dagens vandring ser vi att trädgränsen går mycket högre här jämfört med våra svenska fjäll. Vi vandrar i typisk alpmiljö med blomstrande ängar och vackra fäbodar. Vi har fina vyer över närbelägna Verbier och Martigny. Vårt övernattningsställe ligger nere i dalen i byn Trient.

17 km, 5-6 tim, 1200 m upp, 1140 m ner.

Måltider: frukost, middag.

Dag 7 Vandring Col de la Balme

Idag återvänder vi till Frankrike via Col de la Balme. Härifrån har vi en strålande utsikt över Mont Blanc och Aiguille Verte. Vi vandrar sedan ner mot Montroc och tar härifrån tåget sista biten tillbaka till Chamonix. Väl framme på Hotel Gustavias uteservering kan vi lova att den kalla drycken smakar gott!

5-6 tim, 1000 m upp, 800 m ner.

Måltider: frukost.

Dag 8 Farväl till Mont Blanc

Vi lämnar Chamonix på morgonen för att åka till Geneves flygplats och flyget hem efter upplevelserik vecka.

Måltider: frukost.

Resfakta

Mont Blanc

Tour du Mont Blanc anses vara en av de mest klassiska långlederna i Alperna. De flesta vandrar den på 7-10 dagar, medan bergslöpare kan göra hela rundan på under 24 timmar. Det finns många varianter på leden och gott om övernattningsställen och matställen längs vägen.

 • Klimat: alpint
 • Land: Frankrike, Italien, Schweiz
 • Språk: franska, italienska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: euro, schweizerfranc
 • Prisläge och betalningssätt: kort fungerar på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar medan adapter kan krävas för svenska jordade kontakter

Vandring runt Mont Blanc på egen hand

Du vandrar på egen hand med kartor/vägbeskrivningar. Vandringen går på bra leder och kräver ingen specialutrustning utöver rejäla vandringskängor och vandringskläder. Turen bjuder på rejäla höjdskillnader så det är bra att förbereda sig genom att vandra eller springa i kuperad terräng. Ju bättre tränad man är desto lättare blir vandringen.

Vi har förbokat boenden, middagar förutom i Chamonix och Courmayeur, och bagagetransport. Lunch tar du antingen med dig som picknick eller stannar vid någon bergshytta längs vägen. Bagaget transporteras med bil mellan de olika övernattningsställena. Ett kolli på max 15 kg per person och packat i mjuk väska. Man tar bara med sig det nödvändiga för veckan. Resten kan man lämna i en väska på hotellet i Chamonix dit vi återkommer sista kvällen. För nätterna på bergshytta (2 nätter) behövs reslakan/sovpåse (ej sovsäck).

På Tour de Mont Blanc tar vi  flera av dagarna hjälp av kortare transporter. All nödvändig information om transporter, måltider och annat får du i avreseinformationen som vi skickar ut cirka 2 veckor innan avresa.

Läs våra utrustningslistor för vandring i allmänhet och stugturer i synnerhet här.

Flyg och transfer

Från flygplatsen i Généve har du cirka 1,5 timmes transfer till Chamonix-Mont-Blanc. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Généve. Enskild transfer kan då bokas på www.mountaindropoffs.com.

Karta

Hotell

Hotell Tour du Mont Blanc

Hotell Tour du Mont Blanc

De flesta nätterna bor vi bekvämt på hotell i dubbel- eller enkelrum. Hotellen är av medelklass med dusch/WC på rummen. Två nätter bor vi på gemytliga fjällstationer där stämningen oftast är i topp. P...
Hotell Tour du Mont Blanc på egen hand

Hotell Tour du Mont Blanc på egen hand

Vi bor bekvämt på hotell och vid två tillfällen på fjällstationer under vår vandring runt Mont Blanc. Hotellen är av medelklass med dusch/WC på rummen. På hotellen bor vi i dubbel- eller enkelrum. Fjä...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-07-18Utan flyg/transferVandring Tour du Mont Blanc på egen hand, utan flyg/transferJa11 995:-BokaMer information
2021-07-18ArlandaVandring Tour du Mont Blanc på egen handJa15 495:-BokaMer information
2021-07-25Utan flyg/transferVandring Tour du Mont Blanc på egen hand, utan flyg/transferJa11 995:-BokaMer information
2021-07-25ArlandaVandring Tour du Mont Blanc på egen handJa15 495:-BokaMer information
2021-08-01Utan flyg/transferVandring Tour du Mont Blanc på egen hand, utan flyg/transferJa11 995:-BokaMer information
2021-08-01ArlandaVandring Tour du Mont Blanc på egen handJa15 495:-BokaMer information
2021-08-29Utan flyg/transferVandring Tour du Mont Blanc på egen hand, utan flyg/transferJa11 995:-BokaMer information
2021-08-29ArlandaVandring Tour du Mont Blanc på egen handJa15 495:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg