Vandring Tour du Mont Blanc

En klassisk vandring genom tre länder runt Alpernas högsta berg.

En klassisk vandring där vi vandrar med guide genom tre länder runt Alpernas högsta berg. Vi börjar i Les Houches vid foten av Mont Blancs norra sida. Sedan vandrar vi vidare och över till Italien där vi bland annat bor en natt i charmiga Courmayeur. Vi går sedan in i den vackra Ferretdalen tills vi korsar gränsen till Schweiz. Här bor vi i Champex, vackert belägen vid en sjö. Sista dagen kommer vi via Trient och Vallorcine tillbaka in till Chamonix-dalen. Vi vandrar med lätt packning och låter bagaget åka bil. Vi börjar och slutar vandringen i alpinismens huvudstad Chamonix. Under vandringen bor vi både på hotell och refuger. Vandringen bjuder på ganska stora höjdskillnader och ännu större naturupplevelser. Ett måste för den vane vandraren!

Liknande vandringsresor:

Vandring i Chamonix

Vandring vid Monte Rosa

Aktivitet:Vandringsresor, Expeditioner och Stugturer
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:4Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), logi, lunchpaket på vandringsdagarna, alla middagar förutom i Courmayeur och Chamonix, bagagetransport, transporter enligt program samt certifierad accompagnateur/guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Chamonix

Vi flyger till Genève och därefter buss i 1 1/2 timme till Chamonix. Övernattning på ett centralt beläget hotell.

Måltider:

Dag 2 Vandring Les Contamines

Vi tar liften upp till Belle Vue (1781 möh) där vi startar vår vandring. På mprgonen går vi upp över trädgränsen i kuperad terräng mot Chapelle de Miage  (1599 möh). Vi de gamla fäbodarna äter vi lunch och varvar ner. Stärkta av mat och vila går vi sedan vidare i riktning mot byn les Contamines (1150 möh) där vi bor för natten.

7 tim, +/- ca 900m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring Les Chapieux

Efter frukost är det dags för veckans längsta dagsetapp. Vi börjar med en relativt flack vandring för att efter tre timmar komma fram till stigningen upp mot Col du Bon Homme (2433 m.ö.h.) på en gammal romersk väg. Vi vandrar i lugn takt och stannar för en rejäl lunch på toppen. Efter att ha passerat kammens högsta punkt går det nedför större delen av dagen. Nästa etappmål är refuge des Mottets där stämningen är fantastisk och maten har aldrig smakat så gott.

17 km 7,5 tim + 1200m/ - 880 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring Courmayeur

Dagens första mål är Seigne-passet vid den italienska gränsen. Har vi tur kan vi här se några av de många murmeldjuren som gömmer sig bland stenarna. Vi passerar refuge Elisabeth och tar buss den sista sträckan ner till Courmayeur som är en mycket trevlig alport. Middag på egen hand.

17 km 6 tim + 700/ - 850 m.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Champex

Vi börjar med en buss till slutet av Ferretdalen. Sedan börjar stigningen upp till Grand Col Ferret. Vid passet är vi i Schweiz med utsikt över både Matterhorn och Monterosa. Stigen utför går sedan över ängar med betande kor. Från byn La Fouly tar vi sedan buss till Champex för övernattning.

15 km, 6 tim + 800/ - 900 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Vandring Col de la Forclaz

Under dagens vandring ser vi att trädgränsen går mycket högre här jämfört med våra svenska fjäll. Vi vandrar i typiska alpmiljö med blomstrande ängar och vackra fäbodar. Vi har fina vyer över närbelägna Verbier och Martigny. Vårt övernattningsställe ligger nere i dalen i byn Trient.

17 km, 7,5 tim + 1200/ - 1140 m.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring Chamonix

Vi börjar dagen med att korsa gränsen mot Frankrike via Les Tseppes (1996 m). Idag finns flera ledalternativ att välja mellan beroende av väder och ork. På eftermiddagen når vi fram till Montroc le Planet varifrån vi tar lokalbussen in till Chamonix by. På hotellet väntar rena lakan, varm mat och iskall öl.

Ca 14 km, 6 tim +1100m/ -1150m.

Måltider: frukost, lunch

Dag 8 Farväl till Tour de Mont Blanc

Vi säger hej då till Chamonix. Transfer till Geneves flygplats och flyg hem efter upplevelserik vecka.

Måltider: frukost

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Mont Blanc

Tour du Mont Blanc anses vara en av de mest klassiska långlederna i Alperna. De flesta vandrar den på 7-10 dagar, medan bergslöpare kan göra hela rundan på under 24 timmar. Det finns många varianter på leden och gott om övernattningsställen och matställen längs vägen.

 • Klimat: alpint
 • Land: Frankrike, Italien, Schweiz
 • Språk: franska, italienska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: euro, schweizerfranc
 • Prisläge och betalningssätt: kort fungerar på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar medan adapter kan krävas för svenska jordade kontakter

Vandring runt Mont Blanc

Vi går med certifierad accompagnateur/guide, antingen svensk eller engelsktalande. Vandringen går på bra leder och kräver ingen specialutrustning utöver rejäla vandringskängor och -kläder. Vi kommer att vandra i tre länder under vår vandring. Vår utgångspunkt är Chamonix i Frankrike. Vi vandrar sedan i Italien och Schweiz innan vi återvänder till Frankrike och Chamonix. Under vandringen runt Mont Blanc bor vi de flesta nätterna bekvämt på hotell i dubbel- eller enkelrum. På ett par ställen bor vi i gemytliga bergshyttor i flerbäddsrum. Under vandringsdagarna ingår frukost och middag (förutom i Chamonix och Courmeyeur). Vi har även med oss lunchpaket eller picknick.

Bagaget transporteras med bil mellan de olika övernattningsställena (en mjuk väska per person, inga värdesaker), förutom en natt då man bära med sig det man behöver för natten. Man kan även lämna en väska på hotellet i Chamonix dit vi återkommer sista kvällen. För nätterna på bergshytta behövs reslakan/sovpåse (ej sovsäck).

Turen bjuder på rejäla höjdskillnader så det är bra att förbereda sig genom att vandra eller springa i kuperad terräng. Ju bättre tränad man är desto lättare blir vandringen.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Généve. Vi har sedan cirka 1,5 timmes transfer till Chamonix-Mont-Blanc. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Généve. Enskild transfer kan bokas på www.mountaindropoffs.com. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss).

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Tour du Mont Blanc

Hotell Tour du Mont Blanc

De flesta nätterna bor vi bekvämt på hotell i dubbel- eller enkelrum. Ett par nätter bor vi på gemytliga fjällstationer där stämningen oftast är i topp. ...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
14/7Utan flyg/transferHotell Tour du Mont BlancFullt13 995:-Fullt
14/7ArlandaHotell Tour du Mont BlancFullt16 995:-Fullt
14/7LandvetterHotell Tour du Mont BlancFullt16 995:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
21/7Utan flyg/transferHotell Tour du Mont Blanc412 995:-Boka
21/7ArlandaHotell Tour du Mont Blanc1000 kr rabatt avdragen!514 995:-Boka