En drömresa för den som gillar stora berg.

Det mäktiga massivet La Meije ligger i Parc des Ecrins som är Frankrikes största nationalpark och ligger i södra Alperna. Vi utgår från den kända alpina bergsbyn La Grave, där några av våra bästa svenska bergsguider bor året om. Från La Grave tar vi kabinliften upp till 3200möh. Området bjuder på branta bergspass och fina toppar. Vi klättrar på snö och glaciärtoppar men får även fin klättring på klippa. Detta är en tur som rekommenderas till dig som tidigare prövat på klättring och fått mersmak. Vi går i replag på glaciär och klättrar på bergskammar. Hyttorna i detta massiv är lite ruffare, enkla men bekväma fjällstationer. Vi möter betydligt färre andra klättrare än i mer kända områden.

Vi gör två olika program av denna resa.

Program i juni: Den första turen är i början av sommaren och vi gör en rundtur med flera fina toppar både på snö och på klippa. Vi bor i La Grave den första och de två sista nätterna. Övriga nätter bor vi i bergshyttor uppe på höjd och avslutar veckan med en dagstur. Vi utgår från det program som finns upsatt längre ned på sidan. Den tekniska nivån på klättringen är snäppet över toppturen på Monte Rosa.

Program i augusti: Den andra Prima-veckan i La Grave är lite mer av ”à la carte” och ligger i Augusti. Vi bor bekvämt i la Grave de flesta nätterna och gör dagsturer med klättring, vandring och via ferrata i området. Guden bestämmer vandringarna på plats, utifrån förutsättningarna just den veckan. Det här programmet har de två senaste åren varit mycket uppskattat och alla deltagare har flyttat fram sina gränser med mycket variation och upplevelser.

Liknande vandringsresor:

Monte Rosa runt

Glaciärvandring i Jungfrau-området

Aktivitet:Expeditioner och Stugturer
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), sju övernattningar frukost, lunchpaket och middag. Bergsguide. Ingår ej: utrustning för glaciär (se resfakta), dryck, övrigt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa