En spännande vandringsresa med riktiga vandringar och bestigning av Teide!

Teneriffa är en paradisö som döljer sig bakom den massturism vi vanligtvis förknippar ön med .Här möter vi några av Europas mest genuina miljöer. På Kanarieöarna finns fyra av Spaniens 12 nationalparker och ön präglas av sömniga byar, stillsamma jordbrukslandskap och dramatisk natur. På den här exklusiva vandringsresan dyker vi ner i djupet av Teneriffas själ, med lite längre vandringar som tar oss till de riktigt häftiga miljöerna på denna variationsrika ö. Höjdpunkten i dubbel bemärkelse blir bestigningen av Spaniens högsta topp Teide, 3718 möh.

Miljön är så annorlunda mot vad vi är vana från i Europa så man söker hela tiden efter nya associationer. Här befinner vi oss halvvägs till Sydamerika, det märks på kulturen. Men ser inte de där husen snarare lite nordafrikanska ut? Plötsligt kan man tro att vi står i Karibien. Ena dagen dryper fukten från den täta skogen som omger oss, nästa dag skiner solen från en klarblå himmel över en plats där det nästan aldrig regnar. Landskapet är mycket måleriskt med starka färger, klar luft och stor variation från dag till dag.

Liknande vandringsresor:

Vandring på Teneriffa

Vandring på La Palma

Vandring på Gran Canaria

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:4
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost och middag, fem luncher, fem vandringar med guide och transporter, tillstånd att bestiga Teide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa