Aktiva temaresor

En rikare reseupplevelse

Våra vinvandringar har alltid traktens mat och vin på menyn. Temaresor som Blomstervandring, Fotovandring och Vandring med Yoga går på utvalda avgångar till våra ordinarie resmål. När vi har aktuella avgångar hittar du dem här.

Blomstervandring i Ligurien

En vild och vacker kuststräcka i norra Italien som lockar till sig vandrare och livsnjutare. - Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välja mellan ett kortare och ett längre van...

Blomstervandring i Val Gardena

Lite lättare vandringar på vår mest populära vandringsresa i vackra Dolomiterna. - En av våra mest meriterade guider liknar Val Gardena vid paradiset. Vi är benägna att hålla med: här möter man blommande alpängar, ett vackert alpint panor...

Vinvandring i Barolo

Barolo är både en by och ett av Italiens främsta viner. - På vår vinvandring i Piemonte kombinerar vi Italiens fantastiska mat och goda viner med vandring i lugn takt mellan vingårdar. Allt smakar ännu bättre när man har fått anstränga si...

Vinvandring i Champagne

En sprudlande vandringshelg i vackra Champagne! - Med utgångspunkt från Reims gör vi vandringar i ett av världens mest kända vindistrikt: Champagne. Här möter vi både vackra lövskogar och branta vingårdar. Vi gör också flera intressanta b...

Vinvandring i Montenegro

Långweekend med lokala specialiteter i vackra Montenegro. - Följ med till vackra Montenegro där vi blandar skön vandring med god mat och dryck. Vandringarna bjuder på mäktiga vyer både över Skadarsjön och Adriatiska havet. En av vandringa...

Vinvandring vid Rhen

Krispig Riesling och romantisk stämning vid sköna Rhen! - Följ med på en innehållsrik vandringsresa till Rieslingsdruvans hemort Rheingau! Här vandrar vi genom vinfälten med gamla riddarborgar och medeltida kloster i blickfånget, och åker...

Vinvandring i Valpolicella

Vid foten av Alperna ligger de vackra kullarna där det magiska Amarone-vinet görs. - Under denna livsnjutarresa ger vi oss in i ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt: Valpolicella. Här mellan Gardasjön och Alperna görs det omtyckta...

Vincykling i Alsace

Upplev vänliga Alsace med härlig cykling ibland vingårdarna! - Alsace i nordöstra Frankrike är drömresmålet för den aktive vinälskaren. Här cyklar vi lätt och lagom genom ett fröjdefullt landskap och läskar oss med några av världens bästa...

Vincykling med Amarone

En cykelresa bland vingårdarna mellan Venedig och Gardasjön. - På den här smakliga resan trampar vi in i Venetos varierade landskap på jakt efter dess kulinariska och enologiska hemligheter. Här ligger vindistrikten på rad. I Valdobbiaden...

Vinvandring

Vinprovning skall man göra till fots! Våra weekendresor med vandring mellan vingårdar har blivit mycket populära. Både människor och vinrankor gillar vackra lägen och vi har valt ut Europas trevligaste vindistrikt. Vandringen är lite lättare och maten och vinet smakar så mycket bättre när man fått anstränga sig lite. Unna dig en riktig livsnjutarresa du också! 

Blomstertema

Våra blomsterveckor går då det blommar som bäst på resmålet: tidig vår i Medelhavet eller tidig sommar i Alperna. Färgprakten är slående och man vill gärna veta mer om vad växterna heter och vad de kanske används till av lokalbefolkningen. Våra blomsterguider är inte nödvändigtvis botaniker och lovar att inte hålla (för) långa föredrag. Istället vill de berika vandringsupplevelsen genom att fokusera både på de små blommorna och de stora utsikterna. På en blomstervandring tar vi oss mer tid till att stanna och titta. En skön upplevelse helt enkelt!

Fototema

Våra resor med fototema har blivit populära både bland de som fotograferar mycket och rena nybörjare. Att gå runt med en kamera gör att man "ser" resmålet ännu bättre; man håller helt enkelt ögonen öppna och upplevelsen blir större. Till det kommer man hem med de kanske bästa semesterbilderna någonsin. Fototemat finns på utvalda avresor varje år. Vi går då med både vandringsguide och fotograf, som håller fotokursen. Vår vandrande fotograf kan ha olika tips och teman från gång till gång, men nedan följer ett grundupplägg.

Några tips från vår fotoguide

Varje dag har vi ett huvudtema. Under vandringen blir det korta genomgångar och individuell coachning med enkla praktiska detaljer och fototips. Ställ frågor om det som är viktigt för dig!

Det här är ingen fotokurs utan ett valfritt tillval dag för dag för dig som vill vandra med kameran nära till hands. De bästa knepen är enklare än du tror och de bästa bilderna blir ofta till ”i farten”. Stora ”proffsutrustningar” blir ofta liggande i väskan/ryggsäcken. Själv alternerar jag mellan mobilkamera och en kompakt spegellös systemkamera.

När så är möjligt och lämpligt går vi igenom ett urval av dagens resultat strax före middagen. Min ambition är att du ska få med dig vandringsupplevelsen hem, i form av intressantare och roligare bilder för dig och dina vänner!

Fototips inför resan

 • Ta med batteriladdare (inkl. sladd för överföring till usb/ dator) och gärna ett extra batteri. Det kan bli en del display-tittande i din kamera under dagarna som drar extra ström. Nya batterier behöver ”motioneras” några gånger innan de får full kapacitet.
 • Ha ett väl tilltaget minneskort – gärna minst 16 GB. Gärna ett extra i reserv.
 • Är kameran ny, eller är du ännu inte komfortabel med den? Bekanta dig med de viktigaste funktionerna, t.ex. hur fångar jag skärpan, olika fotolägen och fotoformat. Resterande frågetecken rätar vi ut tillsammans.
 • Ta med bruksanvisningen som pdf, utskriven eller tillgänglig på usb-minne.

På plats

 • Bli vän med kameran! Lär dig ”skjuta från höften” och att tänka ut bilden i förväg.
 • Kameran som dagbok. När, var, hur? Bilderna har koll!
 • Enkla men kreativa fotohjälpmedel – polaroidsolglasögon, ministativ, keps, selfiepinne, en bit frysfolie eller en led-ficklampa.
 • Låt dig inspireras till att komma hem med bättre bilder oavsett ambition idag. Vi ska ha kul och fotograferandet ska vara kreativt och roligt.

Preliminära huvudteman (ett för varje dag)

 • Skapa rum i bilden! Det är enklare än du tror. Tänk på hur förgrund, motiv och bakgrund hänger ihop för att skapa djup i bilden. Hur faller ljuset? Ta hjälp av en penna eller en kopp kaffe!
 • Stort & smått! Dynamik i bildflödet - från stora vyer till riktigt nära.
 • Rama in! Vad ska med i bilden och vad ska lämnas utanför? Variera bildvinkeln! Blir det bättre om jag backar / går fram / åt sidan en aning, ställer mig på huk eller vänder kameran på högkant?
 • Rörelse i bild eller ta stöd! När ljuset tryter finns ofta stöd inom räckhåll - ett träd, en lyktstolpe eller husvägg. Eller stå på huk med armbågen mot knät. Om bilden ska vara skarp. Men vad är det för fel med rörelse?
 • Glöm motivet! Bilden skapas genom kontraster, form, strukturer, mönster och färg. Eller kanske genom avsaknad av färg? Lek med kameran och lura ögat!
 • Bonus! Visste du att din kamera kan ta panoramabilder och filma? Vad ska det vara bra för?

Singelresor

Res själv tillsammans

Visst är det roligare att dela sina upplevelser med andra. Att resa solo, oavsett civilstånd, öppnar upp för mer kontakt med medresenärer och lokalbefolkning. På en singelresa försiggår inga matchningsförsök men du vet att alla är öppna för trevlig samvaro. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa nya likasinnade vänner och kanske finna en framtida resekamrat.

Alla våra resor passar singelresenärer och 15-20% brukar resa solo på varje given resa. Samtidigt erbjuder vi rena singelavgångar på utvalda resmål. Vi bor då på hotell med bra enkelrum och låga enkelrumstillägg. Du kan också som vanligt välja att dela rum med en annan resenär av samma kön.

Avgångar & priser

Sida 1 av 2

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-09-21LandvetterVandring i Ligurien och Cinque Terre
Vi bjuder på flyget (4000 kr avdragna)!
411 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-09-28ArlandaVandring i Ligurien och Cinque Terre
Vi bjuder på flyget (3000 kr avdragna)!
Ja11 995:-Boka
2019-09-28Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer411 995:-Boka
2019-09-28LandvetterVandring i Ligurien och Cinque Terre215 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-10-02Utan flyg/transferVinvandring i Montenegro utan flyg/transfer28 495:-Boka
2019-10-02Stockholm SkavstaVinvandring i Montenegro110 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2019-10-05Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transferFullt11 995:-Fullt
2019-10-05ArlandaVandring i Ligurien och Cinque TerreFullt14 995:-Fullt
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-25Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-04-25ArlandaVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
2020-04-25LandvetterVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-02Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-05-02ArlandaVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
2020-05-02LandvetterVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-09Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-05-09ArlandaVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
2020-05-09KastrupVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
2020-05-09LandvetterVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-16Utan flyg/transferVinvandring i Piemonte med Barolo47 995:-Boka
2020-05-16ArlandaVinvandring i Piemonte med BaroloJa9 995:-Boka
2020-05-16Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer
Res över Kristi himmelfärd!
412 995:-Boka
2020-05-16ArlandaVandring i Ligurien och Cinque Terre
Res över Kristi himmelfärd!
Ja15 995:-Boka
2020-05-16LandvetterVandring i Ligurien och Cinque Terre
Res över Kristi himmelfärd!
Ja15 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-05-23Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-05-23ArlandaVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-06-27Utan flyg/transferLätt vandring i Val Gardena, utan flyg/transfer412 995:-Boka
2020-06-27ArlandaLätt vandring i Val GardenaJa15 995:-Boka
2020-06-27KastrupLätt vandring i Val GardenaJa15 995:-Boka
2020-06-27LandvetterLätt vandring i Val GardenaJa15 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-08-29Utan flyg/transferLätt vandring i Val Gardena, utan flyg/transfer412 995:-Boka
2020-08-29ArlandaLätt vandring i Val GardenaJa15 995:-Boka
2020-08-29LandvetterLätt vandring i Val GardenaJa15 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-05Utan flyg/transferVandring i Ligurien och Cinque Terre, utan flyg/transfer412 495:-Boka
2020-09-05ArlandaVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
2020-09-05LandvetterVandring i Ligurien och Cinque TerreJa14 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-10Utan flyg/transferVinvandring i Champagne utan flyg/transfer210 495:-Boka