Skip to main content

Temaresor och Singelresor

På utvalda resmål erbjuder vi temaveckor, då vi berikar resan genom att fokusera mer på blommor eller fotografi. Temaresorna leds av kunniga guider med specialkunskaper, ofta tillsammans med en dedikerad vandringsguide. Våra blomsterguider låter oss upptäcka skönheten under fötterna (eller ja, trampa gärna inte på blommorna!) medan fotoguiden håller en veckolång fotokurs till fots, med tips, tricks och bildvisning på kvällarna. Temaresorna följer ortens ordinarie program med den skillnaden att vi stannar oftare och längre för att ägna oss åt blommor eller fotografering. Våra teman vandrar runt från ort till ort och du hittar årets temaresor nedan. Observera att temaresorna bara går på utvalda avgångar.

Också våra dedikerade singelavgångar följer ordinarie program. Singelresan är för dig som reser solo men vill dela dina upplevelser med likasinnade som också reser utan sällskap.

Läs mer om våra teman nedan. Välkommen till en rikare reseupplevelse!

Sök resa

Blomstertema

Våra blomsterveckor går då det blommar som bäst på resmålet: tidig vår i Medelhavet eller tidig sommar i Alperna. Färgprakten är slående och man vill gärna veta mer om vad växterna heter och vad de kanske används till av lokalbefolkningen. Våra blomsterguider är inte nödvändigtvis botaniker och lovar att inte hålla (för) långa föredrag. Istället vill de berika vandringsupplevelsen genom att fokusera både på de små blommorna och de stora utsikterna. På en blomstervandring tar vi oss mer tid till att stanna och titta. En skön upplevelse helt enkelt!

Fototema

Våra resor med fototema har blivit populära både bland de som fotograferar mycket och rena nybörjare. Att gå runt med en kamera gör att man "ser" resmålet ännu bättre; man håller helt enkelt ögonen öppna och upplevelsen blir större. Till det kommer man hem med de kanske bästa semesterbilderna någonsin. Fototemat finns på utvalda avresor varje år. Vi går då med både vandringsguide och fotograf, som håller fotokursen. Vår vandrande fotograf kan ha olika tips och teman från gång till gång, men nedan följer ett grundupplägg.

Några tips från vår fotoguide

Varje dag har vi ett huvudtema. Under vandringen blir det korta genomgångar och individuell coachning med enkla praktiska detaljer och fototips. Ställ frågor om det som är viktigt för dig!

Det här är ingen fotokurs utan ett valfritt tillval dag för dag för dig som vill vandra med kameran nära till hands. De bästa knepen är enklare än du tror och de bästa bilderna blir ofta till ”i farten”. Stora ”proffsutrustningar” blir ofta liggande i väskan/ryggsäcken. Själv alternerar jag mellan mobilkamera och en kompakt spegellös systemkamera.

När så är möjligt och lämpligt går vi igenom ett urval av dagens resultat strax före middagen. Min ambition är att du ska få med dig vandringsupplevelsen hem, i form av intressantare och roligare bilder för dig och dina vänner!

Fototips inför resan

 • Ta med batteriladdare (inkl. sladd för överföring till usb/ dator) och gärna ett extra batteri. Det kan bli en del display-tittande i din kamera under dagarna som drar extra ström. Nya batterier behöver ”motioneras” några gånger innan de får full kapacitet.
 • Ha ett väl tilltaget minneskort – gärna minst 16 GB. Gärna ett extra i reserv.
 • Är kameran ny, eller är du ännu inte komfortabel med den? Bekanta dig med de viktigaste funktionerna, t.ex. hur fångar jag skärpan, olika fotolägen och fotoformat. Resterande frågetecken rätar vi ut tillsammans.
 • Ta med bruksanvisningen som pdf, utskriven eller tillgänglig på usb-minne.

På plats

 • Bli vän med kameran! Lär dig ”skjuta från höften” och att tänka ut bilden i förväg.
 • Kameran som dagbok. När, var, hur? Bilderna har koll!
 • Enkla men kreativa fotohjälpmedel – polaroidsolglasögon, ministativ, keps, selfiepinne, en bit frysfolie eller en led-ficklampa.
 • Låt dig inspireras till att komma hem med bättre bilder oavsett ambition idag. Vi ska ha kul och fotograferandet ska vara kreativt och roligt.

Preliminära huvudteman (ett för varje dag)

 • Skapa rum i bilden! Det är enklare än du tror. Tänk på hur förgrund, motiv och bakgrund hänger ihop för att skapa djup i bilden. Hur faller ljuset? Ta hjälp av en penna eller en kopp kaffe!
 • Stort & smått! Dynamik i bildflödet - från stora vyer till riktigt nära.
 • Rama in! Vad ska med i bilden och vad ska lämnas utanför? Variera bildvinkeln! Blir det bättre om jag backar / går fram / åt sidan en aning, ställer mig på huk eller vänder kameran på högkant?
 • Rörelse i bild eller ta stöd! När ljuset tryter finns ofta stöd inom räckhåll - ett träd, en lyktstolpe eller husvägg. Eller stå på huk med armbågen mot knät. Om bilden ska vara skarp. Men vad är det för fel med rörelse?
 • Glöm motivet! Bilden skapas genom kontraster, form, strukturer, mönster och färg. Eller kanske genom avsaknad av färg? Lek med kameran och lura ögat!
 • Bonus! Visste du att din kamera kan ta panoramabilder och filma? Vad ska det vara bra för?

Singelresor

Res själv men inte ensam!

Visst är det roligare att dela sina upplevelser med andra. Att resa solo, oavsett civilstånd, öppnar upp för mer kontakt med medresenärer och lokalbefolkning. På en singelresa försiggår inga matchningsförsök men du vet att alla är öppna för trevlig samvaro. Det är ett utmärkt tillfälle att träffa nya likasinnade vänner och kanske finna en framtida resekamrat.

Alla våra resor passar singelresenärer och 15-20% brukar resa solo på varje given resa. Samtidigt erbjuder vi rena singelavgångar på de utvalda resmålen nedan. Vi bor då på hotell med bra enkelrum och låga enkelrumstillägg. Du kan också som vanligt välja att dela rum med en annan resenär av samma kön.

Blomstervandring i Ligurien och Cinque Terre

En vild och vacker kuststräcka i norra Italien som lockar till sig vandrare och livsnjutare. - Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välja mellan ett kortare och ett längre van...

Lagvandring i Cortina d'Ampezzo-regionen med Prima Travel

Blomstervandring i Val Gardena

Vår mest populära vandringsresa i vackra Dolomiterna! - En av våra mest meriterade guider liknar Val Gardena vid paradiset. Vi är benägna att hålla med : här möter man blommande alpängar, ett vackert alpint panorama, fritt strövande Hafl...

Erbjudanden

22/6Vandring i Val Gardena, medelfrån 13 995:-
29/6Vandring i Val di Fassafrån 13 995:-
29/6Vandring i Val di Fassafrån 13 995:-
1/7Vandring i Limone Piemontefrån 13 995:-
6/7Vandring i Cortinafrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg