Stugturer

På våra Stugturer vandrar vi klassiska och nyfunna långleder och bor lite enklare på fjällstugor och hotell. Vi går från plats till plats och bagaget kan deponeras på första hotellet så vi bär bara med det vi behöver under själva stugvandringen. Vandringarna är heldagsturer men inte svåra eller tekniska. Ingen specialutrustning krävs.

Trekking i Bhutan

Bhutan i Himalaya är kanske vår planets sista Shangri-La. I en fridfull del av bergskedjan Himalaya ligger detta buddistiska kungadöme med en sällsamt vacker natur. Landet var länge stängt för utländska besökare och fortfarande släpps endast ett fåtal turister in i landet.  Man inriktar ....Läs mer »

Stugtur i Dolomiterna

Från fjällstation till fjällstation genom Alpernas kanske märkligaste landskap! En klassisk stugtur som går genom de vackraste delarna av Dolomiterna i nordöstra hörnet av Italien. Här möter oss ett fascinerande landskap med spetsiga berg formade av  rosaskimrande kalksten. Vi vandrar i Sexten-massivet ....Läs mer »

Vandring på Island

Sommarvandring genom Islands magiska landskap. Vi vandrar genom ett av Europas mest fascinerande landskap från Landmannalaugar till Thorsmörk. Här i det inre av Island går en av landets mest kända leder och vi bor i fjällstugor mitt ute i vildmarken. Vi börjar vandringen vid varma källor och pastorala ängar ....Läs mer »

Stugtur runt Jungfrau på egen hand

En storslagen vandring mellan bergshotell i hjärtat av Schweiz. För dig som vill vandra på egen hand i det storslagna Jungfrau-området i hjärtat av Schweiz! Omgivna av de mäktiga 4000-meterstopparna Jungfrau, Mönch och Eiger (som bara är 3950 meter men brant ändå, och vars nordsida gäckat klättrare ....Läs mer »

Matterhorn trek i Zermatt på egen hand

En hüttetur på egen hand! För dig som vill upp i bergen på riktigt har vi en spännande resa där man bor fyra nätter på bergshotell och fjällstationer och tre nätter på ett skönt hotell nere i Zermatt. Vi vandrar runt Matterhorn och bor enkelt men genuint på fjällstationer där ....Läs mer »

Vandring Tour du Mont Blanc

En klassisk vandring genom tre länder runt Alpernas högsta berg. En klassisk vandring där vi vandrar med guide genom tre länder runt Alpernas högsta berg. Vi börjar i Les Houches vid foten av Mont Blancs norra sida. Sedan vandrar vi vidare och över till Italien där vi bland annat bor en natt i charmiga Courmayeur. ....Läs mer »

Tour du Mont Blanc på egen hand

På egen hand genom tre länder runt Alpernas högsta berg.

 Vid sidan av vår Tour du Mont Blanc med guide kan du även vandra den här klassiska leden på egen hand.  Vi har förbokat flyg, transfer, fjällstationer och bagagetransport. Du kan helt koncentrera dig på att vandra denna ....Läs mer »

Stugtur i Pyrenéerna

Från hytta till hytta i Europas vildaste berg. På denna fascinerande vandringsresa går vi långled högt uppe i östra Pyrenéerna. Vi börjar och avslutar resan i Spanien och bor under vandringarna på utvalda fjällstationer i Frankrike. Området är med rätta naturskyddat och vi har ....Läs mer »