Skip to main content

Stugtur runt Jungfrau på egen hand

En storslagen vandring mellan bergshotell i hjärtat av Schweiz.

För dig som vill vandra på egen hand i det storslagna Jungfrau-området i hjärtat av Schweiz! Omgivna av de mäktiga 4000-meterstopparna Jungfrau, Mönch och Eiger (som bara är 3950 meter men brant ändå, och vars nordsida gäckat klättrare sedan alpinismens barndom) vandrar vi från det ena genuina bergshotellet till det andra. Ibland åker vi kugghjulståg så att apostlahästarna får välbehövlig vila. Vi avslutar vandringen i Mürren som kanske har alpvärldens mest spektakulära läge. En drömresa för dig som vill uppleva riktig vandring i undersköna miljöer.

Liknande vandringsresor:

Matterhorn trek i Zermatt

Tour du Mont Blanc på egen hand

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandringsresor, Expeditioner och Stugturer
Guide:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:4Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), del i dubbelrum i Wilderswil och Mürren och flerbäddsrum på fjällstationerna, frukost, middagar samt vandringskarta och vägbeskrivning. Ingår ej: lunch, dryck, ev transporter på plats. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Wilderswil

Ankomst till Geneve eller Zurich med flyg. Sedan tåg till Wilderswil med byte i Interlaken.  Övernattning på genuina Hotel Alpenrose.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring Schynige Platte

Efter en stärkande frukost tar vi kugghjulståget upp till Schynige Platte på hela 2068 meters höjd. Här beundrar vi utsikten över Brienzer See och Thuner see innan vi vandrar bort mot Oberberghorn. Vi stannar till på Berghaus Männdlenen för lunch. Dagens mål är sedan bergshotellet Faulhorn på hela 2686 meters höjd. Räkna med vyer utöver det vanliga.

5 h vandring, + 600 meter.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring Grosse Scheidegg

Vi lämnar Faulhorn efter frukost och vandrar ner mot den vackra bergsjön Bachalpsee. Har vi tur speglar sig Eiger och Mönch i det klara vattnet. Vi fortsätter sedan på välhållna stigar mot First för elvakaffe. Vi går sedan på alpängar mot passet Grosse Scheidegg där vi tar bussen ner till Grindelwald. Efter det kugghjulståg upp till Kleine Scheidegg som ligger mitt i Jungfrau-området. Här bor vi på Mountain Hostel med en storartad utsikt över mytomspunna Eigers nordsida. Har man spring i benen kan man göra en eftermiddagstur upp till Eigergletscher.

4 h vandring, -700 meter.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vandring Obersteinberg

Vi börjar dagen med att ta tåg ner mot Wengen längs med det kända störtloppet Lauberhornrennen. Sedan ner i dalen till Lauterbrunnen där vi börjar vandringen. Här vandrar vi i dalen med de 72 vattenfallen upp till Stechelberg. Efter kaffe eller lunch på det trevliga hotellet med samma namn fortsätter vi uppåt i dalen. Nu väntar drygt 800 höjdmeters stigning i omväxlande skog och öppna alpängar. När vi kommer upp över trädgränsen är vi framme vid bergshotellet Obersteinberg med anor från förra sekelskiftet. Här bor vi enkelt men fräscht och middagen äter vi till skenet av stearinljus och fotogenlampor.

5 h vandring, +850 meter.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vandring Oberhornsee

Efter frukost packar vi ner vår matsäck och beger oss upp mot den högt belägna Oberhornsee längst in i Lauterbrunnental. I detta naturskyddade området ligger flera mäktiga glaciärer som skyddas av höga bergstoppar. Vid tjänligt väder går vi till hyttan Schmadrihütte vid glaciären med samma namn.  På eftermiddagen är vi tillbaka till Obersteinberg där vi bor en andra natt.

5 h vandring, + 600 meter.

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring Gimmelwald

Nu väntar veckans längsta vandring där vi börjar med en stigning längs en bergssida. Väl uppe på den högsta punkten har vi en fin vy över de tre topparna Eiger, Mönch och Jungfrau. Sedan ner i Sefinental där vi sedan fortsätter till den lilla byn Gimmelwald som ligger högt över Lauterbrunnen. Härifrån går en lift till Mürren men vi vandrar istället till den kända byn som har kanske alpernas mest spektakulära läge. Väl framme i Mürren övernattar vi på Eiger Guesthaus.

6 h vandring, + 500 meter.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vandring Mürren

Sista vandringsdagen kan vi göra en dagstur ovanför Mürren. Här finns ett fint utbud av leder. På alpängarna går korna fritt och vi kan njuta av utsikten över Jungfrau och Mönch. Den som vill kan ta liften upp till Schilthorn där man visar en James Bond utställning (sic!). Här spelade man in delar av Bondfilmen I hennes majestäts hemliga tjänst. Vi tar sedan tåg och lift ner till Lauterbrunnen och vidare till Wilderswil där vi sover sista natten.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Schweiz

Tåg till flygplatsen. Vi lämnar Schweiz efter en fin vecka med oförglömliga vyer.

Måltider: frukost

Hur tuff är turen? 4 vandrare.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Jungfrau-området

 • Klimat: alpint
 • Land: Schweiz
 • Språk: Tyska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Schweiziska franc
 • Prisläge och betalningssätt: Betalkort tas inte på alla hyttorna så ha med kontanter.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs ej. Det finns få kontakter på hyttorna.

Vandring i Jungfrau-området

Du går på egen hand utan guide men med kartor/vägbeskrivningar. Hotellen är förbokade. Underlaget präglas av bra stigar som blandas med stenigare och klippigare partier. Vandringen går inte på glaciär eller snö, och ingen specialutrustning behövs. Frukost och middag ingår alla dagar. Du kan köpa med dig lunchpaket de dagar du inte går förbi någon lämplig lunchhytta.

Första och sista natten bor du på samma hotell och kan därför lämna en väska där under veckan om du önskar. 

Flyg och transfer

Du som har flyg ankommer antingen i Geneve eller i Zurich. Från flygplatsen i Geneve åker du tåg ca 3h till Wilderswil (ett eller ett par byten). Från Zürich tar tågresan ca 2,5h (ett eller ett par byten).  Tågbiljetten ingår i flygresan. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Zürich alternativt Geneve. Tågtransfer t/r kan då köpas på www.sbb.ch.

Karta

Hotell

Boende Stugtur Jungfrau

Boende Stugtur Jungfrau

Vi bor på hotell och fjällstationer på denna stugtur, med delad dusch/WC. Flesta nätterna bor vi i dubbelrum (delad dusch/wc) och ett par nätter bor vi i flerbäddsrum/sovsal...

Erbjudanden

25/8Vandring i Andorrafrån 9 995:-
1/9Vandring i Bad Gasteinfrån 10 995:-
1/9Vandring i Madonna di Campigliofrån 11 995:-
1/9Vandring i Cortina d'Ampezzofrån 12 495:-
1/9Vandring i Val Gardenafrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg