Pilgrimsvandring

Vandring och cykling bortom det vanliga

Många är de som pilgrimsvandrat till Santiago de Compostela i Spanien med oss. Santiago når vi antingen via den franska eller den portugisiska leden, för många en av livets måste-upplevelser. Den franska leden börjar i St Jean Pied de Port vid Pyrenéernas fot. Därifrån går den genom Spanien i fyra delar, hela vägen till Santiago de Compostela. Den portugisiska delen börjar i Porto och kan gås i två delar eller i sin helhet.

Våra pilgrimsresor är kompletta och det mesta ingår

Vi förbokar flyg och hotell, inkluderar frukost och de flesta middagarna samt transporterar bagaget mellan hotellen så du bär med dig bara det som behövs för dagen. Du vandrar på egen hand med bra kartor och information, och träffar säkert pilgrimer och vandrare från hela världen längs vägen. Du slipper härbärgen: efter dagens vandring väntar en god måltid och en skön säng på hotell med eget badrum.

Vandringen längs Camino de Santiago

Pilgrimsleden är välbesökt och underlaget är bra med grus, stigar och asfalt. Stigningarna är på de flesta delar inte så stora, istället är etapperna dagslånga med 20-30 km vandring. Detta ställer krav på väl ingågna skor och gärna ett byte. Se till att ha sporttejp med för begynnande skavsår om du går längre delar.

Gästerna om Pilgrimsvandring till Santiago de Compostela

Jag är jättenöjd ett perfekt koncept med vandring utan packning i vackra och varierande landskap. Jag ser fram emot att gå fortsättningen.

Det var som helhet ett bra upplägg och fungerade bra med hotell och transport av väskan emellan. Jag hade inte kunnat boka bättre på egen hand. Etapperna var lagom, och kartorna fungerade fint med reseguideboken som komplement.

Jag är nöjd med att jag genomfört min vandring och det var mycket speciellt att gå leden med folk från hela världen. Det blir en positiv, ofta ordlös, gemenskap.

Upplägget är mycket bra.

Hade en jättebra resa. Bekvämt med middag inbokad så man slapp leta restaurang när man var trött efter dagens vandring.

Vår resa var stråladen bra och det är ju svårt att klaga på maten i Spanien.

Vi tre tjejer som åkte til Santiago de Compostela och vandrade 11mil och är mycket mycket nöjda med resan och bagagehanteringen. Mycket bra hotell. Vi vill gärna rekomendera er till andra resenärer.

Allt annat har fungerat på ett fantastiskt bra sätt och vi är oerhört nöjda med vad vi fått vara med om.

Resan var välplanerad eftersom det var första gången jag reste på denna typ av resa var det faktiskt över förväntan och jag kan tänka mej att resa på liknande sätt.

Resan som helhet var fantastisk och jag skulle gärna ha fortsatt att vandra en vecka till.

Jag är glad att jag valde Prima Travel, allt har fungerat perfekt!

Hela arrangemanget var kladerfritt! Hotellen höll god standard, personalen var överallt tillmötesgående och servicesinnade, maten riklig och god, bagagetransporterna mellan hotellen fungerade perfekt.Jag riktar ett stort och varmt tack till Prima Travel för vad jag har upplevt!

Bra familjehotell, trevlig service trots språkförbistring, mycket och mycket god mat och dryck, väl fungerande transportservice av resväska mellan hotellen. Nöjd med min vandring och den trivsamma atmosfären på vägen.

Jättebra resa. Transport av väskor fungerade klockrent!

Den tryckta guideboken var utmmärkt, tackar!

Jag är verkligen glad över att jag gjorde resan ensam, att få gå i naturen och njuta var underbart. Att möta alla spännande människor var också berikande. Att sitta i kattedralen tillsammans med så många som också vandrat var en mäktig kännsla.

Bra hotell. Fungerade bra med transporterna av bagage mellan hotellen. Personalen på hotellen tillmötesgående.

Helhetsupplevelsen av resan = helt underbart!

Skriv ut

Pilgrimsvandring

Att för egen maskin ta sig runt i världen är människans mest ursprungliga sätt att resa. Kanske är det denna tidlöshet som gjort pilgrimsvandring till en stark symbolisk handling för det egna sökandet. Vi som älskar vandring och cykling vet i alla fall en sak: att trampandet framåt mot ett mål, ....Läs mer »

Pilgrimscykling

Att cykla istället för att vandra till Santiago de Compostela är inte så konstigt som det låter: redan under medeltiden var det många pilgrimer som tog sig med häst eller vagn till målet. Pilgrimscyklingen görs på egen hand med förbokade hotell, bagagetransport och vägbeskrivningar.Läs mer »