Skip to main content

Pilgrimsvandring i Portugal del 2

Den ursprungliga vägen till Santiago de Compostela.

Det finns flera pilgrimsleder till Santiago de Compostela men ingen är mer själfull eller betydelsefull än den portugisiska vägen. Det var längs denna väg Sankt Jakob först predikade sitt budskap till befolkningen, och det var här hans kropp fördes till Libredon, senare känt och älskat världen över som Santiago de Compostela. Denna andra del går från Tui på portugisiska sidan till Santiago.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, transport från Santiago till Tui, 7 övernattningar på hotell med frukost, 1 middag, bagagetransport, transfer till Porrino, kartor och övrig information. Ingår ej: transfer till/från flygplatsen, övriga middagar, luncher, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Santiago

Ankomst till Santiago och övernattning i staden.

Dag 2 Tui

Transfer till Tui på gränsen mellan Portugal och Spanien, och övernattning på hotell i Tui.

Frukost

Dag 3 Pilgrimsvandring Porrino - Redondela

Efter en kort transfer till Porrino börjar vandringen längs stigar och lugna landsvägar. Du följer den sköna Louro-floden och stiger sedan upp till Monte Cornedo och högplatån Chans das Pipas. Sista biten går utför till vackra Redondela vid havet. Ett dopp i Atlanten innan middagen på hotellet? 15 km.

Frukost, middag

Dag 4 Pilgrimsvandring Redondela - Pontevedra

Idag väntar en intressant sträcka vid inloppet till Ria de Pontevedra. Vandringen går genom blandskog upp till Alto de Lomba, ner till havet vid Arcade och sedan längs uråldriga stenstigar till provinshuvudstaden Pontevedra. Övernattning i Pontevedra. 18 km.

Frukost

Dag 5 Pilgrimsvandring Pontevedra - Caldas de Reis

Större delen av dagens sträcka går genom mjuka floddalar längs skogsstigar. Natten spenderas i Caldas de Reis. 23 km.

Frukost

Dag 6 Pilgrimsvandring Caldas de Reis - Padron

Dagens vackra vandring går genom Bermana-dalen och ner till Valga-dalen, platsen där Sankt Jakob kom till Iberia. Väl framme i Padron väntar en skön säng. 18 km.

Frukost

Dag 7 Pilgrimsvandring Padron - Santiago de Compostela

Den sista dagen tar dig genom skogar av pinje, eukalyptus och ek, och så småningom mer trafikerade farleder allteftersom du närmar dig målet. Leden omfattar en omväg förbi ruinen Castro Lupario. Målet, katedralen i Santiago, är nått! Unna dig en god middag innan du knyter dig på hotellet. 24 km.

Frukost

Dag 8 Farväl till pilgrimsvandringen

Efter frukost går resan till flygplatsen och hem.

Frukost

Hur tuff är turen?:  tre vandrare

Resfakta

El Camino de Santiago

Pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien har funnits i över 1000 år och ansågs vara en av de tre pilgrimsvandringar som kunde leda till botgöring. De andra två är Via Francigena till Rom och vandringen till Jerusalem. Pilgrimsleden var starkt trafikerad under medeltiden men föll i glömska fram till våra dagar. Idag är den återigen en populär led för moderna pilgrimer eller dem som bara vill ut på en härlig vandring i ett omväxlande landskap med kulturella inslag. Enligt legenden fördes sankt Jakobs kvarlevor från Jerusalem till den plats där staden Santiago de Compostela ligger idag.

 • Klimat: mild vår och höst med möjlighet till regn, varma och torrare somrar.
 • Land: Portugal, Spanien
 • Språk: portugisiska, spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: kort och kontant
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Pilgrimsvandring

Ni går på egen hand utan guide och grupp. Alla övernattningar är förbokade och bagaget transporteras med bil mellan hotellen. I avreseinformationen får du ett utförligt informationspaket (ett per bokning) med vägbeskrivning på engelska, hotellvouchers, transferinformation och eventuella flygbiljetter. Du går sedan etapperna på egen hand och träffar säkert på många andra pilgrimer från hela världen. Terrängen är lätt kuperad och det räcker med normal grundkondition.

Frukosten i Portugal består ofta av bröd med smör och marmelad, kaffe/te och juice. Ibland yoghurt och skinka/ost. Middag: på hotellen blir man serverad en pilgrimsmeny. Denna består av en soppa eller sallad, kött eller fisk med tillbehör samt efterrätt. Passa på att prova Santiago-kakan! Ibland ingår även en flaska av husets vin. Vegetarisk- eller specialkost bokas hos oss i god tid innan avresa genom att ange detta i bokningen. Lunch äter du på någon av restaurangerna längs vägen eller köper med lunchpaket från hotellet. I byarna där du sover över finns också livsmedelsaffärer där man kan köpa mellanmål. Det finns även små kiosker i byarna längs med vägen.

Flyg och transfer

Om du har flyg med oss ingår ankomsttransfern från Santiago de Compostela till Tui. Avresetransfern ingår ej men är enkel att åka på egen hand. I avreseinformationen ges närmare anvisningar.

Karta

Hotell

Hotell Camino del Norte del 1

Hotell Camino del Norte del 1

Vi bor på olika medelklasshotell längs vägen i rum med eget bad/wc. Bagaget transporteras mellan hotellen och du bär bara med dig det du behöver för dagen. Om endast en person reser är det obligatoris...
Hotell Pilgrimsvandring i Portugal, del 2

Hotell Pilgrimsvandring i Portugal, del 2

Vi bor på olika medelklasshotell längs vägen i rum med eget bad/wc. Bagaget transporteras mellan hotellen och du bär bara med dig det du behöver för dagen. Om endast en person reser är det obligatoris...

Bilder

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg