Skip to main content

Pilgrimsvandring i Portugal del 1

Den ursprungliga vägen till Santiago de Compostela.

Det finns flera pilgrimsleder till Santiago de Compostela men ingen är mer själfull eller betydelsefull än den portugisiska vägen. Det var längs denna väg Sankt Jakob först predikade sitt budskap till befolkningen, och det var här hans kropp fördes till Libredon, senare känt och älskat världen över som Santiago de Compostela. Denna första del går från Porto till Tui på gränsen till Spanien.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, hemresetransfer från Tui till Porto, 6 övernattningar på hotell med frukost, 1 middag, bagagetransport, kartor och övrig information. Ingår ej: ankomsttransfer från flygplatsen, övriga middagar, luncher, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Porto

Ankomst till Porto och övernattning på hotell i staden.

Dag 2 Pilgrimsvandring Porto - Matosinhos - Vila do Conde

Efter frukost börjar resan med en spårvagnstur till Matosinhos. Du vandrar sedan längs Atlantens sandstränder och passerar många historiskt intressanta platser, som Castro S. Paio från järnåldern. Övernattning i Vila do Conde. 22 km.

Frukost

Dag 3 Pilgrimsvandring Vila do Conde - Barcelos

En omväxlande dag där du först möter stigar genom mystiska skogar kring los Arcos. Skyddad från vinden och solen av eucalyptusträd och tallar inbjuder dagens vandring till reflektion. Övernattning i Barcelos. 27 km.

Frukost

Dag 4 Pilgrimsvandring Barcelos - Ponte de Lima

Detta är veckans längsta men kanske vackraste tur. Du går över passet som separerar de båda floddalarna Neiva och Lima. Resten av dagen går genom vingårdar och skogar. Turen kan kortas av med taxi. Natten spenderas i Portugals äldsta stad Ponte de Lima. 33 km.

Frukost

Dag 5 Pilgrimsvandring Ponte de Lima - Rubiaes

Idag går du genom vindistriktet där Portugals kända "vinho verde" görs, och gör sedan resans största stigning upp till Labruja-dalen, genom bergspassen och in i Coura-dalen via Alto de Portela Grande. En god natts sömn och middag väntar i Rubiaes. 18 km.

Frukost, middag

Dag 6 Pilgrimsvandring Rubiaes - Tui

Efter en kort stigning för att komma ut ur Coura-dalen går resten av vandringen mest utför. Genom antik landsbygd till den befästa staden Valenca och sedan över floden Minho till den historiska staden Tui, på gränsen till Spanien. Övernattning i Tui. 19 km.

Frukost

Dag 7 Farväl till pilgrimsvandringen

Efter frukost går resan till flygplatsen och hem.

Frukost

Hur tuff är turen?: tre vandrare

Resfakta

El Camino de Santiago

Pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien har funnits i över 1000 år och ansågs vara en av de tre pilgrimsvandringar som kunde leda till botgöring. De andra två är Via Francigena till Rom och vandringen till Jerusalem. Pilgrimsleden var starkt trafikerad under medeltiden men föll i glömska fram till våra dagar. Idag är den återigen en populär led för moderna pilgrimer eller dem som bara vill ut på en härlig vandring i ett omväxlande landskap med kulturella inslag. Enligt legenden fördes sankt Jakobs kvarlevor från Jerusalem till den plats där staden Santiago de Compostela ligger idag.

 • Klimat: mild vår och höst med möjlighet till regn, varma och torrare somrar.
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: kort och kontant
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Pilgrimsvandring

Ni går på egen hand utan guide och grupp. Alla övernattningar är förbokade och bagaget transporteras med bil mellan hotellen. I avreseinformationen får du ett utförligt informationspaket (ett per bokning) med vägbeskrivning på engelska, hotellvouchers, transferinformation och eventuella flygbiljetter. Du går sedan etapperna på egen hand och träffar säkert på många andra pilgrimer från hela världen. Terrängen är lätt kuperad och det räcker med normal grundkondition.

Frukosten i Portugal består ofta av bröd med smör och marmelad, kaffe/te och juice. Ibland yoghurt och skinka/ost. Middag: på hotellen blir man serverad en pilgrimsmeny. Denna består av en soppa eller sallad, kött eller fisk med tillbehör samt efterrätt. Passa på att prova Santiago-kakan! Ibland ingår även en flaska av husets vin. Vegetarisk- eller specialkost bokas hos oss i god tid innan avresa genom att ange detta i bokningen. Lunch äter du på någon av restaurangerna längs vägen eller köper med lunchpaket från hotellet. I byarna där du sover över finns också livsmedelsaffärer där man kan köpa mellanmål. Det finns även små kiosker i byarna längs med vägen.

Flyg och transfer

Ankomsttransfern ingår ej men är enkel att åka på egen hand. I avreseinformationen ges närmare anvisningar. Om du har flyg med oss ingår hemresetransfern från Tui till Porto.

Karta

Hotell

Hotell Pilgrimsvandring i Portugal, del 1

Hotell Pilgrimsvandring i Portugal, del 1

Vi bor på olika medelklasshotell längs vägen i rum med eget bad/wc. Bagaget transporteras mellan hotellen och du bär bara med dig det du behöver för dagen. Om endast en person reser är det obligatoris...

Bilder

Erbjudanden

8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg