Skip to main content

Pilgrimsvandring i Spanien del 3

Pilgrimsvandring i Spanien del 3: Burgos - León

Den tredje delen av pilgrimsleden Camino de Santiago börjar i Burgos med dess mäktiga gotiska katedral, och fortsätter sedan över mezetan, detta landskap som lockar till att vända sig inåt, att gå djupare in i sig själv. Resan bjuder på mäktiga landskap och en blandning av mysiga byar och historiska städer. Vi avslutar turen i León och njuter av stadslivet en dag innan hemresan.

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:10
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, ankomttransfer om du bokat flygresan med oss, 9 övernattningar på hotell med frukost, 7 middagar, bagagetransport, taxitransfers dag 5 och 6, kartor och övrig information. Ingår ej: middag i Burgos och Bilbao, luncher, dryck, transfer till flygplatsen. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Bilbao och Burgos

Flyg till Bilbao och vidare med tåg eller buss till Burgos där vi övernatttar. Om du bokat flygresan med oss åker du förbokad transfer från flygplatsen till Burgos. Burgos har ca 170 000 invånare och dess gotiska katedral är värt ett besök.

Dag 2 Pilgrimsvandring Burgos (856 m.ö.h) – Castrojeriz (756 m.ö.h)

Den första etappen är lång och vill du korta ner den är det möjligt att ta taxi till Hornillos för att starta vandringen där. Då blir dagsetappen ca 21 km. Vi vandrar i ett härligt högslättslandskap kantad av ruiner längs vägen. I Castrojeriz kan man besöka kyrkan Santa Maria del Manzano innan en god middag och en välbehövlig sömn.
39 - 21 km, 11 – 6 h

Dag 3 Pilgrimsvandring Castrojeriz (756 m.ö.h) – Frómista (780 m.ö.h)

Slätterna breder ut sig så långt ögat kan nå och bron Fitero från 1100-talet, som går över floden Pisuerga, markerar gränsen mellan provinserna Burgos och Palencia. På väg mot dagens mål kan vi stanna till i byn Boadilla del Camino innan vi vandrar den sista delen längs med kanalen in till Frómista där vi övernattar.
25 km, 6 h

Dag 4 Pilgrimsvandring Frómista (780 m.ö.h) – Carrión (840 m.ö.h)

De gamla pilgrimslederna har ofta fått följas av bilvägar, så också idag. Det finns en alternativ väg längre fån den trafikerade vägen och dpå följer du den nordligaste vägen efter byn Población de Campus. Landskapet är öppet utan så mycket skugga tills vi kommer till Carrión de los Condes.
20 km, 5 h

Dag 5 Pilgrimsvandring Carrión (840 m.ö.h) – Moratinos (Taxi till Sahagún)

Nu är vi i området Páramo som betyder öken och landskapet vi vandrar i liknar en torr slätt. Det finns vattenposter i de flesta byarna vi passerar men det är ändå viktigt att ta med sig lite extra. Vi passerar byn Calzadilla de la Cueza och går vidare till Moratinos där en taxi tar oss till Sahagún för övernattning.
30 km, 8 h

Dag 6 Pilgrimsvandring Taxi tillbaka till Moratinos – El Burgo Ranero

Från Moratinos går vi in i provinsen León. I staden Sahagún, där vi övernattade, finns många vackra kyrkor och portalen Arco de San Benito. Vidare längs vägen, El Camino Real, är popplar planterade var nionde meter och stenbänkar är uppställda för varje kilometer. El Burgo Ranero är en charmig by där husen är byggda av lera och jord.
28 km, 6-7 h

Dag 7 Pilgrimsvandring El Burgo Ranero – Mansilla (800 m.ö.h)

Det öppna slättlandskapet fortsätter att dominera och när du kommer till Mansilla de las Mulas kan du besöka de delar av stadsmuren från 1100-talet som fortfarande är intakta. Stenarna i muren är hämtade från floden och kan vara upp till tre meter tjocka.
22 km, 5-6 h

Dag 8 Pilgrimsvandring Mansilla (800 m.ö.h) – León (822 m.ö.h)

Den sista etappen på denna delen av Pilgrimsvandringen är enkel och kort. León är viktig en viktig stad på pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Den gotiska katedralen med alla sina vackra glasmålerier är absolut värt ett besök, likaså basilikan San Isidoro.
19 km, 5 h

Dag 9 Tillbaka till Bilbao

Efter frukost tar vi tåg eller buss tillbaka till Bilbao där vi har vår sista övernattning. Kanske ett besök på det fantastiska Guggenheim-muséet innan vi tar del av den kända baskiska matkulturen. 

Dag 10 Hemresa

Vi lämnar Spanien för denna gången och flyger hem till Sverige.


Hur ansträngande är turen?:  2-3 vandrare

Resfakta

El Camino de Santiago

Pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien har funnits i över 1000 år och ansågs vara en av de tre pilgrimsvandringar som kunde leda till botgöring. De andra två är Via Francigena till Rom och vandringen till Jerusalem. Pilgrimsleden var starkt trafikerad under medeltiden men föll i glömska fram till våra dagar. Idag är den återigen en populär led för moderna pilgrimer eller dem som bara vill ut på en härlig vandring i ett omväxlande landskap med kulturella inslag. Enligt legenden fördes sankt Jakobs kvarlevor från Jerusalem till den plats där staden Santiago de Compostela ligger idag.

 • Klimat: mild vår och höst med möjlighet till regn, varma och torrare somrar.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: kort och kontant
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Pilgrimsvandring

Ni går på egen hand utan guide och grupp. Alla övernattningar är förbokade och bagaget transporteras med bil mellan hotellen. I avreseinformationen får du ett utförligt informationspaket (ett per bokning) med vägbeskrivning på engelska, hotellvouchers, transferinformation och eventuella flygbiljetter. Du går sedan etapperna på egen hand och träffar säkert på många andra pilgrimer från hela världen. Terrängen är lätt kuperad och det räcker med normal grundkondition.

Frukosten i Spanien består ofta av bröd med smör och marmelad, kaffe/te och juice. Ibland yoghurt och skinka/ost. Middag: på hotellen blir man serverad en pilgrimsmeny. Denna består av en soppa eller sallad, kött eller fisk med tillbehör samt efterrätt. Passa på att prova Santiago-kakan! Ibland ingår även en flaska av husets vin. Vegetarisk- eller specialkost bokas hos oss i god tid innan avresa genom att ange detta i bokningen. Lunch äter du på någon av restaurangerna längs vägen eller köper med lunchpaket från hotellet. I byarna där du sover över finns också livsmedelsaffärer där man kan köpa mellanmål. Det finns även små kiosker i byarna längs med vägen.

Flyg och transfer

Ankomstransfer från Bilbao flygplats till Burgos ingår om du bokat flygresan med oss. Har du bokat eget flyg tar du dig med buss eller tåg till Burgos.

Transfer från Léon till Bilbao görs på egen hand. Mer information om buss-och tågförbindelser ges i avreseinformationen. 

Karta

Hotell

Hotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 3

Hotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 3

Vi bor på olika hotell längs vägen i rum med eget bad/wc. Bagaget transporteras mellan hotellen och du bär bara med dig det du behöver för dagen. Om endast en person reser är det obligatoriskt att väl...

Bilder

Avgångar & priser

Sida 1 av 7

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-04-24Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del på egen hand, utan flyg och transfer14 495:-BokaMer information
2021-04-24ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-04-24KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-04-24LandvetterPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-01Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del på egen hand, utan flyg och transfer14 495:-BokaMer information
2021-05-01ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-01KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-01LandvetterPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-08Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del på egen hand, utan flyg och transfer14 495:-BokaMer information
2021-05-08ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-08KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-08LandvetterPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-15Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del på egen hand, utan flyg och transfer14 495:-BokaMer information
2021-05-15ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information
2021-05-15KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 3 på egen hand20 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg