Pilgrimsvandring i Spanien del 2

Pilgrimsvandring i Spanien del 2: Logroño – Burgos

Den andra delen av pilgrimsvandringen mot Santiago de Compostela börjar i Logroño och vandrar genom provinserna La Rioja, med dess kända röda viner, Burgos och León. Längs pilgrimsleden ser vi hur landskapet skiftar dag för dag, hur arkitekturen och traditionerna förändras. Vi lär oss mer om Spanien och dess historia och vi lär oss mer om oss själva. Vårt mål är staden Burgos som är känd för sin mäktiga gotiska katedral, ett självklart mål för pilgrimer i alla tider.

Aktivitet:Pilgrimsvandring
Guide:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2Mer information
Dagar:7
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, 6 övernattningar på hotell med frukost, 3 middagar, bagagetransport, taxitransfers dag 5 och 6, kartor och övrig information. Ingår ej: middag i Logroño, Santo Domingo och Burgos, luncher, dryck, transfer från och till flygplatsen. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Bilbao och Logroño

Vi flyger till Bilbao och tar sedan tåget till Logroño. Middag och övernattning på ett hotell i staden. Logroño är huvudstaden i Rioja och har 120 000 invånare.

Dag 2 Pilgrimsvandring Logroño (384 m.ö.h) – Nájera (485 m.ö.h)

Rioja är ett mycket känt vindistrikt och producerar framför allt röda viner. Vindistrikten är sällan kuperade så dagens etapp går i ett flackt landskap längs med vinrankorna. Pilgrimsleden går mestadels längs en bilväg men det är även möjligt att finna alternativ för lugnare småvägar och stigar. Väl framme i Nájera finns fransiskanerklostret Santa Maria de Real.
26 km 6-7 h

Dag 3 Pilgrimsvandring Nájera (485 m.ö.h) – Santo Domingo de la Calzada (639 m.ö.h)

Leden går nu på gamla vägar som har behållit sina namn från svunna tider och här råder stillhet och lugn och vinrankorna följs åt av kornåkrar. Dagen mål Santo Domingo är uppkallat efter munken och eremiten St. Dominicus som 1044 började att bygga en bro över floden Oja för att underlätta för Pilgrimernas framfart. Besöker du katedralen kan du, förutom St. Dominicus grav, se en höna och en tupp som bor där till minne av legenden om en den unge pilgrimen som räddades från galgen av aposteln Jakob.

Dag 4 Pilgrimsvandring Santo Domingo de la Calzada (639 m.ö.h) – Belorado (760 m.ö.h)

Dagen etapp för oss ut ur Rioja och in i den stora regionen Castilla y Léon och provinsen Burgos. Den officiella pilgrimsvägen följer bilvägen från och till men du kan även välja omarkerade, lite lugnare stigar. Landskapet består till mesta del av åkrar med de skogsbeklädda åsarna i Sierra de la Demanda i bakgrunden.
26 km, 6-7 h

Dag 5 Pilgrimsvandring Belorado (760 m.ö.h) – San Juan de Ortega (1040 m.ö.h)

Dagens vandring kan delas upp i två delar. Den första delen påminner mycket om gårdagens med små enkla byar och städer längs med pilgrimsleden. När du kommer till staden Villafranca Montes de Oca börjar däremot stigningen och den täta skogen som för oss fram till San Juan de Ortega. Taxi till Burgos eller Belorado för övernattning där.
25 km, 6-7 h

Dag 6 Pilgrimsvandring San Juan de Ortega (1040 m.ö.h) – Burgos (856 m.ö.h)

Först tar vi taxi från Burgos eller till Belorado till San Juan de Ortega där du påbörjar en varierad dagsetapp. Även idag finns flera alternativ. Det öppna landskapet för oss ner mot Burgos och den imponerande gotiska katedralen.
28 km ,6 h

Dag 7 Farväl till pilgrimsvandringen

Efter frukost tar vi tåget till Bilbao för att sedan flyga hem till Sverige. De som vill kan istället fortsätta pilgrimsvandringens tredje del.

Hur tuff är turen?:  2 vandrare Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

El Camino de Santiago

Pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien har funnits i över 1000 år och ansågs vara en av de tre pilgrimsvandringar som kunde leda till botgöring. De andra två är Via Francigena till Rom och vandringen till Jerusalem. Pilgrimsleden var starkt trafikerad under medeltiden men föll i glömska fram till våra dagar. Idag är den återigen en populär led för moderna pilgrimer eller dem som bara vill ut på en härlig vandring i ett omväxlande landskap med kulturella inslag. Enligt legenden fördes sankt Jakobs kvarlevor från Jerusalem till den plats där staden Santiago de Compostela ligger idag.

 • Klimat: mild vår och höst med möjlighet till regn, varma och torrare somrar.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: kort och kontant
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Pilgrimsvandring

Ni går på egen hand utan guide och grupp. Alla övernattningar är förbokade och bagaget transporteras med bil mellan hotellen. I avreseinformationen får du ett utförligt informationspaket (ett per bokning) med vägbeskrivning på engelska, hotellvouchers, transferinformation och eventuella flygbiljetter. Du går sedan etapperna på egen hand och träffar säkert på många andra pilgrimer från hela världen. Terrängen är lätt kuperad och det räcker med normal grundkondition.

Flyg och transfer

Transfer ingår ej i resan, men i avreseinformationen ges närmare anvisningar hur man tar sig från flygplatsen i Bilbao till startpunkten och tillbaka igen. Resan kan gå med tåg, buss eller taxi. Tågtider: www.renfe.es.

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 2

Hotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 2

Vi bor på olika medelklasshotell längs vägen i rum med eget bad/wc. Bagaget transporteras mellan hotellen och du bär bara med dig det du behöver för dagen. Om endast en ...

Avgångar & priser

Sida 1 av 3

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
28/8Utan flyg/transferHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 28 995:-Boka
28/8ArlandaHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
28/8KastrupHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
28/8LandvetterHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
4/9Utan flyg/transferHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 28 995:-Boka
4/9ArlandaHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
4/9KastrupHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
4/9LandvetterHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
11/9Utan flyg/transferHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 28 995:-Boka
11/9ArlandaHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
11/9KastrupHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
11/9LandvetterHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
18/9Utan flyg/transferHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 28 995:-Boka
18/9ArlandaHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka
18/9KastrupHotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 212 995:-Boka