Skip to main content

Pilgrimsvandring i Spanien del 2

Pilgrimsvandring i Spanien del 2: Logroño – Burgos

Den andra delen av pilgrimsvandringen mot Santiago de Compostela börjar i Logroño och vandrar genom provinserna La Rioja, med dess kända röda viner, Burgos och León. Längs pilgrimsleden ser vi hur landskapet skiftar dag för dag, hur arkitekturen och traditionerna förändras. Vi lär oss mer om Spanien och dess historia och vi lär oss mer om oss själva. Vårt mål är staden Burgos som är känd för sin mäktiga gotiska katedral, ett självklart mål för pilgrimer i alla tider.

Aktivitet:Vandring
Resetyp:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:2
Dagar:7
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, ankomsttransfer om du bokat flygresan med oss, 6 övernattningar på hotell med frukost, 3 middagar, bagagetransport, taxitransfers dag 5 och 6, kartor och övrig information. Ingår ej: middag i Logroño, Santo Domingo och Burgos, luncher, dryck, ankomsttransfer om du bokat eget flyg, transfer till flygplatsen. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Bilbao och Logroño

Vi flyger till Bilbao och åker sedan vidare till Logroño. Har du bokat flygresan med oss har du förbeställd transfer. Bokar du eget flyg tar du dig på egen hand med buss eller tåg till Logrono. Middag på stan och övernattning på hotell. Logroño är huvudstaden i Rioja och har 120 000 invånare.

Dag 2 Pilgrimsvandring Logroño (384 m.ö.h) – Nájera (485 m.ö.h)

Rioja är ett mycket känt vindistrikt och producerar framför allt röda viner. Vindistrikten är sällan kuperade så dagens etapp går i ett flackt landskap längs med vinrankorna. Pilgrimsleden går mestadels längs en bilväg men det är även möjligt att finna alternativ för lugnare småvägar och stigar. Väl framme i Nájera finns fransiskanerklostret Santa Maria de Real.
26 km 6-7 h

Dag 3 Pilgrimsvandring Nájera (485 m.ö.h) – Santo Domingo de la Calzada (639 m.ö.h)

Leden går nu på gamla vägar som har behållit sina namn från svunna tider och här råder stillhet och lugn och vinrankorna följs åt av kornåkrar. Dagen mål Santo Domingo är uppkallat efter munken och eremiten St. Dominicus som 1044 började att bygga en bro över floden Oja för att underlätta för Pilgrimernas framfart. Besöker du katedralen kan du, förutom St. Dominicus grav, se en höna och en tupp som bor där till minne av legenden om en den unge pilgrimen som räddades från galgen av aposteln Jakob.

Dag 4 Pilgrimsvandring Santo Domingo de la Calzada (639 m.ö.h) – Belorado (760 m.ö.h)

Dagen etapp för oss ut ur Rioja och in i den stora regionen Castilla y Léon och provinsen Burgos. Den officiella pilgrimsvägen följer bilvägen från och till men du kan även välja omarkerade, lite lugnare stigar. Landskapet består till mesta del av åkrar med de skogsbeklädda åsarna i Sierra de la Demanda i bakgrunden.
26 km, 6-7 h

Dag 5 Pilgrimsvandring Belorado (760 m.ö.h) – San Juan de Ortega (1040 m.ö.h)

Dagens vandring kan delas upp i två delar. Den första delen påminner mycket om gårdagens med små enkla byar och städer längs med pilgrimsleden. När du kommer till staden Villafranca Montes de Oca börjar däremot stigningen och den täta skogen som för oss fram till San Juan de Ortega. Taxi till Burgos eller Belorado för övernattning där.
25 km, 6-7 h

Dag 6 Pilgrimsvandring San Juan de Ortega (1040 m.ö.h) – Burgos (856 m.ö.h)

Först tar vi taxi från Burgos eller till Belorado till San Juan de Ortega där du påbörjar en varierad dagsetapp. Även idag finns flera alternativ. Det öppna landskapet för oss ner mot Burgos och den imponerande gotiska katedralen.
28 km ,6 h

Dag 7 Farväl till pilgrimsvandringen

Efter frukost tar vi tåget till Bilbao för att sedan flyga hem till Sverige. De som vill kan istället fortsätta pilgrimsvandringens tredje del.

Hur tuff är turen?:  2 vandrare

Resfakta

El Camino de Santiago

Pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela i nordvästra Spanien har funnits i över 1000 år och ansågs vara en av de tre pilgrimsvandringar som kunde leda till botgöring. De andra två är Via Francigena till Rom och vandringen till Jerusalem. Pilgrimsleden var starkt trafikerad under medeltiden men föll i glömska fram till våra dagar. Idag är den återigen en populär led för moderna pilgrimer eller dem som bara vill ut på en härlig vandring i ett omväxlande landskap med kulturella inslag. Enligt legenden fördes sankt Jakobs kvarlevor från Jerusalem till den plats där staden Santiago de Compostela ligger idag.

 • Klimat: mild vår och höst med möjlighet till regn, varma och torrare somrar.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: kort och kontant
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Pilgrimsvandring

Ni går på egen hand utan guide och grupp. Alla övernattningar är förbokade och bagaget transporteras med bil mellan hotellen. I avreseinformationen får du ett utförligt informationspaket (ett per bokning) med vägbeskrivning på engelska, hotellvouchers, transferinformation och eventuella flygbiljetter. Du går sedan etapperna på egen hand och träffar säkert på många andra pilgrimer från hela världen. Terrängen är lätt kuperad och det räcker med normal grundkondition.

Frukosten i Spanien består ofta av bröd med smör och marmelad, kaffe/te och juice. Ibland yoghurt och skinka/ost. Middag: på hotellen blir man serverad en pilgrimsmeny. Denna består av en soppa eller sallad, kött eller fisk med tillbehör samt efterrätt. Passa på att prova Santiago-kakan! Ibland ingår även en flaska av husets vin. Vegetarisk- eller specialkost bokas hos oss i god tid innan avresa genom att ange detta i bokningen. Lunch äter du på någon av restaurangerna längs vägen eller köper med lunchpaket från hotellet. I byarna där du sover över finns också livsmedelsaffärer där man kan köpa mellanmål. Det finns även små kiosker i byarna längs med vägen.

Flyg och transfer

Ankomsttransfer till Logrono ingår om du bokat flygresan med oss. Resan tillbaka från Burgos till Bilbao görs på egen hand med tåg. Bokar du utan flyg reser du lämpligast till Bilbao och tar sedan buss eller tåg till Logrono. Mer information om tåg och buss finns i avreseinformationen. Tågtider: www.renfe.es.

Karta

Hotell

Hotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 2

Hotell Pilgrimsvandring i Spanien, del 2

Vi bor på olika hotell längs vägen i rum med eget bad/wc. Bagaget transporteras mellan hotellen och du bär bara med dig det du behöver för dagen. Om endast en person reser är det obligatoriskt att väl...

Bilder

Avgångar & priser

Sida 1 av 7

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-04-24Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del 2 utan flyg och transfer11 495:-BokaMer information
2021-04-24ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-04-24KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-04-24LandvetterPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-01Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del 2 utan flyg och transfer11 495:-BokaMer information
2021-05-01ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-01KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-01LandvetterPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-08Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del 2 utan flyg och transfer11 495:-BokaMer information
2021-05-08ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-08KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-08LandvetterPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-15Utan flyg/transferPilgrimsvandring i Spanien del 2 utan flyg och transfer11 495:-BokaMer information
2021-05-15ArlandaPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information
2021-05-15KastrupPilgrimsvandring i Spanien del 2 på egen hand17 995:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg