Från Genova till Cinque Terre på E-bike.

Ligurien är ett av de mest älskade resmålen bland våra vandringsgäster. Cyklisterna har snällt fått se på från avstånd och kanske önskat att alla de vackra vägarna vore lite planare. Tack vare elcykelrevolutionen kan vi nu erbjuda en unik cykelupplevelse på en av Italiens mest förföriska platser, med alldeles lagom ansträngning. En elcykel trampar man på som vanligt, men med valfri mängd assistans i de brantaste uppförsluten. Den sköna känslan i kroppen efter en aktiv dag i naturen kvarstår!

Ligurien i nordvästra Italien har blivit ett av våra favoritresmål, speciellt då Levante-kusten öster om Genova. Här cyklar vi över smaragdgröna berg som doftar av örter och besöker pyttesmå byar med pastellfärgade fasader. Aldrig är de sagolikare än de fem byarna i Cinque Terre. Varje vinkel verkar vara utstuderad av en högre makt för att ge bästa möjliga utsikt över kust och hav. Färden går omväxlande på små lugna asfaltsvägar och grusvägar. Väl nere i någon av byarna lockar doften av ungsfärsk foccaccia. Den liguriska maten består förutom av dessa olivoljiga, salta och krispiga bröd av delikata taggiasca-oliver, salta vita viner, fisk och grönsaker.

Trots att elcykeln reducerar svårighetsgraden bör du vara en god cyklist för att trivas på den här resan. Vi tar oss an långa utförslöpor och en hel del grusvägar under veckan.

Liknande resor:

På elcykel genom Montenegro

Cykla från Barolo till Sanremo

Vandring i Ligurien och Cinque Terre

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem cykeldagar med lunch, elcykelhyra, transporter enligt program samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa