Skip to main content

Om våra resor

Det mesta ingår

Vi erbjuder kompletta resor där allt som behövs ingår, utan konstiga tillägg. Vi erbjuder kompletta paketresor med flyg, transfer, hotell, guide, alla vandringar och cykelturer, inträden och måltider redan inkluderade. Det är roligare med slingriga stigar än snåriga villkor! För varje resa finns specificerat vad som ingår och inte. I vissa länder är det brukligt att ge dricks och då tar vi seden dit vi kommer. Vår guide informerar om lämplig nivå och hjälper till med insamlingen (oftast i slutet av resan). Det är alltid frivilligt att ge dricks! Våra guider tar ingen dricks. 

Resa med guide

Vi vandrar i grupper om 10-20 personer. På mer tekniska resor (Expeditioner och Stugturer) är vi färre. En typisk cykelgrupp överstiger inte 15 personer. På vissa orter har vi större grupper med flera guider, som delas upp i mindre sällskap. Guiden är nästan alltid svensk. Blir deltagarantalet mycket lågt kan vi komma att genomföra resan med engelsktalande lokalguide. Guiden är säkerhetsansvarig och har beslutsrätt om allt som rör arrangemanget. Väljer man att gå egna vägar gör man det på eget ansvar.

Resa på egen hand

Du går utan guide eller grupp men med kartor och information. Vi har förbokat flyg, hotell, ev. bagagetransport och ett antal måltider. Transfer från och till flygplatsen löser man på de flesta resmål på egen hand med hjälp av vår utförliga information. Informationen är oftast på engelska och du bör känna dig bekväm med att läsa kartor. Du får alltid ett lokalt servicenummer som du kan ringa vid problem. Om du cyklar förväntas du kunna hantera enklare reparationer som punkteringar.

Kartor

På guidade vandringsresor tillhandahåller vi inga kartor. Guiden har däremot detaljerade kartor och kan hjälpa intresserade att köpa dem på plats. På de flesta cykelresor får du kartor i avreseinformationen. På resor utan guide får du alltid kartor och/eller vägbeskrivningar.

Svårighetsgrader

De flesta av turerna är anpassade efter normalkondition men vi erbjuder resor med alla svårighetsgrader. Hur tuff turen är anges i dagsprogrammet. Våra skalor finns att läsa på sidan Hur tuff är turen?.
Det är resenärens ansvar att välja en resa med en svårighetsgrad som motsvarar de egna fysiska förutsättningarna. Prima Travel tar inget ansvar för om resan inte kan genomföras på grund av skador, sjukdom eller otillräcklig fysisk kapacitet. Vår guide har rätt att vägra en resenär att delta i turer som guiden anser är olämpliga för denne, och som kan äventyra resenärens hälsa eller grupparrangemanget som helhet.

Tider och tempo

Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandrings- eller cykeltid, utan pauser. Vi börjar oftast turen efter frukost (runt 9) och avslutar någon gång mellan 15-18. Vi vandrar och cyklar i lugnt tempo och stannar då och då för att njuta av utsikten eller en förfriskning.

Vandrings- och cyklingstips

Våra guider bidrar gärna med tips om hur man vandrar och cyklar på bästa sätt. Första dagen ägnas åt att hitta tempot, justera in utrustningen och så vidare. Läs gärna våra vandringstips och cykeltips här! 

Väder och vind

Våra vandringsresor och cykelresor går då årstiden på plats är som bäst för vandring och cykling. Räkna med dagstemperaturer på 18-25 grader. Självklart varierar såväl temperatur som väder.
Vi vandrar och cyklar oavsett väder så länge säkerheten inte äventyras, men reserverar oss för ändringar i dagsprogrammet på grund av väder och vind.
Solen är nästan alltid starkare utomlands än i Sverige, även om det inte alltid känns så. Var speciellt noga med att skydda dig på höga höjder, vid havet och när det blåser eller är molnigt.

Avreseinformation

Avreseinformation skickas ut per e-post cirka två veckor före avresa. Den innehåller vårt deltagarbevis, flygbokningen med definitiva flygtider samt länk till dagsprogram, packlista och övrig information om resan. Ett utskick per bokning går ut till fakturamottagarens e-postadress.

Sök resa

Erbjudanden

25/8Vandring i Andorrafrån 9 995:-
1/9Vandring i Cortina d'Ampezzofrån 13 995:-
6/9Vinvandring i Champagnefrån 10 995:-
8/9Vandring i Kroatiens nationalparkerfrån 11 995:-
15/9Vandring i Toscana och Chiantifrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg