Skip to main content

Om våra resor

Vi erbjuder aktiva resor för alla. Med oss reser du till världens bästa resmål för vandring och cykling. I vårt stora utbud hittar du alla svårighetsgrader och kan välja om du vill resa med grupp och guide eller på egen hand. Oavsett vilket ingår det mesta i priset och allt är producerat direkt av oss.

Gruppresa med guide

De flesta av våra resor är gruppresor med guide. Här vet du att allt är ordnat. Flyg, transporter, hotell, måltider och guide ingår, utan konstiga tillägg. Vi har valt ut ortens bästa turer och trevligaste restauranger. Vår guide är med hela tiden och det trevligaste av allt är kanske umgänget med alla likasinnade medresenärer. Delad glädje är dubbel glädje!

  • Grupp och guide
  • Kompletta resor där det mesta ingår
  • Svenska guider om inget annat anges

Resa på egen hand

De här resorna avnjuts i full frihet, utan tider att passa och i ditt eget tempo. Du går utan grupp eller guide men med bra kartor och information. Vi har förbokat flyg, hotell, bagagetransport och vissa måltider. Transfer från och till flygplatsen löser man på de flesta resmål på egen hand med hjälp av vår utförliga information. Informationen är oftast på engelska och du bör känna dig bekväm med att läsa kartor. Du får alltid ett lokalt servicenummer som du kan ringa vid problem. Om du cyklar förväntas du kunna hantera enklare reparationer som punkteringar.

  • Utan grupp eller guide
  • Allt innehåll är utvalt och förbokat av oss, du kan fokusera på din upplevelse
  • Utförligt informationspaket med kartor (ett per bokning)
  • Servicenummer

Gruppstorlek

På guidade resor vandrar vi i grupper om 10-20 personer. På tuffare resor som Trekking är vi färre. En typisk cykelgrupp överstiger inte 15 personer. På vissa orter har vi större grupper med flera guider, som delas upp i mindre sällskap. Guiderna är nästan alltid svenska. Blir deltagarantalet mycket lågt kan vi komma att genomföra resan med engelsktalande lokalguide och erbjuda ett vandringsalternativ per dag. Guiden är säkerhetsansvarig och har beslutsrätt om allt som rör arrangemanget. Väljer man att gå egna vägar gör man det på eget ansvar.

Svårighetsgrader

De flesta av turerna är anpassade efter normalkondition men vi erbjuder resor med alla svårighetsgrader. Hur tuff turen är anges i resans faktaruta och ibland dag för dag i programmet. Läs om våra svårighetsgrader på sidan Hur tuff är turen?. Det är viktigt att du väljer en resa med rätt grad för dig. Fråga oss om du är osäker på din nivå!

Tider och tempo

Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandrings- eller cykeltid, utan pauser. Vi börjar oftast turen efter frukost och avslutar någon gång på eftermiddagen. Vi vandrar och cyklar i lugnt tempo och stannar då och då för att njuta av utsikten eller en förfriskning.

Väder och vind

Våra vandringsresor och cykelresor går då årstiden på plats är som bäst för vandring och cykling. Räkna med dagstemperaturer på 15-25 grader. Självklart varierar såväl temperatur som väder.

Vi vandrar och cyklar oavsett väder så länge säkerheten inte äventyras, men reserverar oss för ändringar i dagsprogrammet på grund av väder och vind.

Solen är nästan alltid starkare utomlands än i Sverige, även om det inte alltid känns så. Var speciellt noga med att skydda dig på höga höjder, vid havet och när det blåser eller är molnigt.

Kartor

På gruppresor med guide tillhandahåller vi inga kartor. Guiden har däremot detaljerade kartor och kan hjälpa intresserade att köpa dem på plats. På de flesta cykelresor får du kartor i avreseinformationen. På en Fri gruppresa samt på Resa på egen hand får du alltid kartor och/eller vägbeskrivningar.

Vandrings- och cyklingstips

Våra guider bidrar gärna med tips om hur man vandrar och cyklar på bästa sätt. Första dagen ägnas åt att hitta tempot, justera in utrustningen och så vidare. Läs gärna våra vandringstips och cykeltips här! 

Avreseinformation

Avreseinformation skickas ut per e-post cirka två veckor före avresa. Den innehåller ditt deltagarbevis och din flygbokning med definitiva flygtider. All information om resan som dagsprogram, resfakta och utrustningslista finns redan nu att läsa under ditt resmål på vår hemsida. Ett utskick per bokning går ut till beställarens e-postadress.

Berätta för oss!

Vi har våra gäster att tacka för vår höga kvalitet. Om något uppstår under resans gång, ta genast upp det med vår guide på plats eller med hotellet. Då kan vi ofta avhjälpa problemet direkt. Efter hemkomst får du en enkät per e-post där vi tacksamt tar emot din utvärdering.

Sök resa

Erbjudanden

26/11Vandring på Kap Verdefrån 15 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg