Skip to main content

Om Prima Travel

Reseupplevelser till fots och på cykel

Visst är det roligare med en aktiv semester! Att möta ett nytt land till fots eller på cykel är en stor upplevelse. Dofterna, färgerna och människorna kommer man tätt inpå när man vandrar eller cyklar. Vandringsresor och cykelresor är inte bara för sportiga typer utan helt enkelt det bästa sättet att upptäcka ett nytt land på. Våra resor är inga asketiska konditionsprov utan vi njuter av goda middagar och bor på bra hotell. En aktiv form av njutning!

Varför Prima Travel?

Vandringsresor och cykelresor blir allt mer populära. Äntligen, säger vi som ägnat oss åt detta längre än de flesta. Ända sedan 1986 faktiskt. Med många uppstickare i branschen gäller det att välja sin researrangör med omsorg.

Låt oss ge dig några riktigt bra anledningar till varför vi kan ge dig den bästa aktiva reseupplevelsen:

1. Vi är specialister på vandrings- och cykelresor

Vi är den enda större arrangören i Sverige som enbart har vandrings- och cykelresor på programmet. Det man lägger mycket tid på blir man ofta bra på. Att arrangera en aktiv resa kan verka enkelt men att matcha rätt komponenter och få till det där sköna flytet i upplevelsen kräver erfarenhet, fokus och sann passion för restypen. Det är inte helt olikt att regissera en film, en film med dig som huvudperson.

2. Vi har Sveriges största utbud av vandrings- och cykelresor

Vårt mål är inte att bli rikast, utan att ha det största urvalet och de bästa resorna. När du väl rest med Prima behöver du inte leta efter nästa upplevelse någon annanstans. Över 50% av våra gäster har rest med oss förut och många av dem kan inte tänka sig att resa på något annat sätt. De förväntar sig en rad spännande nyheter varje år och tack vare dem växer vårt program hela tiden.

3. Vi producerar våra egna resor

Vi producerar själva våra resor från grunden och väljer ut allt för att ge dig den bästa upplevelsen. På så vis vet du att varje Prima-resa du åker på är minst lika bra som den förra. Våra erfarna reseproducenter tycker liksom våra gäster att vandring och cykling är det roligaste som finns. Vad vi gör när vi är lediga? Vandrar och cyklar förstås! Flera av oss bor dessutom utomlands, nära många av våra resmål. Det gör att vi kan erbjuda en svårslagen kunskapsnivå och lokalkännedom.

4. Vi har vandring och cykling för alla

Du behöver varken vara topptränad, friluftsare eller gilla umbäranden för att trivas på våra resor. Varje resa är märkt med svårighetsgrad, så att du kan välja din nivå. Det spelar ingen roll om du vill strosa längs havet och smutta Prosecco, eller korsa glaciärer på 4000 meters höjd i sällskap av certifierade bergsguider. På många resmål erbjuder vi dessutom ett val av flera vandringsalternativ varje dag. Du väljer då den nivå som passar dig bäst. Missa inte heller våra temaveckor med blomster- eller fotoguide!

5. Vi har svensktalande guider

Vi är mycket stolta över våra guider. Många återkommer år efter år och flera har jobbat mer än tjugo år. Gemensamt för dem är att de älskar aktiva resor och mötet med alla trevliga gäster. Som en av våra nya guider, som tidigare har jobbat med konferensresor, uttryckte det efter sin första resa: vad kul att ni har gäster som tänker!

6. Vi har det bästa boendet

När man åker på vandringsresa vill man inte sitta i buss. Vi försöker alltid bo så att man slipper långa eller onödiga transporter till och från vandringarna. Sedan väljer vi gärna familjeägda hotell med lokal anknytning. Det blir personligare så och maten brukar också bli godare! På cykelresorna gillar vi hotell som är lätta att ta sig till och där cyklarna står under tak. Det bästa boendet är inte alltid det med flest stjärnor, utan där man trivs bäst.

7. Vi har egna cyklar som håller

På de flesta cykelresor med guide använder vi våra egna cyklar och egen följebil. På det sättet kan vi alltid erbjuda välservade cyklar av hög kvalitet. I följebilen finns reservdelar, verktyg och självklart allt som behövs för en god picknick. På våra cykelresor har vi alltid en cyklande guide förutom följebilen.

8. Vi värnar om det lokala

Vi tycker om det småskaliga resandet. Det låter oss komma närmare resmålets kultur och människor. De flesta av de hotell vi använder är familjeägda och detsamma gäller de restauranger och vingårdar vi besöker. När vi dukar upp en picknick tycker vi att det är extra roligt att få presentera närproducerad mat. Maten är en del av reseupplevelsen och allt smakar så mycket bättre när man ansträngt sig lite.

Välkommen till ett roligare sätt att resa!

Sök resa

Erbjudanden

29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 10 995:-
29/4Lätt vandring i Apulien med Salentofrån 12 995:-
4/5Vandring på Amalfikustenfrån 12 995:-
11/5Vandring på Blomsterrivieranfrån 12 995:-
11/5Vandring på Blomsterrivieranfrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg