Skip to main content

Om Prima Travel

Reseupplevelser till fots och på cykel

Visst är det roligare med en aktiv semester! Att möta ett nytt land till fots eller på cykel är en stor upplevelse. Dofterna, färgerna och människorna kommer man tätt inpå när man vandrar eller cyklar. Våra resor är inga asketiska konditionsprov utan vi njuter av goda middagar och bor på bra hotell. En aktiv form av njutning!

Vi ingår i Escape Travel Group som är Nordens största researrangör med reguljärflyg. Gruppen ägs av Per Braathens investeringsbolag Braganza och de svenska, norska och danska researrangörerna samsas med Ticket resebyråer, BRA flyg och Dyreparken i Kristiansand.

5 anledningar att resa med Prima Travel

Vandringsresor och cykelresor blir allt mer populära. Äntligen, säger vi som ägnat oss åt detta längre än de flesta. Ända sedan 1986 faktiskt. Med många uppstickare i branschen gäller det att välja sin researrangör med omsorg.

1. Vi är specialister på vandringsresor och cykelresor

Vi är den enda större arrangören i Sverige som enbart har vandrings- och cykelresor på programmet. Det man lägger mycket tid på blir man ofta bra på. När din resa flyter så där skönt kan vårt jobb verka enkelt, men att regissera allt till en perfekt upplevelse kräver erfarenhet, fokus och en sann passion för restypen. På en Prima-resa går du bara de bästa lederna, slipper spendera för mycket tid i buss och vi lovar att det där mysiga fiket dyker upp vid precis rätt tillfälle.

2. Vi producerar våra egna resor

Många köper in färdiga arrangemang från utlandet. Vi producerar istället själva våra resor från grunden och väljer ut allt för att ge dig den bästa upplevelsen. På så vis vet du att varje Prima-resa du åker på är minst lika bra som den förra. Våra erfarna reseproducenter tycker liksom våra gäster att vandring och cykling är det roligaste som finns. Vad vi gör när vi är lediga? Vandrar och cyklar förstås! Flera av oss bor dessutom utomlands, nära många av våra resmål. Det gör att vi kan erbjuda en svårslagen kunskapsnivå och framhäva det lokala.

3. Vi har det största utbudet av aktiva resor

Vårt mål är att ha de bästa resorna och det största urvalet. Kanske är det därför som över 50% av våra gäster har rest med oss förut och många av dem inte kan tänka sig att resa på något annat sätt. De förväntar sig en rad spännande nyheter varje år och tack vare dem växer vårt program hela tiden samtidigt som kvaliteten kontrolleras.

4. Vi har vandringsresor och cykelresor för alla

Det spelar ingen roll om du vill strosa genom ett vinfält eller korsa glaciärer, vi har aktiva resor för alla smaker och nivåer. De flesta ligger någonstans i mitten. Varje resa är noga märkt med svårighetsgrad, så att du kan välja din nivå. På många resmål erbjuder vi dessutom olika alternativ som du väljer efter lust och ork.

5. Vi har svensktalande guider

Vi är mycket stolta över våra guider. Flera har jobbat mer än tjugo år och utgör en stor och entusiastisk Prima-familj. Gemensamt för dem är att de älskar aktiva resor och mötet med alla trevliga gäster. Som en av våra nya guider, som tidigare har jobbat med konferensresor, uttryckte det efter sin första resa: vad kul att ni har gäster som tänker!

Vi på Prima Travel

Vi på Prima Travel har förmånen att ägna oss åt det vi tycker är det roligaste som finns: att arrangera aktiva resor för alla. Vi möter en smittande entusiasm både bland våra gäster, guider och personal på resmålen. Och vi anstränger oss för att hitta det bästa åt dig – även utanför vandringarna och cykelturerna.

Vi lever som vi lär. Inte nog med att våra egna semestrar är misstänkt lika en Prima-resa (tänk vandring, cykling och god mat i gott sällskap!), flera av oss bor dessutom utomlands, nära våra resmål. Vi lever våra resmål på ett sätt som få arrangörer gör. Det betyder att vi både har roligare och kan leverera bättre upplevelser! Samtidigt har vi en solid "base camp" i Göteborg, precis som vi alltid haft.

Lite om oss på Prima Travel:

Johan Magnusson är VD och Primas själ och hjärta. Han har lång erfarenhet i branschen och är nog en av Nordens största vandringsexperter. Förutom alla former av vandring och cykling uppskattar Johan allt det goda runtomkring, som mat, vin och gott sällskap.


Dahn Svensson är produktionschef. Han bor i Italien och befinner sig sålunda nära många av våra resmål. Han är kroniskt nyfiken och älskar att skapa nya reseupplevelser och dela med sig av dem till våra resenärer. Han gillar även fartfylld mountainbiking.


Eja Robertsson är guideansvarig och rekryterar och utbildar våra uppskattade guider. Hon bor i Chamonix och är själv en av våra mest omtyckta guider. Hon har kanske varit på flest resmål av oss alla!


 

Ulrica Hjorth sköter flyg och försäljning i Göteborg. Hon har många års erfarenhet av resebranschen, och började en gång som reseledare i franska Alperna. Skidåkning står fortfarande högt i kurs, tillsammans med segling och att bara vara ute i naturen.


Julia Magnusson är ansvarig för våra resor på egen hand. Hon har ett förflutet som säsongare i Chamonix och lockas fortfarande av Alperna och de höga bergen. Behöver vi säga att hon är en skarp skidåkare och hugad vandrare?


Maria Frimodig ser tillsammans med Julia till att alla ni som väljer att resa På egen hand får en så bra upplevelse som möjligt. Hon startade i resebranschen som reseledare och har åkt en hel del buss genom Europa och även gjort många vandringar.

Våra guider

Svenska guider

Vi är mycket stolta över våra duktiga guider. På de flesta resmål har vi svenska guider, och på ett fåtal orter har vi lokalguider som talar god engelska. Oavsett vilket är de kundutvärderingar som gästerna fyller i fyllda av lovord över dem. Vi har valt att ha lite äldre guider med stor erfarenhet, kunskap och som älskar att vandra och att cykla. Naturligtvis åker vi själva med på resorna flera gånger om året!

Nästan 100 av branschens bästa reseledare och guider

De är riktiga personligheter med vitt skilda bakgrunder som alla förenas av samma passion för aktiva resor. Till vardags är de lärare, ingenjörer, poliser, operasångerskor, fiolbyggare, ölbryggare, läkare, florister, vaktmästare, fotografer eller frilansande heltidsguider, bara för att nämna några. De gör också många spännande resor på egen hand, som vi presenterar nedan tillsammans med ett litet, litet urval av våra guider. Någon nämnd och ingen glömd!

Kompetens och säkerhet

Våra guider har stor kompetens inom vandring och cykling och hjälper gärna till med tips. De är också utbildade i första hjälpen och krishantering.


Tomas Olausson är den som varit med längst i Prima Travel, ända sen starten i mitten av 80-talet. En engagerad lärare som stadigt guidar ett par veckor varje år. Om så semestern ska gå till det. Några av hans favoriter är Mayrhofen, Ligurien och engelska Cornwall.


Eja Robertsson har arbetat på de flesta av våra resmål och är en av de där extra omtyckta guiderna. Så bra att hon numera också ansvarar för rekrytering och utbildning av alla våra guider. Många gäster åker dit Eja ska! Hon bor delar av året i Chamonix och är såklart en fena på skidåkning. Hon har också lång erfarenhet av resebranschen i Frankrike, Italien och Kroatien.


Anna Gyllenstierna är en av våra mest passionerade Italienguider. Hon syns ofta ute på nya resmål i detta outtömliga land och hon har en speciell förkärlek för de goda vinerna. Hemma i Stockholm är hon IT-konsult, men smiter gärna iväg långt bort när tillfälle ges. De senaste åren har hon hunnit med bland annat Mexico, Svalbard och Apulien i södra Italien.


Alf Borgström är en riktig veteran som ändå stoltserar med bland de starkaste benen i hela vår laguppställning. Han har varit i Val Gardena otaliga gånger och kan varenda blomma på Seiser Alms gröna ängar. Med sin lärarbakgrund har han en omtyckt ledarstil. Mycket aktiv även utanför resorna, bland annat som amatörastronom i Västerås. Senaste resan gick till Vancouver i Canada, där han bland annat fick en andlös stund betraktandes en bärätande björn.


Magnus Nilsson har varit med så länge att han mer än någon annan definierat stilen på våra cykelresor. Han är aktiv i cykelfrämjandet och ser till att komma loss från sitt vanliga jobb imponerade många veckor varje år. Då leder han våra cykelresor och letar upp nya resmål som upplevs bäst på cykel. Magnus har många projekt på gång, men det är hemligt än så länge!


Sonia Rodiere bär på en outtömlig energi som hon gärna släpper ut på de lite tuffare turerna i Alperna. Hennes styrka och entusiasm hjälper till när gästerna ska ta de sista höjdmetrarna!


Mino Toselli är en av våra mest uppskattade lokalguider. Han är född och uppvuxen i Limone Piemonte och kan verkligen allt om denna trevliga del av de italienska och franska Alperna. Han är dessutom en mycket sympatisk person och en verklig tillgång ute på vandringarna.

Jobba med oss

Vi lägger ner vår själ i att fylla våra resor med det bästa innehållet för alla resesugna vandrare och cyklister. Men det är med en bra guide som resan lämnar en god eftersmak hos våra nöjda gäster.

Våra guider är alla frilansare. Många är proffsguider på heltid, en del har andra jobb resten av året. Gemensamt är att de så ofta de kan tar på sig den röda tröjan och leder våra resor med stor passion.

Vi är ständigt på jakt efter branschens bästa reseledare. Om du är sugen tar vi gärna emot din ansökan, men läs först igenom de krav vi ställer på våra guider:

En Primaguide…

  • tycker om att umgås med människor och har en naturlig känsla för service och ansvar;
  • är en säker ledare som ser till allas behov;
  • är påläst om resmålet och delar med sig av sina kunskaper på ett tydligt och intressant sätt till våra nyfikna gäster;
  • älskar vandring eller cykling och kan leda våra sugna grupper till de bästa upplevelserna på ett säkert sätt;
  • vårdar kontakterna med våra samarbetspartners;
  • är initiativrik och kan ta snabba och riktiga beslut då omständigheterna bjuder på överraskningar;
  • håller i organisationen på plats;
  • … och har det där som inte går att lära ut men som vi kan kalla för ”fingertoppskänsla” för vad som gör en resa riktigt bra.

Erfarenhet

Våra resor är fyllda med upplevelser och ställer stora krav på organisation, kommunikation, problemlösning och stresstålighet. Du är oftast ensam ansvarig på plats. Därför behöver du ha tidigare erfarenhet av guidning, gärna parat med andra erfarenheter av att framträda offentligt, leda och organisera. Utlandserfarenhet är värt mycket. Vi bjuder på internutbildning för att rätt person ska kunna fylla ut vandringskängorna när gästerna kommer. Under utbildningen får rekryten följa med på en resa med någon av våra erfarna guider, och läsa in detaljerat material om de krav vi ställer och hur varje resa fungerar.

Kunskaper

Vi söker inte i första hand akademiker, utan allmänbildade guider som kan ge en helhetsbild av resmålet med något intressant för alla. Självklara ingredienser är kunskaper i flora och fauna, kultur, historia och realia. Mat och vin är också något som förgyller våra resor. Sist men inte minst måste du kunna hjälpa även oerfarna vandrare och cyklister att få ut det bästa av turerna.

Språk

Språkkunskaper är viktiga. När det är möjligt talar våra guider landets språk, och vi ger förtur till dem som talar italienska, kroatiska, spanska, franska, tyska eller något av de andra språk som talas på våra destinationer. Du bör vara världsvan och kunna lösa problem även då språket inte räcker till.

Ålder

Åldern har ingen avgörande betydelse, det har vi sett på några av våra bästa guider som kan vara från drygt 20 år och upp till pensionsåldern.

Om du känner att du uppfyller kraven, skicka en ansökan med foto till eja@primatravel.com. Vi rekryterar i huvudsak under vintern.

Välkommen!

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg