Skip to main content

Nyhetsbrev: Nu är nästa års resor klara att boka!

Nu är hela reseprogrammet 2018 bokningsbart på vår hemsida. Vi kan presentera närmare 130 olika resealternativ över hela världen. Och det är bara vandrings- och cykelresor. Varför det? Jo, det är bästa sättet att upptäcka nya länder tycker vi.

Och vi har en rad spännande nyheter både till fots och på cykel. Läs mer om några av dem nedan! Gemensamt för våra resor är att vi bara har ett begränsat antal platser. Är ni flera som ska resa tillsammans så rekommenderar vi verkligen tidig bokning.

Vi håller också på att färdigställa vår nya broschyr. Har du rest med oss tidigare eller begärt vår broschyr så kommer den i brevlådan i mellandagarna. Beställ den annars här.

Trevlig läsning!

Johan Magnusson och alla medarbetare på Prima Travel

Kustvandring på Kreta

Kretas södra kust är som gjord för vandring. På denna nya resa följer vi vandringsleden E4 längs fina stränder och branta bergssidor med stora vyer till några av Medelhavets charmigaste fiskebyar. Vi passar på att vandra i flera av de storslagna ravinerna som skär genom landskapet. Det här är ett Kreta som turistindustrin har missat och dit främst vandrare hittar. Vi tar oss fram till fots och med båt och bor på flera olika, mysiga hotell i fiskebyarna.

Årets största cykelnyhet från München till Venedig!

För dig som älskar att cykla och vill göra en riktig odyssé kan vi erbjuda vår nya cykelresa genom Alperna till Medelhavet! Färden går huvudsakligen på fina cykelvägar utan trafik och tar sin början bland Bayerns kullar. Härifrån cyklar vi genom österrikiska Tyrolen till Innsbruck med sina vackra hus och gemyt. Från Brennerpasset rullar vi in i Italien och Südtirol. Snart når vi de andlöst vackra Dolomiterna och Cortina d’Ampezzo för att fortsätta genom Veneto till Venedig.

Vandring i Israel i Jesu fotspår

En fantasieggande vandringsresa genom kristendomens mest kända platser. På denna unika vandringsresa följer vi i Jesu fotspår från Nasaret till Genesarets sjö. Vi vandrar i det pastorala landskapet i Galliléen och besöker många kända platser från Nya Testamentet. Senare delen av vandringen går sedan från Döda Havet upp genom den judéenska öknen. Målet är Jerusalem där vi vandrar Via Dolorosa till Uppståndelsekyrkan. En vandringsresa med stora upplevelser!

Kustcykling i Kroatien

En halvö som lånat sin form av en druvklase, det måste väl vara ett bra ställe för njutningsfylld cykling i lantlig Medelhavsmiljö? Den här resan har vi skapat för alla er som gillar lagom ansträngande cykling. Halvön Istrien tillhörde förr Venedig, vilket märks på hus och kampaniler i de vackra små fiskelägena. Landskapet är bildskönt och utan alltför jobbiga backar. Vi cyklar längs hela den adriatiska kusten från Izola till Pula, mellan vinrankor, olivträd och pinjekantade stränder. En perfekt resa för dig som vill ha lagom långa cykeldagar i en mysig miljö med sol och bad.