Skip to main content

Ibland har man tur!

Prima Travel 
Ibland har man tur!

Hej [#FIRSTNAME#],

Jag har just kommit tillbaka från Limone i italienska alperna där vi har en grupp skidåkare. Dagarna innan nerresan var nervösa då de reste med Norwegian, som ju bekant har haft strejk. Men till vår stora lättnad så var det ett plan på lördagen som gick efter ”rute” (tidtabell) och det var vårt plan till Nice. Nu njuter säkert gruppdeltagarna lite extra av solen, all snö och den goda maten.

Nu är det din tur att ha tur (säger man så?). Vi ger boka tidigt-rabatter på flera populära resmål som ovan nämnda Limone där vi sommartid gör fina vandringar både på den italienska och franska sidan av gränsen. Vi har även specialrabatter på vår nya vandringsresa till spännande Montenegro i vår och till Mallorca.   

En ny, fin vandring kan vi också presentera: en vandringsvecka i Monterosa-massivet där vi bor i charmiga alpbyn Alagna. Veckan avslutas med en tur upp till Europas högst belägna fjällstation: Cabane Margerita på hela 4554 meters höjd: Det ni!

Johan Magnusson

Prima Travel AB - Reseupplevelser till fots och cykel sedan 1986

Prima Travel 
Veckans klipp: Vandring i Montenegro

Vår nya vandringsresa i spännande Montenegro börjar vid den vackra fjorden vid staden Kotor. Vandringarna går sedan längs en mäktig bergskedja alldeles intill havet. Vi besöker också den forna huvudstaden Cetinje och provar den berömda lufttorkade skinkan i Njegusi. Den vackra insjön Skadar som också utgör gräns mot Albanien står sedan på programmet innan vi kommer ner till den kända semesterorten Budva med sin gamla stadskärna. Vi bor halva veckan i Tivat i närheten av Kotor och halva veckan i Budva. Bägge hotellen ligger nära sköna stränder och centrum. En riktig upptäckarresa för den nyfikne som även gillar lite behagligt strandliv! Nu ger vi 1000 kr i boka tidigt-rabatt på avresan den 23/5. Pris endast 10.995 kr med flyg (ord. 11.995kr). Läs mer»

Prima Travel 
Veckans andra klipp: Vandring på Mallorca

Mallorca är ön man aldrig tröttnar på, oavsett om man kommer hit för maten, baden, de charmiga byarna, naturen eller vandringen. Vi har valt att bo mitt i Mallorcas bästa vandringsområde. Runt Port de Sóller finns vandringsleder i alla väderstreck och i olika miljöer: längs kusten, på urgamla leder och i högalpin terräng. Vårt mycket trevliga hotell i Port de Sóller har precis fått en välförtjänt fjärde stjärna. Vi har aldrig långt till ett dopp, vare sig det är poolen eller stranden som lockar. Även hit ger vi en rabatt på 1000 kr per person på avgången den 2/5.  Läs mer»

Veckans tips: Limone Piemonte

Läs bara vidare om du är livsnjutare! I Piemonte bara en timme från Medelhavet bjuder den charmiga, italienska bergsbyn Limone, tillika Italiens äldsta skidort, på färgstarka sommarvandringar i Maritima Alperna. En stor del av området utgörs av en nationalpark och vi vandrar både i Frankrike och Italien. Området är bebott sedan årtusenden och i de gamla byarna talar man fortfarande occitanska, det gamla trubadurspråket. Vi går med svensk vandringsguide och vår uppskattade lokalguide Mino. På kvällarna äter vi på olika restauranger i byn och får en inblick i det goda piemontesiska köket. Vi är många som gärna utnämner det till Italiens bästa. 500 kr rabatt på sommarresorna innan 31/3.  Läs mer»

Veckans nyhet: Monte Rosa

På den italienska sidan av alpernas näst högsta berg Monte Rosa ligger den lilla charmiga bergsbyn Alagna. Vi bor mitt i byn på anrika Hotel Monterosa och vandrar sedan i dalarna vid det mäktiga massivet. Veckan avslutas med en toppbestigning där vi först vandrar upp till fjällstationen Rifugio Gnifetti för att sedan tidigt på morgonen gå upp till Cabane Margerita på hela 4554 meters höjd. Det här är ett utmärkt tillfälle att få uppleva en riktig högalpin toppbestigning. Läs mer»


Prima Travel Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17 
412 58 Göteborg Telefon: 031-81 33 50 Fax: 031-16 58 50

Karta

Erbjudanden

12/8Expedition Kebnekaisefrån 29 995:-
19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg