Skip to main content

Mountainbike i Sintra

Åkning i världsklass på Europas nya favoritställe

Portugal är nya frontlinjen för mountainbiking i Europa. Här har vi lämnat de alpina rötterna och möter istället flowiga stigar i skog och längs kust, allt insvept i en atmosfär som hämtar det bästa från den närliggande surfkulturen. Våra lokala guider tillhör landets bästa och vi erbjuder tillsammans ett seriöst upplägg med högklassig åkning, säker guidning, fina cyklar och handplockade boenden.

Området runt Lissabon har allt en stigcyklare kan önska sig och på denna intensiva kortvecka cyklar vi i tre vitt skilda miljöer: svepande stigar i Sintras grön skog, bike & bad längs den vilda Atlantkusten och rolig stigcykling i stadsparken Monsanto med avslutning i downtown Lissabon. Vi är kräsna bikers som har cyklat mountainbike på Europas bästa ställen, men hit vill vi alltid tillbaka så detta får du inte missa! Enda risken är att cyklingen hemma inte kommer att kännas lika häftig längre.

Stigvalen anpassas alltid efter gruppen men är i grunden av typen all mountain. Det betyder att du bör ha cyklat stig förut men inte behöver vara en avancerad åkare.

Aktivitet:Mountainbike
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3 Röd
Dagar:5
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, cykelhyra, cykling enligt program med alla transporter och engelsktalande lokalguide. Ingår ej: lunch, middag, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst

Vi landar i Lissabon och möts av vår proffsiga guide som tar oss till vårt hemtrevliga boende där vi checkar in för fyra nätter.

Dag 2 Mountainbike från Monsanto till Lissabon

Huvudstaden har sitt eget nätverk av stigar. Skogsparken Montsanto kallas för ”bakgården” och är en liten pärla med flowiga stigar och lite intressanta drops, små hopp och bankade kurvor. Det är en lekplats för alla nivåer och bjuder på riktigt mycket skoj.

Vi avslutar med att rulla ner genom centrala Lissabon för en läskande After Bike. En häftig kombination!

Måltider: frukost

Dag 3 Mountainbike i Sintra

Strax norr om Lissabon ligger det skogsklädda berget Sintra, hjärtat i nationalparken med samma namn och det verkliga Meckat för mountainbikers (men det är inte många åkare man möter, ännu). Här finns åter stigar för alla nivåer, från snabba släta trails till tekniska nedfarter, bankade kurvor och greppiga granitbumlingar – allt insvept i mystisk skog. Vi börjar med de snällare stigarna och låter dagen utvecklas därifrån. Räkna med mycket stig och lite stigning eftersom vi servas av minibuss med släp hela dagen.

Måltider: frukost

Dag 4 Mountainbike längs Atlantkusten

Idag beger vi oss ut till den mäktiga Atlantkusten för lite mer av en långtur. Våra guider har cyklat allt som går och har valt ut de bästa stigarna som låter oss uppleva denna maffiga och lite karga kust. Kanske slutar vi turen direkt på stranden med ett uppfriskande dopp i havet!

Måltider: frukost

Dag 5 Relax i Lissabon

Efter tre dagars cykling är man lagom trött och väldigt nöjd. Efter frukost släpps ni därför av i Lissabon där ni kan deponera bagaget och ägna dagen åt Europas just nu coolaste stad innan flyget går hem.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Sintra

 • Klimat: detta är ett av Europas soligaste områden! Medelhavsklimat med maritim karaktär. Vår och höst råder ljumma temperaturer; räkna med 20-25° på dagarna och 15-20° på kvällarna.
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra svenska kontakter passar

Mountainbikingen i Sintra

Den tekniska svårighetsgraden är blå till röd och den fysiska svårighetsgraden är 3 på en skala av 5 (läs mer om våra graderingar här).

Det finns oändliga möjligheter i området och guiden anpassar kunnigt stigvalen efter gruppens lust och förmåga. I grundprogrammet har vi valt ut sköna single trails och undviker de svåraste varianterna. Mellan utförslöporna blandar vi tramp med skjuts i minibuss. Fokus ligger på stig och vi spenderar inte alltför mycket tid med att cykla uppför.

Måltider

Frukost ingår på boendet medan lunch och middag tillkommer. Lunchen äter vi tillsammans under åkningen medan kvällarna är fria. Det finns restauranger på gångavstånd från alla våra boenden, ett utmärkt tillfälle att pröva på Portugals knoppande matkultur och goda viner.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen Lissabon. Vi har sedan cirka 15 minuters transfer till Monsanto. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Lissabon. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Cyklarna

Du kan välja mellan högklassiga cyklar av tre typer:

 • Enduro med 27,5-tumshjul, 170 mm framfjädring, 160 mm bakfjädring, skivbromsar, aluminiumram.
 • All mountain med 29-tumshjul, 160 mm framfjädring, 140 mm bakfjädring, skivbromsar, aluminiumram.
 • Elcykel All mountain (mot tillägg) med 29-tumshjul, 140 mm fjädring fram och bak, skivbromsar, kolfiberram.
 • Vi väljer storlek utefter den kroppslängd du anger i bokningen.
 • Öppen hjälm och knäskydd ingår i hyran mot 80€ deposition. Ta gärna med din egen personliga utrustning.
 • Det finns en prislista på reservdelar om du skadar en komponent under åkningen (bromshandtag, växelförare, fälgar och liknande). Detta betalas på plats direkt till guiden.

Intryck från Sintra

Jag är torsk på Sintra. Inte ens en episk vurpa kunde få mig att sluta komma tillbaka hit (ingen fara, det var fel bakom styret och inte på stigarna). Åkningen är fantastisk och den kunde vi skriva spaltmeter om. Men området runt Lissabon har något mer. Det känns coolt. Denna flyktiga kvalitet verkar uppstå i mötet mellan fart och natur, avspändhet och fokus. Nere i Atlantens kalla vatten radar surfarna upp sig (även för den sporten är detta Europas nya Mecka) och det känns som att vi är samma andas barn när vi surfar stigarna uppe i Sintra. För sjutton, jag bor mitt emellan två av världens mest avundsvärda åkområden, Alperna och Finale Ligure, och ändå dras jag till Sintra för här känns det som att vara på Hawaii. Fast jag slipper bli blöt.

Dahn Svensson, produktionschef och bikerfilosof

Karta

Hotell

Boende Mountainbike i Sintra

Boende Mountainbike i Sintra

Vi jobbar med ett antal olika boenden och vi bekräftar i avreseinformationen vilket ni kommer att bo på. Vissa är små medelklasshotell och andra är fräscha guest house. Alla ligger naturnära i Sintra-...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-10-07Utan flyg/transferMountainbike i Sintra, utan flyg/transferJa10 995:-BokaMer information
2021-10-07ArlandaMountainbike i SintraJa14 495:-BokaMer information

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg