Skip to main content

Topptur Monte Rosa

Monte Rosa runt – den höga vägen.

En av våra mest spännande alpina turer är vår vandring runt mäktiga Monte Rosa, Alperna näst högsta berg. I massivet finns flest 4000 meters toppar i Alperna och vi tänker bestiga flera av dem. Vi har valt att gå den höga vägen, l'alta via, och bor på fjällstationer på över 3000 meters höjd under turen. Här möter oss ett fantastiskt landskap av glaciärer och snö. Vi vandrar med svensk bergsguide med stor erfarenhet av området. Har du alpin erfarenhet och vill prova på riktig höghöjdsvandring med inslag av alpinism så är detta något för dig. Vi utlovar en riktig höjdarresa i dubbel bemärkelse!

Liknande vandringsresor:

Haute Route Chamonix - Zermatt

Glaciärvandring i Jungfrau-området

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Expeditioner och Stugturer
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:4, 5Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (i flygresan ingår transfer), två övernattningar på hotell med frukost, fem övernattningar på fjällstationer med frukost, lunch och middag, samt bergsguide. Ingår ej: obligatorisk expeditionsutrustning (ta med egen eller hyr i resebokningen), dryck, övrigt. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Cervinia

Flyg till Milano och därefter transfer till Cervinia. Inkvartering på vårt hotell, där vi möter guiden senare på kvällen.  

Måltider: ---

 

Dag 2 Vandring via glaciär till Rifugio Guido del Cervinia

Frukost och genomgång av programmet och utrustning. Vi tar sedan liften upp till Plan Maison för att sedan fortsätta till fots till Rifugio Guido del Cervinia.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 3 Breithorn, 4164 möh

Vi startar dagen direkt på glaciären och bestiger veckans första 4000-meterstopp, Breithorn på 4164 meter. Vi fortsätter sedan österut och går över en stor glaciär. Natten tillbringas i Rifugio Guide d'Ayas, 3425 möh.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 4 Castor, 4223 möh

På morgonen klättrar vi över Castor, en ganska brant topp på 4223 meter, med en spektakulär toppkam. På andra sidan toppen går vi sedan ner över stora glaciärer mot Capanna Quintino Sella, 3585 meter.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 5 Passo del Naso, 4272 möh

Tidig start igen och vi fortsätter på glaciärplatån över Passo del Naso på hela 4272 meters höjd. När vi kommit över passet finns det flera 4000 meterstoppar som är möjliga att bestiga innan vi går ner mot Rifugio Mantova på 3498 meter.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 6 Övernattning i Cabane de Margherita, 4559 möh

På väg upp mot Col de Lys på 4178 meter, får vi en vacker vy över Mont Blanc i soluppgången. Målet för dagen är Cabane Margerita som ligger på hela 4559 meters höjd, Europas högst belägna byggnad. Att se ”ner” på toppen av Matterhorn i solnedgången är en helt unik upplevelse!

 Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 7 Gressoney

Efter frukost bestiger vi veckans sista 4000-meterstopp, Zumsteinspitze innan vi går ner över de stora glaciärerna till en lift som tar oss tillbaks till civilisationen i Gressoney.

Måltider: frukost, lunch, middag

 

Dag 8 Farväl till vandringsresan i det vackra Monte Rosa

Hemresa med transfer till Milano och sedan flyg hem till Sverige efter en vecka på de stora höjderna.Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Monte Rosa

Vyerna över Monte Rosa-massivet är storslagna och alpkänslan infinner sig snabbt! Monte Rosa är ett bergsmassiv på gränsen mellan Italien och Schweiz. Monte Rosas högsta punkt, tillika Schweiz högsta punkt, är Dufourspitze, 4 634 m.ö.h. Monte Rosa är det näst högsta massivet i Alperna efter Mont Blanc.

 • Klimat: alpint
 • Land: Italien och Schweiz
 • Språk: italienska och tyska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro och Schweizerfranc
 • Prisläge och betalningssätt: Observera att vi hälften av nätterna befinner oss i Schweiz. Här fungerar det att betala även med Euro, men till en sämre kurs. Betalkort tas inte på alla hyttorna. Prisläge: p.g.a. transporterna är prisläget högre på hyttorna (prisexempel: ca 150 kr för en lagad lunch, 30-50 kr för en stor flaska vatten).
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs inte för ojordade platta kontakter. Det finns få kontakter på hyttorna.

Vandring runt Monte Rosa

Hur tuff är turen? 4 vandrare, 3 isyxor.

En första tur med riktig alpinism! Inte tekniskt svårt, men hög höjd och luftiga passager varje dag. Vi bestiger minst en 4000 meterstopp om dagen. Man bör ha erfarenhet av att gå i replag och med stegjärn. Ca 3 personer per replag. Vår svenska licenserade bergsguide följer med gruppen hela veckan. Stora delar av vandringarna går på glaciär, mer eller mindre täckt av snö. För att delta i turerna krävs hjälm, sele, isyxa och stegjärn. Eftersom många har egen utrustning har vi lagt detta som ett tillval i bokningen. Där kan du välja om du vill hyra en komplett uppsättning eller bara vissa delar.. Guiden har med sig rep för säkring i replag. Tidigare erfarenhet av högalpin vandring och tillhörande utrustning behövs på denna tur. Du behöver också vara i god kondition. Vi befinner oss på över 3000 möh under hela veckan, med toppnoteringar på drygt 4500 meter. Vi startar ofta tidigt på morgonen då snön är hård och kommer fram till nästa övernattning mitt på eftermiddagen.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss åker till Milano och därifrån vidare med transfer till Cervinia. Guiden möter upp på hotellet på kvällen. 

 

Karta

Hotell

Boende Topptur Monte Rosa

Boende Topptur Monte Rosa

I Cervinia och Gressoney bor vi på hotell i dubbel- och enkelrum. Under vandringen bor vi på olika fjällstationer, enkla men gemytliga.

Erbjudanden

25/8Vandring i Andorrafrån 9 995:-
1/9Vandring i Bad Gasteinfrån 10 995:-
1/9Vandring i Madonna di Campigliofrån 11 995:-
1/9Vandring i Cortina d'Ampezzofrån 12 495:-
1/9Vandring i Val Gardenafrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg