Matterhorn trek i Zermatt på egen hand

En hüttetur på egen hand!

För dig som vill upp i bergen på riktigt har vi en spännande resa där man bor fyra nätter på bergshotell och fjällstationer och tre nätter på ett skönt hotell nere i Zermatt. Vi vandrar runt Matterhorn och bor enkelt men genuint på fjällstationer där vandrare och klättrare från hela världen möts. Området runt Zermatt är det mest alpina i Europa med ett tjugotal toppar över 4000 meter. Vi kan utlova fantastiska vyer på denna vandring. Väl nere i Zermatt väntar sedan bekväma sängar, varma duschar och härligt god mat. Vandringen sker på egen hand utan guide på de välmarkerade lederna.

En helt fantastisk resa med bra upplägg och en bra kombination med både vandring och lite lyx. - Åsa, Hästveda

Vid bokning kontrollerar vi först att plats finns på hotellen, om inte hör vi av oss med ett alternativ!

Liknande vandringsresor:

Tour du Mont Blanc på egen hand

Stugtur runt Jungfrau

Aktivitet:Vandringsresor, Expeditioner och Stugturer
Guide:Resa på egen hand
Svårighetsgrad:3Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, Swisscard för tågresan ingår i flygresan, del i dubbelrum tre nätter med frukostbuffé, del i flerbäddsrum fyra nätter på fjällstation med frukost och middag, kartor och vägbeskrivningar. Ingår ej: övriga måltider, liftkort, guide. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Zermatt

Ankomst till Zürich med flyget. Därefter tåg till Zermatt och incheckning på hotellet.

Dag 2 Vandring Berghaus Trift

Vi startar vandringen från hotellet och kommer först upp till hütten Edelweiss, högt belägen ovanför byn. Sedan fortsätter vi till fjällstationen Trift som ligger högt uppe i bergsmassiven. Här känner vi bergens mäktiga närvaro. På eftermiddagen kan man göra en tur upp mot Platthorn med en strålande utsikt över Zermatt-dalen.

5 – 10 km vandring

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Vandring Schönbielhütte

Vi vandrar söderut efter frukost med Matterhorn i blickfånget. Vi kommer ner på de blomstrande ängarna vid den pittoreska byn Zmutt. Lämpligt stopp för en kall öl eller en fika. Sedan fortsätter vi svagt uppför i dalen mot dagens mål Schönbielhütte. Man kan även göra en mer högalpin variant över Höhbalmen om man vill hålla höjd. Denna gästfria hütte är ofta sista stoppet för de som vandrar Chamonix – Zermatt.

12 – 14 km vandring, +- 450 meter.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Vandring Schwarzsee / Hörnlihütte

Efter frukost har vi en behaglig vandring med Matterhorn vid vår sida. Sedan bär det av upp mot Stafel som ligger lämpligt till för lunch. Därefter fortsätter vi upp till bergshotellet Schwarzsee, vackert beläget vid foten av Matterhorn. Här kan man ta det lugnt vid sjön med samma namn eller fortsätta upp till Hörnlihütte på närmare 3300 meters höjd, en klassisk start på en Matterhorn-bestigning.

10 – 14 km, + 600m.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Vandring Gandegg

Vi startar vandringen från hotellet och kommer först upp till Trockner Steg vid kanten av den gigantiska glaciären Furgg. Sedan vidare upp till fjällstationen Gandegg som ligger spektakulärt nedanför Kleine Matterhorn. Här kan man njuta av en storslagen solnedgång och dito uppgång med Matterhorn i fronten.

10 km, + 400 m

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Vandring Zermatt

Sista vandringsdagen blir en lång och fin vandring utför ner mot Zermatt. Här får man fina vyer över de mäktiga topparna Dome och Weisshorn och flera av de andra 4000-meterstopparna som omger Zermatt. Stanna gärna till i mysiga Furi på vägen ner för en kall öl och lite mat. Om benen börjar bli trötta kan man åka lift ner till byn. Vi återvänder till Zermatt och vårt hotell för att njuta av två sköna nätter.

7 km, -1500 meter.

Måltider: frukost

Dag 7 Vila eller vandring?

Sista dagen lockar kanske bara en skön dag på någon uteterass i solen? Eller så kan man göra en vandring till Sunnegga med efterföljande god lunch på Chez Vröny i Findeln. En fin avslutning på en härlig vandringsvecka.

Måltider: frukost

Dag 8 Hemresa

Vi lämnar Zermatt efter en god frukostbuffé och tar tåget till Zürich för flyg hem.

Måltider: frukost

Hur tuff är turen? 3 vandrare

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Zermatt och Matterhorn

Byn Zermatt med sina drygt 5000 invånare utgör kvintessensen av de Schweiziska Alperna. Vid foten av spetsiga Matterhorn bjuder byn på en stimulerande blandning av traditionell arkitektur och kosmopolitisk atmosfär. Klassen är hög och det finns gott om bra hotell, restauranger och butiker. Namnet kommer från Zur Matte, "vid alpängarna". Orten var fram till mitten av 1800-talet en jordbruksbygd, och blev sedan ett centrum för alla former av Alpina aktiviteter.

Matterhorn är kanske världens mest emblematiska berg. Dess symmetriska spets har stått modell för Toblerone-logotypen. Det är ett av de högsta bergen i Alperna med sina 4478 möh, och en av de sista stora topparna som bestegs (1865). Dess nordöstra sida vetter mot Zermatt och dess södra mot Breuil-Cervinia i Val d'Aosta (Italien). Under trekken bor ni en natt på Hörnli hütte, som också utgör basläger för en av de populäraste vägarna till toppen.

 • Klimat: Klimatet på berget under sommaren kan jämföras med en bra svensk sommar. Nere i dalarna blir det betydligt varmare. På hösten är det svalare men fortsatt bra vandringsväder. 
 • Land: Schweiz
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: schweiziska Franc
 • Prisläge och betalningssätt: kort och kontant
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej
 • Övrigt: transfern mellan flygplatsen i Zürich och Zermatt sker med tåg och tar cirka tre timmar. I vår avreseinformation får du ett Swiss Card som gäller som biljett. Hotellet hämtar er vid tågstationen i Zermatt.

Vandring runt Matterhorn

Ni vandrar på egen hand utan guide men med karta. Skyltningen är mycket god i Schweiz. Den första och de sista två nätterna bor ni på hotell i Zermatt, och under trekken runt Matterhorn på fjällstationer. Underlaget varierar mellan steniga och mjukare stigar. Ingen specialutrustning utöver normal vandringsutrustning behövs för trekken, däremot behöver ni en större ryggsäck för ombyten och necessär. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss landar i Zürich och får tågbiljetter för transfern till Zermatt t/r. Resan tar cirka tre timmar. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Zürich. Tågbiljetterna kan då köpas på www.sbb.ch. Ni fyller själva i namn, land, datum och passnummer på tågbiljetterna. Ring hotellet för hämtning vid tågstationen i Zermatt, tel: +41 (0)279660333. Med tågpasset Swiss Card får ni även 50% på liftar och bergbanor. Vi rekommenderar inte att köpa de dyra liftkorten utan enstaka biljetter.

Skriv ut

Karta

Hotell

Boende Matterhorn Trek

Boende Matterhorn Trek

Hotell i Zermatt Vi bor 3 nätter på trevliga Hotel Rhodania i Zermatt. Hotellet kan variera beroende på tillgängligheten vid bokningstillfället, men samtliga våra hote...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
18/8Utan flyg/transferBoende Matterhorn Trek11 995:-Boka
18/8ArlandaBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
18/8LandvetterBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
25/8Utan flyg/transferBoende Matterhorn Trek11 995:-Boka
25/8ArlandaBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
25/8LandvetterBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
1/9Utan flyg/transferBoende Matterhorn Trek11 995:-Boka
1/9ArlandaBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
1/9LandvetterBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
8/9Utan flyg/transferBoende Matterhorn Trek11 995:-Boka
8/9ArlandaBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
8/9LandvetterBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
15/9Utan flyg/transferBoende Matterhorn Trek11 995:-Boka
15/9ArlandaBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka
15/9LandvetterBoende Matterhorn Trek15 995:-Boka