Skip to main content

Mat och dryck

God mat och dryck med lokal förankring är bärande inslag i våra resor. Upptäcktsresan fortsätter vid bordet, och allt smakar så mycket bättre efter en dags vandring eller cykling!

Det mesta ingår i resan

De flesta måltiderna ingår på våra resor. I dagsprogrammet anges exakt vilka (F= frukost, L= lunch, M= middag).

Dryck

Då vi äter lunch eller middag på restaurang ingår dryck i allmänhet inte, eftersom det är så olika vad var och en vill dricka. På vandringarna bär man med sig eget vatten. På de guidade cykelturerna med följebil brukar vatten finnas att fylla på från bilen.

Frukost

Räkna med att den är enklare utomlands än vi är vana vid från Sverige. Vi försöker dock välja hotell som har bra frukost, och förstärker ibland frukostarna för våra gäster.

Lunch

Vi äter lunch antingen på restaurang eller i form av picknick som vi hjälps åt att bära med och duka upp. De gånger lunchen inte ingår finns möjlighet att köpa lunch längs vägen eller som matpaket på morgonen.

Vi undviker engångsartiklar på våra picknicks. Du måste därför själv ta med tallrik, mugg och bestick. Vi tillhandahåller gemensam utrustning för uppdukningen som duk, uppläggningsfat, servetter, skärbrädor, knivar och korkskruv.

Middag

På många restauranger uppskattas det om man klär sig lite finare till middagen, det vill säga i något annat än vandringskläder, kortbyxor och kängor.

Mellanmål och snacks

Ingår inte.

Mat på flyget

Om mat på flyget ingår eller ej anges i flyginformationen i bokningen. Det finns alltid enklare rätter samt dryck att köpa ombord. Du kan också ta med dig mat hemifrån eller köpa på flygplatsen. Kom ihåg att vätskor inte kommer genom säkerhetskontrollen.

Speciella kostönskemål

Om du har speciella önskemål eller intoleranser ange detta i bokningen. Vi informerar hotell och restauranger men tar inget ansvar för måltiderna som erbjuds. Det är ibland svårt att få tag på glutenfria produkter på vissa resmål, så det kan vara bra att ta med ett basförråd av bröd och pasta för säkerhets skull. På fjällstugor och hyttor är möjligheterna begränsade att få specialkost.

Sök resa

Erbjudanden

6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburg utan flygfrån 6 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-
13/4Båtcykling längs Mosel från Saarburg till Koblenz utan flygfrån 7 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg