Skip to main content

Mat och dryck

God mat och dryck är bärande inslag i våra resor, och det får gärna vara lokalt och närproducerat. Upptäcktsresan fortsätter ju vid bordet, och allt smakar så mycket bättre efter en dags vandring eller cykling!

Det mesta ingår i resan

De flesta måltiderna ingår på våra resor. I dagsprogrammet anges exakt vilka. Ofta lämnar vi en eller ett par kvällar fria för egna upptäcktsfärder i det lokala restaurangutubudet tillsammans med resesällskapet eller nyfunna vänner.

Dryck

Då vi äter lunch eller middag på restaurang ingår dryck i allmänhet inte, eftersom det är så olika vad var och en vill dricka. På vandringarna bär man med sig eget vatten. På de guidade cykelturerna med följebil brukar vatten finnas att fylla på från bilen.

Frukost

Räkna med att den är enklare utomlands än vi är vana vid från Sverige. Vi försöker dock välja hotell som har bra frukost, och förstärker ibland frukostarna speciellt för våra gäster.

Lunch

Vi äter lunch antingen på restaurang eller i form av picknick som vi hjälps åt att bära med och duka upp. Våra fräscha picknicks med lokala specialiteter är mycket omtyckta! De gånger lunchen inte ingår finns möjlighet att köpa lunch längs vägen eller som matpaket på morgonen.

Av miljöskäl undviker vi engångsartiklar på våra picknicks. Du måste därför själv ta med tallrik, mugg och bestick. Vi tillhandahåller gemensam utrustning för uppdukningen som duk, uppläggningsfat, servetter, skärbrädor, knivar och flasköppnare.

Middag

På många restauranger uppskattas det om man klär sig lite finare till middagen, det vill säga i något annat än vandringskläder, kortbyxor och kängor.

Mellanmål och snacks

Ingår inte, men vi ser alltid till att stanna till vid trevliga fikaställen längs vägen.

Mat på flyget

Om mat på flyget ingår eller ej anges i flyginformationen i bokningen. Det finns alltid enklare rätter samt dryck att köpa ombord. Du kan också ta med dig mat hemifrån eller köpa på flygplatsen. Kom ihåg att vätskor inte kommer genom säkerhetskontrollen.

Speciella kostönskemål

Om du har speciella önskemål eller intoleranser ange detta i bokningen. Vi informerar hotell och restauranger men tar inget ansvar för måltiderna som erbjuds. Det är ibland svårt att få tag på glutenfria produkter på vissa resmål, så det kan vara bra att ta med ett basförråd av bröd och pasta för säkerhets skull. På fjällstugor och hyttor är möjligheterna begränsade att få specialkost.

Sök resa

Erbjudanden

12/9Vinvandring i Piemonte med Barolofrån 9 495:-
12/9Vandring på Amalfikustenfrån 14 995:-
13/9Vandring i Kroatiens nationalparker från 13 995:-
19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-
19/9Vandring vid Gardasjönfrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg