Skip to main content

Lätt vandring i Provence

Lätt och lagom vandring på Provences kust.

Den provençalska medelhavskusten vid Hyeres är lite av en oupptäckt pärla oss skandinaver. När solbadarna trängs på Rivieran beger vi oss ut på strövtåg på natursköna öar och längs fina sentiers littorals, de stigar som dyker upp lite här och var på Frankrikes vackraste kuststräckor. Vi bor med nära till Hyeres pittoreska stadskärna och de fina sandstränderna. Ett par dagar tar vi färjan ut till den bilfria ön Porquerolles, en idyll med fina stränder och bra restauranger som fransmännen helst håller för sig själva. Här vandrar vi bland vingårdar, fruktodlingar och röda stränder. På kvällarna njuter vi av det genuina provencalska köket. Tänk färsk fisk och härliga grönsaker! Under veckan möter vi en charmig del av Provence med oförstörd natur och många ljumma bad. Vandringen är lätt på denna resa och ger tid över till avkoppling och ork till vidare upptäcktsfärder. Den som har myror i byxorna kan enkelt förlänga vandringarna till en tvåa på vår femgradiga skala.

Liknande resor:

Lätt vandring i Apulien

Vandring i Provence med Gorges du Verdon

Lätt vandring i Toscana

Lätt vandring i Val Gardena

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:1
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem vandringsdagar med lunch/picknick, guide samt transporter enligt program. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Hyéres

Vi ankommer till Nice flygplats och har därefter två timmars bussresa längs Rivieran till Hyéres där vi checkar in på vårt trevliga hotell.

Måltider: middag

Dag 2 Vandring längs Saltstigen

Efter frukost tar vi lokalbussen in till gamla Hyères, som är en riktig provençalsk by med snidade fönsterluckor och små gränder där doften av lavendel och bakverk smyger runt hörnen. Vi börjar sedan med en rundvandring ovanför den gamla stan. Från slottet Saint Bernards park får vi en fin panoramautsikt över Hyères. Vi tar oss sedan vidare med buss till Londe-les-Mares och stannar längs stranden för picknick med lokala specialiteter. Vi följer Sentier du Sel, saltstigen, som passerar Hyères naturliga saltbassänger på vår väg tillbaka till hotellet. Spana efter långbenta flamingos som gärna håller till här! Gemensam middag på kvällen.

7-13 km, 50 m upp, 50 m ner. ​1 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Vandring på Presqu´île de Giens

Vi tar lokalbussen till den pittoreska lilla byn Giens som ligger längst ut på halvön Presqu'île de Giens. Härifrån börjar vår vandring som tar oss runt hela den östra delen av halvön. Vandringen går på en riktig sentier littoral, de kustnära stigar som fransmännen varit så duktiga på att dra upp tack vare strandskyddet. Vi avslutar vid några fina badvikar där den som vill kan ta ett härligt bad. Sista biten tillbaka till hotellet kan man antingen gå eller ta buss. Gemensam middag.

7-10 km ,150 m upp, 150 m ner, 1 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Vandring på västra Poquerolles

Idag tar vi båten ut till l’île de Porquerolles. Denna bilfria ö är som gjord för vandring och cykling. Vi vandrar genom skog och olivlundar rätt över ön till Gorge du Loup, som ger oss en mäktig vy över de karga kalkstenskliporna. Härifrån fortsätter vi västerut innan vi viker av tillbaka över ön mot Plage d’Argent, Silverstranden. Efter ett stopp här och kanske ett dopp återvänder vi till hamnen och hinner med en kaffe under platanerna innan båten går. På kvällen äter vi gemensam middag inne i Hyères.

8-12 km, 200 m upp, 200 m ner, ​1-2 vandrare.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Kanske släntrar man iväg till den fina stranden söder om hamnen eller så åker man till närbelägna Toulon för lite stadsliv. Både Toulon och Hyéres har välbevarade stadskärnor med mycket att titta på och smaka av.

Måltider: frukost

Dag 6 Vandring Sentier du Littoral österut

Idag tar vi oss österut längs kusten och påbörjar vår vandring bortanför saltbassängerna som vi passerade tidigare under veckan. Vi följer den vackra Sentier du Littoral förbi pinjeträd och semestervillor och gör lunchstopp på lämpligt ställe. Middag på egen hand ikväll, ett bra tillfälle att undersöka det lokala restaurangutbudet.

7-9 km, 50 m upp, 50 m ner, 1 vandrare

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vandring på östra Poquerolles

Vi återvänder till Porquerolles och vandrar idag österut längs ön. Vi tar lunch på Plage de Notre Dame och promenerar så småningom tillbaka mot hamnen. Kanske tar vi en sväng förbi den lokala vingården och ser om den är öppen för ett besök. Man kan aldrig riktigt veta, de här öarna lever ett eget liv! På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag, förhoppningsvis både nöjda och lagom trötta.

8 km, 100 m upp, 100 m ner, 1 vandrare

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 8 Farväl till Provence

Idag lämnar vi soliga Hyéres efter en innehållsrik vecka.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Provence och Hyéres övärld

Provence i södra Frankrike är kanske mest känt för den lantliga idyllen i inlandet, där lavendeln blommar på kullarna. Men Provence sträcker sig även ner till Medelhavskusten och den lilla ögrupp utanför Hyéres som ligger vid Frankrikes sydligaste spets. Här möter Provences natur och gastronomi Medelhavets sköna klimat och salta bad. Området kring Hyéres är mest populärt bland fransmän och vår och höst är tempot lugnt.

 • Klimat: medelhavsklimat, vilket vår och höst motsvarar ungefär en bra svensk sommar. Räkna med uppåt 25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Frankrike
 • Språk: franska. Engelska fungerar hyggligt.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant fungerar för det mesta.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Vandring i Provence

Vi går med svensk guide. Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet mitt på eftermiddagen. På våra lätta vandringsprogram finns det alltid lite tid över till annat på dagarna. Landskapet runt Hyéres är flackt men vackert med mindre höjder. Underlaget på vandringarna varierar mellan grusvägar, mestadels släta stigar och korta bitar asfalt. Det bjuder inte på vare sig tekniska utmaningar eller jobbiga backar. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. Luncherna njuter vi i form av picknick med traktens specialiteter.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Nice. Därifrån har vi cirka två timmars transfer till Hyeres. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Nice eller Marseille. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotel Le Mediterranée

Hotel Le Mediterranée

Det här charmiga lilla hotellet ägs av svensk-franska paret Niklas och Martine, som ger oss ett varmt välkomnande. Det är ett personligt hotel de charme där trivseln rankas högre än stjärnorna (man ha...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
8/9Utan flyg/transferHotel Le Mediterranée412 495:-Boka
8/9ArlandaHotel Le MediterranéeFullt14 995:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
15/9Utan flyg/transferHotel Le MediterranéeFullt12 495:-Fullt
15/9ArlandaHotel Le MediterranéeFullt14 995:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
22/9Utan flyg/transferHotel Le Mediterranée112 495:-Boka
22/9ArlandaHotel Le MediterranéeFullt15 995:-Fullt
AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
29/9Utan flyg/transferHotel Le MediterranéeFullt12 495:-Fullt
29/9ArlandaHotel Le MediterranéeFullt15 995:-Fullt

Erbjudanden

25/8Vandring i Andorrafrån 9 995:-
1/9Vandring i Bad Gasteinfrån 10 995:-
1/9Vandring i Madonna di Campigliofrån 11 995:-
1/9Vandring i Cortina d'Ampezzofrån 12 495:-
1/9Vandring i Val Gardenafrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg