Längdskidresa i Dolomiterna med Marcialonga

Vår populära längdskidsafari i Alpernas vackraste område.

Följ med på en längdskidresa där åker vi åker de vackraste spåren i undersköna Dolomiterna. Veckan avslutas med Italiens svar på Vasaloppet: klassiska Marcialonga som bjuder på 70 km folkfest genom små mysiga byar. Du kan antingen delta i tävlingen eller bara heja på. Vi bor centralt i Moena och njuter av goda middagar på kvällen efter att musklerna har mjuknat i bastun. På programmet under veckan står kända längdåkningsområden som Seiser Alm, Lavazé och Val di Fiemme. Är det någon i ressällskapet som hellre åker utför så går det utmärkt. Från Moena kommer man enkelt upp i det gigantiska skidområdet Dolomiti Superski med kända orter som Val Gardena, Canazei och Arabba. Med på denna skidresa finns duktiga guider och även vallakunnigt folk. Vi utlovar lika mycket naturupplevelser som skidåkning!

Aktivitet:Längdskidresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3, 4Mer information
Dagar:8
Allt det här ingår:
- på bussresan ingår färja och vägavgifter samt övernattning med frukost och middag i norra Tyskland på ut- och hemresan
- del i dubbelrum 7 nätter
- 7 frukostar
- 7 middagar
- skidåkning enligt program med transporter och spåravgifter
- guide
Ingår ej:
- lunch
- dryck
- övrigt
Tillval:
- enkelrum
- startplats Marcialonga
- anslutning till Malmö (bussresa)
Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Buss mot Alperna

Avresa med buss från Sverige. Vi åker sedan färja ner till Tyskland och övernattar bekvämt på hotell i Leipzig.

Måltider: middag

Dag 2 Moena

Vi reser ner genom Österrike via Brennerpasset till italienska Sydtyrolen. Ankomst till Moena i vackra Val di Fassa vid sjutiden på kvällen. Vi checkar in på hotellet innan vi bänkar oss för trerättersmiddagen.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Längdskidåkning i Passo Lavazé

Första dagen tar vi oss upp till det utmärkta spårsystemet Passo Lavazé på 1800 meters höjd. Här är de otroligt duktiga på att göra fina längdspår, även vintrar med mindre naturlig snö. Har det snöat ordentligt så har vi 80 km välpreparerade spår att välja bland i varierande terräng.

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Längdskidåkning Val di Fassa

Idag bekantar vi oss med spåren där Marcialonga går. Vi åker mot Canazei högst upp i Val di Fassa. Det här är den första delen av Marcialonga och den del som går mest uppför. När energidepåerna behöver påfyllning är det nära till ett café eller en restaurang i Canazei eller någon av de andra byarna vi passerar på skidor.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Längdskidåkning San Pellegrino

Idag åker vi en kort bit upp till San Pellegrino / Alochet. Här finns ett fint skidcentrum med spår i varierande terräng. I hyttan intill starten kan vi äta en stärkande lunch efter skidåkningen. På eftermiddagen finns det möjlighet att vi testar ännu en del av Marcialonga genom att glida ner i riktning mot välkända Val di Fiemmes skidstadion. Tillbaka hämtar vi förstås med bussen, om du inte vill skida upp igen!

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Längdskidåkning Seiser Alm

Den i längdskidsammanhang legendariska högplatån Seiser Alm måste vara världens vackraste spårområde. Här erbjuds upp till 80 km preparerade spår. Vi glider runt i ett lagom kuperat landskap på

1800 meters höjd med de mäktiga topparna Langkofel och Plattkofel som fond. Seiser Alm är ett populärt område för landslag från hela världen, så du ska inte bli förvånad om Marit Björgen eller Marcus Hellner plötsligt susar förbi i spåret. Bussresan slingrar sig över Passo Sella och genom Val Gardena, och är en upplevelse i sig.

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Vilodag

Dagen innan Marcialonga tar vi det lugnt och fyller på depåerna inför loppet. De som vill kan åka utför i det stora området Dolomiti Superski eller i mer närbelägna San Pellegrino. Det finns även möjlighet att lämna in skidorna för professionell vallning inför loppet.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Längdskidåkning Marcialonga

70 km härlig skidåkning väntar dem som har valt att delta i loppet, eller 45 km för den som åker det kortare Marcialonga Light. Spåret går genom byar och vackra landskap. Den som nöjer sig med veckans längdskidåkning hejar istället på och njuter av folkfesten. På kvällen smakar avslutningsmiddagen extra bra.

Måltider: frukost, middag

Dag 9 Farväl till Moena och Marcialonga

På morgonen tar vi farväl av Moena och reser hem till Sverige. Vi återvänder norrut mot Leipzig för övernattning.

Måltider: frukost, middag

Dag 10 Ankomst Sverige

Vi är hemma i Sverige på eftermiddagen efter en härlig resa.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och snöläge. Det finns oändliga spårmöjligheter runtom Moena och programmet ska ses som ett förslag. Vi åker där snön är bäst!

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Dolomiterna och Marcialonga

Dolomiterna anses av många vara den vackraste delen av Alperna, och ligger i Italienska Sydtyrolen. De spetsiga, vita topparna skiftar i rosa i solnedgången och bildar en magisk fond för utomhusaktiviteter. Området är hem för världens största sammanhängande skidområde, Dolomiti Superski, med otaliga nedfarter och tusentals kilometer längdskidspår. Många trevliga och kända orter ligger utspridda i landskapet, som Moena, Canazei, Corvara, Cortina d'Ampezzo, Dobbiaco och byarna i Val Gardena. Många orter och platser har både italienska och tyska namn.

Marcialonga betyder "den långa marschen" och är Italiens svar på Vasaloppet. Det har arrangerats sedan 1973 och går 70 km i klassisk stil. Starten sker i Moena och loppet går upp genom dalen Val di Fassa till Canazei, där det vänder tillbaka och fortsätter ner till Val di Fiemme, med målgång i Cavalese. Man kan också välja att delta i Marcialonga Light, 45 km med målgång i Predazzo. Det är Italiens främsta längdskidlopp och lockar varje år 6500 deltagare i en härlig folkfest.

 • Klimat: Alpint. Dolomiterna ligger på solsidan av Alperna och brukar ha det bästa vädret.
 • Land: Italien
 • Språk: italienska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas inte överallt
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra platta kontakter passar, de runda jordade kräver adapter.

Längdskidåkningen i Dolomiterna

Väl framme på resmålet väntar ett välplanerat skidåkningsprogram under ledning av våra skidguider. De flesta dagarna tar oss vi till utgångspunkten för åkningen med egen buss. Du väljer själv längd och svårighetsgrad på spåren. De flesta spåren är preparerade för både klassisk stil och skate. Det finns även flera serveringar i de olika skidområdena så man behöver inte packa matsäck. Spåravgifterna under de inledande dagarna ingår medan deltagande i loppet är frivilligt. Den som själv inte vill delta i loppet är välkommen att heja på! Vi hämtar ut era nummerlappar dagarna innan loppet. Det finns möjlighet att få skidorna vallade på plats av kunnigt folk. Det finns också utmärkta möjligheter att åka alpint någon av dagarna. Hör med våra guider.

Marcialonga

Du som vill delta i loppet väljer till detta i bokningen. Antalet platser är begränsat. Organisationen bakom Marcialonga hämtar automatiskt dina tidigare resultat från World-loppen (Vasaloppet, Birkebeinerlöpet, Tartu Marathon, Engadin Skimarathon eller König Ludwigloppet) och seedar deltagarna med hänsyn till dem. Framåt hösten publicerar de hela startlistan på www.marcialonga.it (som "Lista iscritti" eller "Start list"). Där kan du söka på ditt efternamn (å, ä och ö blir a, a och o). Vi som researrangör kan inte påverka seedningen.

Bussresan

Vi erbjuder bussanslutning från:

 • Göteborg
 • Varberg
 • Falkenberg
 • Halmstad
 • Helsingborg
 • Malmö

Om du inte bor nära något av våra anslutningsställen rekommenderar vi att ni bokar egen anslutning till Malmö. Avresa från Malmö Hyllie brukar ske 12:00, men exakta upphämtningstider och -platser anges i avreseinformationen.

Bussresorna är inga prövande nonstop-resor utan vi övernattar i norra Tyskland på ett trevligt hotell både på ut och hemresan. Er svenska reseledare möter Er ombord på bussen och följer gruppen under hela veckan. Vi åker i moderna turistbussar med erfarna chaufförer. Inne i bussen får endast handbagage medtagas. Från Malmö åker vi ut via Öresundsbron till Själland och sedan till Tyskland. Här ges det tillfälle att äta mat ombord på färjan. På kvällen är vi framme vid vårt övernattningshotell där middagen väntar. Packa en separat väska för övernattningen i Tyskland. Förvara alltid passet väl åtkomligt i handbagaget. Tänk på att Ni själva ansvarar för ert bagage. Märk gärna Era väskor med namn. Efter frukost tar vi oss ner via Nürnberg, München och Innsbruck till Moena. Vi beräknar vara framme på kvällen innan middagen.

Du som bokar flyg själv flyger lämpligen till Venedig, Verona, Milano eller Bergamo. Man kan sedan ta tåg till Trento eller Bolzano/Bozen och vidare med buss till Moena. Tågtider: www.trenitalia.com.

 

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotel Laurino

Hotel Laurino

***
Vi bor på fina Hotel Laurino, centralt beläget i Moena. Här i hjärtat av Marcialongas centralort är det nära till skidspåren, butiker och mysiga caféer. Rum...

Avgångar & priser

  För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  21/1BussHotel LaurinoMer än 810 995:-Boka
  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  22/1Utan flyg/transferHotel LaurinoMer än 89 995:-Boka