Kustvandring i Portugal

Sköna vandringar i soliga Portugal!

I södra delen av Portugal går leden Fiskarens väg eller Rota Vicentina, som anses vara en av Europas vackraste vandringar. Här vandrar man längs den måleriska kusten med paradisiska stränder och små charmiga fiskebyar. Stigarna är upptrampande av generationer av fiskare och går över de branta klipporna och ner till de vilda stränderna. Hela kusten är ett naturreservat och en av Europas mest välbevarade. Vi vandrar från by till by och njuter av den portugisiska gästfriheten med god mat från både hav och äng. Det goda portugisiska vinet är inte heller att förglömma. Ja, här är det skönt att vara!

Liknande vandringsresor:

Kustvandring längs Costa Brava

Status:
Kan snart bokas

Aktivitet:Vandringsresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3Mer information
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringsdagar med lunch/picknick, guide och transporter. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Program

Dag 1 Odeceixe

Flyg till Faro och transfer till den vitkalkade lilla byn Odeceixe. Välkomstmiddag på kvällen.

Måltider: middag.

Dag 2 Vandring Odeceixe – Zambujeira

Vi börjar vandringen med att följa vägen på norra sidan av floden. När vi kommer till flodmynningen bär det av uppåt. Väl uppe på klippkanten får vi en första storartad vy över stranden Praia Odecaixe och den slingrande floden. Sedan följer vi leden där nya vackra vyer avlöser varandra. Vi gör ett fikastopp vid Azenha do Mar innan vi är framme  vid  lunchstället Praia Amelia. Sedan upp på höjd igen där vi passerar flera inbjudande stränder.  Väl framme i Zambujeira tar vi ett dopp vid Praia innan after walken väntar i den trivsamma staden.

18 km, 300 m  upp, 300 m ner.  

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3 Vandring Zambujeira – Almograve

Lätt start på dagen längs vägen till fiskebyn Entrada da Barca. Sedan en spektakulär vandring längs kusten till fyren Cabo Sardao med fina vyer över havet. Vi gör ett fikastopp i byn Cavaleira innan vi fortsätter norrut. Vår väg kantas av gula sanddyner och vi kommer sedan fram till Almograve där ett härligt bad väntar.  

22 km, 200 m upp, 200 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4 Almograve – Vila Nova de Milfontes

Vi lämnar Almograve och vandrar längs ett naturreservat som skall skydda den endemiska grobladsväxten Plantago Almogravensis. Vägen kantas av Acacia-träd. Vi kommer sedan fram till den fina stranden Praia de Furnas med flera serveringar. Från Furnas tar vi sedan färjan över floden till Vila Nova de Milfontes, den största och livligaste byn längs denna kuststräcka.

15 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5 Vilodag

Idag tar vi en välbehövlig vilodag med bad på Vila Novas strand. Middag på egen hand på någon av byn fina restauranger.

Måltider: frukost.

Dag 6 Vandring Vila Nova de Milfonte - Porto Covo

Veckans mest ansträngande men kanske också vackraste vandring. Vi startar med några lätta kilometrar till Canal. Sedan följer vi leden runt udden med ständigt nya vackra vyer. Vi vandrar genom sanddyner för att sedan fortsätta direkt på stranden. De till synes ändlösa stränderna är nästa helt öde och vi får flera möjligheter till uppfriskande dopp. Framme vid ön Ilha da Pessegueira kan vi ta något svalkande vi den lilla baren. Efter ytterligare några kilometer är vi framme i den vita staden Porto Covo.

20 km, 200 m upp, 200 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7 Vandring vid Porto Covos stränder

Sista vandringsdagen tar vi det lite lugnare och vandrar norrut längs Porto Covos berömda stränder. Vi passerar flera ställen som inbjuder till bad. Vi vandrar till stranden Praia do Burrinho, där vi äter vår medhavda picknick. På kvällen avskedsmiddag med specialiteten hjärtmusslor. Känner man för en god biff så går det också bra.

8 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Portugal

Hemresa efter en händelserik vecka.

Måltider: frukost.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Skriv ut

Resfakta

Klicka här för att läsa våra detaljerade utrustningslistor och packtips

Alentejano och Costa Vicentina

Parque Natural do Sudoeste Alejentano och Costa Vicentina är namnet på det kustreservat vi rör oss i under den här vandringsresan. Området kallas i bland för Atlantens Kalifornien, tack vare dess strandkultur, soliga klimat och många orörda områden. Landskapet är relativt flackt men ändå dramatiskt tack vare den bitvis klippiga kusten. Stränderna är sandiga och långsträckta och kantas av fina dynområden. Costa Vicentina har i stort sett undsluppit den bebyggelse och massturism som drabbat Algarve-kusten.

 • Klimat: medelhavsklimat med maritim karaktär
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra svenska kontakter passar

Kustvandring i Portugal

Vi går i grupp med svensk guide. Underlaget är mestadels släta stigar och ibland sand. Höjdskillnaderna är måttliga men längden på vandringarna är istället väl tilltagen. I programmet framgår längd och stigning varje dag. Lunch äter vi i form av picknick som dukas upp i naturen. OBS! resan passar inte för de som är mycket höjdrädda.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Faro. Vi har sedan knappt två timmars transfer till Odeceixe. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Faro. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Kustvandring i Portugal

Hotell Kustvandring i Portugal

***
Casas do Moinho I Odeceixe bor vi på detta trevliga hotell 200 meter från centrum. Byggnaderna går i traditionell stil medan inredningen är modern och ombonad. Rummen har eget b...

Avgångar & priser

  För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  16/9Utan flyg/transferHotell Kustvandring i PortugalFullt9 995:-Fullt
  16/9ArlandaHotell Kustvandring i PortugalFullt12 995:-Fullt
  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  23/9Utan flyg/transferHotell Kustvandring i PortugalFullt9 995:-Fullt
  23/9ArlandaHotell Kustvandring i PortugalFullt12 995:-Fullt
  AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
  30/9Utan flyg/transferHotell Kustvandring i PortugalFullt9 995:-Fullt
  30/9ArlandaHotell Kustvandring i PortugalFullt12 995:-Fullt