Skip to main content

Kustvandring i Portugal

Härliga vandringar i soliga Portugal.

I södra delen av Portugal går leden Fishermans way, Fiskarens led, som anses vara en av Europas vackraste vandringar. Här vandrar man längs den dramatiska kusten med paradisiska stränder och små charmiga fiskebyar. Stigarna är upptrampande av generationer av fiskare och går över de branta klipporna och ner till de vilda stränderna. Hela kusten är ett naturreservat och en av Europas mest välbevarade. Vi vandrar från by till by och njuter av den portugisiska gästfriheten med god mat från både hav och äng. Missa in det goda portugisiska vinet, vinho verde, uppfriskande efter en härlig vandringsdag! 

 

Aktivitet:Vandringsresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, fem vandringsdagar med lunch/picknick, guide och transporter. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Odeceixe

Flyg till Faro och transfer till den vitkalkade lilla byn Odeceixe. Välkomstmiddag på kvällen.

Måltider: middag.

Dag 2 Vandring Zambujeira - Odeceixe

Vi börjar dagen med en kort transfer till trivsamma Zambujeira, där vår första vandring börjar. Vi går upp på höjd och passerar flera inbjudande stränder. Vi äter lunch längs vägen och får snart en storartad vy över Praia Odeceixe och den slingrande floden. Sista biten går det lätt utför mot Odeceixe och hotellet.

15 km, 300 m  upp, 300 m ner.  

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3 Vandring Zambujeira – Almograve

Lätt start på dagen längs vägen till fiskebyn Entrada da Barca. Sedan en spektakulär vandring längs kusten till fyren Cabo Sardao med fina vyer över havet. Vi gör ett fikastopp i byn Cavaleira innan vi fortsätter norrut. Vår väg kantas av gula sanddyner och vi kommer sedan fram till Almograve där ett härligt bad väntar.  

22 km, 200 m upp, 200 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4 Almograve – Vila Nova de Milfontes

Vi lämnar Almograve och vandrar längs ett naturreservat som skall skydda den endemiska grobladsväxten Plantago Almogravensis. Vägen kantas av Acacia-träd. Vi kommer sedan fram till den fina stranden Praia de Furnas med flera serveringar. Från Furnas tar vi sedan färjan över floden till Vila Nova de Milfontes, den största och livligaste byn längs denna kuststräcka. Här checkar vi in på vår quinta där vi bor resten av veckan.

15 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5 Vilodag

Idag tar vi en välbehövlig vilodag med bad på Vila Novas strand. Middag på egen hand på någon av byn fina restauranger.

Måltider: frukost.

Dag 6 Vandring Ilha - Vila Nova de Milfonte

Veckans mest ansträngande men kanske också vackraste vandring. Vi startar vid Ilha da Pessegueira och vandrar genom sanddyner och direkt på stranden. De till synes ändlösa stränderna är nästa helt öde och vi får flera möjligheter till uppfriskande dopp. Vi får ständigt nya vackra vyer innan vi når Canal och till sist Vila Nova.

17 km, 200 m upp, 200 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7 Vandring vid Porto Covos stränder

Sista vandringsdagen tar vi det lite lugnare och vandrar norrut längs den vita staden Porto Covos berömda stränder. Vi passerar flera ställen som inbjuder till bad. Vi vandrar till stranden Praia do Burrinho, där vi äter vår medhavda picknick. På kvällen avskedsmiddag med havets läckerheter. Känner man för en god biff så går det också bra.

8 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Portugal

Hemresa efter en händelserik vecka.

Måltider: frukost.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Alentejano och Costa Vicentina

Parque Natural do Sudoeste Alejentano och Costa Vicentina är namnet på det kustreservat vi rör oss i under den här vandringsresan. Området kallas i bland för Atlantens Kalifornien, tack vare dess strandkultur, soliga klimat och många orörda områden. Landskapet är relativt flackt men ändå dramatiskt tack vare den bitvis klippiga kusten. Stränderna är sandiga och långsträckta och kantas av fina dynområden. Costa Vicentina har i stort sett undsluppit den bebyggelse och massturism som drabbat Algarve-kusten.

 • Klimat: medelhavsklimat med maritim karaktär
 • Land: Portugal
 • Språk: portugisiska. Engelska fungerar bra
 • Tidsskillnad från Sverige: minus en timme
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än Sverige
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: våra svenska kontakter passar

Kustvandring i Portugal

Vi går i grupp med svensk guide. Underlaget är mestadels släta stigar och ibland sand. Höjdskillnaderna är måttliga men längden på vandringarna är istället väl tilltagen. I programmet framgår längd och stigning varje dag. OBS! resan passar inte för de som är mycket höjdrädda.

Måltider

Luncherna äts som uppdukad picknick. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Faro. Vi har sedan knappt två timmars transfer till Odeceixe. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Faro. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Karta

Hotell

Hotell Kustvandring i Portugal

Hotell Kustvandring i Portugal

Casas do Moinho - I Odeceixe bor vi på detta trevliga hotell 200 meter från centrum. Byggnaderna går i traditionell stil medan inredningen är modern och ombonad. Rummen har eget badrum och luftkondit...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-04-25Utan flyg/transferKustvandring i Portugal212 995:-Boka
2020-04-25ArlandaKustvandring i PortugalJa15 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-19Utan flyg/transferKustvandring i PortugalFullt12 995:-Fullt
2020-09-19ArlandaKustvandring i PortugalJa15 995:-Boka
2020-09-19LandvetterKustvandring i Portugal418 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-10-17Utan flyg/transferKustvandring i Portugal411 995:-Boka
2020-10-17ArlandaKustvandring i PortugalJa14 995:-Boka

Liknande resor

Vandring i Portugal och Sintra-Cascais

Vandring i Portugal och Sintra-Cascais

Området kring Lissabon är nästan för bra för att vara sant! - Ja här hittar vi smaragdgröna berg, färgstarka slott, vild kust, vackra byar och så förstås Lissabon självt. Allt genomkorsat av fina och...
Vandring på Amalfikusten

Vandring på Amalfikusten

"Den dag amalfiborna dör och kommer till himlen, blir en dag som alla andra". - Så står det på en plakett i Amalfi, och vi är böjda att hålla med. Amalfikusten anses av många vara den vackraste kustr...
Vandring på Blomsterrivieran med Sanremo

Vandring på Blomsterrivieran med Sanremo

Vandring i Evert Taubes Ligurien. - I västra Ligurien och södra Frankrike vandrar vi högt över kusten mellan välbevarade medeltidsbyar. Nedanför ligger det azurblå Medelhavet och lockar till svalkand...
Vandring på Costa Brava

Vandring på Costa Brava

Vacker vandring längs Dalís vilda kust. - Costa Brava betyder "den vilda kusten" på katalanska. Här mellan Barcelona och franska gränsen vandrar vi längs en naturskön kuststräcka. Vi går delar...
Vandring på Cypern

Vandring på Cypern

Härliga vandringar i Troodosbergen och vid kusten på halvön Akamas. - Premiär för vår nya vandringsresa på den grekiska, södra delen av Cypern! Här vandrar vi rakt in i den grekiska mytologin, så vi...
Vandring på Elba

Vandring på Elba

Dolce vita-vandring i underskön Medelhavsnatur! - Utanför Toscanas kust ligger Elba som en dold pärla. Med sitt turkosa vatten och sin dramatiska natur är Elba en av italienarnas bäst bevarade hemlig...

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg