En halvö som lånat sin form av en druvklase, det måste väl vara ett bra ställe för njutningsfylld cykling i lantlig Medelhavsmiljö?

Istrien tillhör Kroatien och ligger mittemot Venedig, vilket märks på hus och kampaniler i de vackra små fiskelägena. Landskapet är bildskönt och utan alltför jobbiga backar. Vi startar i slovenska hamnstaden Izola och målet är att cykla längs hela den adriatiska kusten ner till Pula. Färden går mellan vinrankor, olivträd, paraplyformade pinjeträd, små ängar och saltbassänger. Kroaterna själva säger att här hittar vi minsann Europas godaste olivolja! Vi har sökt upp de trevligaste och lugnaste små vägarna att cykla på, och det blir en mix av cykelbanor på gamla banvallar och små vägar med asfalt och grus. Under resan passerar vi vackra kustorter som Izola, Umag, Porec, Rovinj och Pula, i tur och ordning. Till lunch dukar vår följebil upp en frestande picknick med de lokala specialiteterna och om man orkar resa sig från tuppluren i skuggan av ett olivträd efteråt så fortsätter färden till nästa etappmål och kanske ett ljummet bad innan middag. Vi bor på trevliga hotell varav flera har pool och närhet till strand. En perfekt resa för dig som vill ha lagom långa cykeldagar i en mysig miljö med sol och bad.

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem cykeldagar med lunch, cykelhyra, bagagetransport och guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum, elcykel. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa