Skip to main content

Kajak i Kroatiens övärld

Kajakresa i vackra Kroatien.

Årets kanske mest spännande nyhet är vår nya Kajakvecka i Kroatien. Tänk att få paddla runt i kristallklart vatten mitt i den kroatiska övärlden. Här finns en skärgård värdig våra svenska men vi slipper frysa. Det här är en resa som passar både dig som paddlat tidigare och den som inte har suttit i en kajak tidigare. Vi bor på två öar utanför Dubrovnik och kombinerar paddling med lite vandring och en dags cykling. Vi paddlar mellan öarna som gömmer på grottor och orörda stränder. På kvällarna njuter vi av den lokala maten och den ljumma vinden. Vi bor på små gästfria frukostpensioner. En härlig aktiv semestervecka!

Aktivitet:Kajak
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, fyra luncher, fyra middagar, hyra av kajak och flytväst, svensktalande reseledare, engelsktalande kajakguide, cykelhyra en dag, transporter enligt program, guidad citytour Dubrovnik, inträde Sudjurad-Skocibuha-slottet. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Ankomst Dubrovnik och ön Lopud

Ankomst till Dubrovnik flygplats och transfer till Gamla Staden Dubrovnik. Här gör vi en stadsvandring och får ta del av den gamla stadens fascinerande historia. Vår guide tar oss med till huvudgatan Stradun, Onofrios fontän, Sponza Palace, den vackra Dubrovnik katedralen, Rectors Palace och den gamla hamnen. Fyllda av intryck från denna historiska stad avslutar vi turen med skön lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen åker vi vidare till hamnen och tar färjan ut till bilfria och charmerande ön Lopud. Här checkar vi in på vårt B&B och äter en gemensam välkomstmiddag på kvällen.

Måltider: lunch, middag

Dag 2 Paddling runt ön Lopud 

Vi börjar morgonen med en ordentlig frukost där frukt och grönt kommer från den egna trädgården. Väl i kajakerna får vi en genomgång i teknik och vänjer oss med kajakerna i den lugna bukten innan vi paddlar vidare längs kustlinjen. Vi tar oss runt ön till sandstranden Sunj. Här stannar vi för lunch, bad och strandhäng. När vi känner oss nöjda tar vi oss tillbaka till Lopud till fots. Promenaden tar inte mer än cirka 20 minuter men ger oss fantastiska vyer och ett skönt tillfälle att få sträcka ut på benen efter morgonens paddling.

Cirka 7,5 km och 3 timmars paddling.

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Paddling Lopud till Kolocep 

Efter frukost promenerar vi tillbaka till stranden Sunj, där vi lämnade kajakerna under gårdagen. Vi ska ta oss till ön Kolocep, känd för sina dramatiska klippor. Här finns också två små fiskebyar och vi äter lunchen på en lokal restaurang. Vi får tid till att bada och upptäcka några av öns många grottor innan vi paddlar tillbaka hem igen. Middag på egen hand. 

Cirka 16 km och 4 timmars paddling.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Vilodag 

Idag kan man slappna av på stranden och för den som vill finns det fina promenader med fantastisk utsikt över Elafitiöarna. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en lokal gård. Vi tar oss till gården till fots, en promenad som tar cirka 45 minuter. Väl framme bjuds vi på en traditionell kroatisk middag tillagad på organiska råvaror direkt från gårdens egna odlingar. Efter middagen och promenaden tillbaka till vårt B&B törs vi lova att man somnar gott!

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Paddling Sunj Beach till Sipan 

Efter frukost packar vi ihop vårt bagage och checkar ut från vårt B&B. Väskorna skickas med båttransport och vi promenerar iväg till stranden Sunj där kajakerna väntar. Vi paddlar längs Lopuds inre kustlinje mot ön Sipan, även kallad den gyllene ön. Sipan är med sina cirka 500 invånare den största och mest befolkade av de Elafitiska öarna. Den gamla fiskebyn Sudjuradj charmar sina besökare med traditionella kalkstenshus och slott från renässansen. Efter lunch lämnar vi kajakerna och åker buss fem kilometer till Sipanska Luka där våra väskor väntar på oss. Vi checkar in på vårt B&B för resten av veckan. 

Cirka 14 km och 3-4 timmars paddling.

Måltider: frukost, lunch

Dag 6 Cykling Sipanska Luka till Sudjuradj 

Idag vilar vi armarna från paddlingen och bekantar oss med ön Sipan per cykel. Vi cyklar genom vinfält och olivlundar, och passerar Sipans många historiska byggnader. Ön har en fascinerande historia som inkluderar erövrare, aristokrater och pirater. Vi besöker Stjepovic Skocibuha slottet och får lära oss om livet på ön under 1500-talet. Lunchen intar vi på en lokal gård där familjen gör sitt eget vin och olivolja. Självklart får vi smaka både på kroatiska specialiteter och på det hemmagjorda vinet. Vi cyklar tillbaka till Sipanska Luka och tar en svalkande dryck efter att ha återlämnat cyklarna.

10-14 km cykling.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Paddling Sudjuradj till Ruda Island 

Veckans sista paddling gör vi från Sudjuradj till ön Ruda. Här bjuds vi på vyer av fantastiska grottlandskap och medelhavsterräng.  Vi stannar till för ett dopp och simmar in i Green Cave, den Gröna Grottan, med sin naturliga stenbåge. Lunch äter vi på restaurang Bowa med spektakulär utsikt. Vi paddlar sedan tillbaka till Sudjuiradi där vi tar bussen sista biten till Sipanska Luka.

Cirka 16 km och 4 timmars paddling.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till Kajakresan i Kroatien

Vi säger hejdå till de Elafitiska öarna och tar färjan tillbaka till fastlandet. Från hamnen har vi cirka 30 minuters bussresa till flygplatsen.

Måltider: frukost.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Kroatiens övärld

Kroatien tillhörde tidigare Jugoslavien. Landet har närmare fem miljoner invånare och huvudstaden heter Zagreb. Kroatien har en lång kust och en mycket vacker skärgård med över 1000 öar varav 66 är bebodda. Vår kajakresa går i södra Kroatien kring Elafitiöarna utanför Dubrovnik. Elafitiöarna består av 13 öar och holmar som sträcker sig från Dubrovnik åt nordväst längs den adriatiska kusten. Endast de tre största öarna Šipan, Koločep och Lopud är permanent bebodda.

 • Klimat: medelhavsklimat
 • Land: Kroatien
 • Språk: kroatiska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisläge: billigare än i Sverige. Räkna med 30-35€/person för en trerätters middag med ett glas vin 
 • Betalningssätt: Kort fungerar i städerna (Dubrovnik) och på vissa restauranger, men de flesta tar inte kort. Räkna med kontanter för dina utlägg på öarna, såsom för dryck och måltider. 
 • Bankomat: det finns bankomat både på Sipan och Lopud för uttag av kontanter
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Paddling i Kroatiens övärld

Vi startar veckan med att känna oss för i kajakerna i lugnt vatten. Våra guider hjälper oss med tips och teknik. Man måste inte ha paddlat tidigare men man ska vara i god form och kunna simma. Programmet passar även för de som redan har paddlat tidigare och den som önskar får hjälp med att utveckla sin teknik. 

Mitt i veckan byter vi ö från Lopud till Sipan. Bagaget transporteras då med båt. Ta med en dagsäck att ha i kajaken. Läs vår utrustningslista för kajakturer här.

Måltider

Luncherna och middagarna som ingår äter vi tillsammans på restaurang. Det finns gott om restauranger att välja bland på frikvällarna. Du behöver inte ta med någon picknickutrustning på denna resa.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss landar i Dubrovnik. Därifrån åker vi buss cirka 30 minuter till centrum/hamnen. Bokar du resan utan flyg är du välkommen att åka med vår transfer förutsatt att du är på flygplatsen i tid till att vår flight landar och att du har förbokat transfern med oss. 

Karta

Hotell

Hotell på Kajakresan i Kroatien

Hotell på Kajakresan i Kroatien

Vi bor på enkla men trivsamma B&B, fyra nätter på ön Lopud och tre nätter på ön Sipan. Eftersom våra B&B är små kan vi komma att dela upp oss på mer än ett boende. I det fallet bor vi på nära gångavst...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-05-22Utan flyg/transferKajak i Kroatiens övärld, utan flyg/transfer315 995:-BokaMer information
2021-05-22ArlandaKajak i Kroatiens övärldJa18 995:-BokaMer information
2021-09-04Utan flyg/transferKajak i Kroatiens övärld, utan flyg/transfer115 995:-BokaMer information
2021-09-04ArlandaKajak i Kroatiens övärldJa18 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg