Skip to main content

Jobba med oss

Vi lägger ner vår själ i att fylla våra resor med det bästa innehållet för alla resesugna vandrare och cyklister. Men det är med en bra guide som resan lämnar en god eftersmak hos våra nöjda gäster.

Våra guider är alla frilansare. Många är proffsguider på heltid, en del har andra jobb resten av året. Gemensamt är att de så ofta de kan tar på sig den röda tröjan och leder våra resor med stor passion.

Vi är ständigt på jakt efter branschens bästa reseledare. Om du är sugen tar vi gärna emot din ansökan, men läs först igenom de krav vi ställer på våra guider:

En Primaguide…

  • tycker om att umgås med människor och har en naturlig känsla för service och ansvar;
  • är en säker ledare som ser till allas behov;
  • är påläst om resmålet och delar med sig av sina kunskaper på ett tydligt och intressant sätt till våra nyfikna gäster;
  • älskar vandring eller cykling och kan leda våra sugna grupper till de bästa upplevelserna på ett säkert sätt;
  • vårdar kontakterna med våra samarbetspartners;
  • är initiativrik och kan ta snabba och riktiga beslut då omständigheterna bjuder på överraskningar;
  • håller i organisationen på plats;
  • … och har det där som inte går att lära ut men som vi kan kalla för ”fingertoppskänsla” för vad som gör en resa riktigt bra.

Erfarenhet

Våra resor är fyllda med upplevelser och ställer stora krav på organisation, kommunikation, problemlösning och stresstålighet. Du är oftast ensam ansvarig på plats. Därför behöver du ha tidigare erfarenhet av guidning, gärna parat med andra erfarenheter av att framträda offentligt, leda och organisera. Utlandserfarenhet är värt mycket. Vi bjuder på internutbildning för att rätt person ska kunna fylla ut vandringskängorna när gästerna kommer. Under utbildningen får rekryten följa med på en resa med någon av våra erfarna guider, och läsa in detaljerat material om de krav vi ställer och hur varje resa fungerar.

Kunskaper

Vi söker inte i första hand akademiker, utan allmänbildade guider som kan ge en helhetsbild av resmålet med något intressant för alla. Självklara ingredienser är kunskaper i flora och fauna, kultur, historia och realia. Mat och vin är också något som förgyller våra resor. Sist men inte minst måste du kunna hjälpa även oerfarna vandrare och cyklister att få ut det bästa av turerna.

Språk

Språkkunskaper är viktiga. När det är möjligt talar våra guider landets språk, och vi ger förtur till dem som talar italienska, kroatiska, spanska, franska, tyska eller något av de andra språk som talas på våra destinationer. Du bör vara världsvan och kunna lösa problem även då språket inte räcker till.

Ålder

Åldern har ingen avgörande betydelse, det har vi sett på några av våra bästa guider som kan vara från drygt 20 år och upp till pensionsåldern.

Om du känner att du uppfyller kraven, skicka en ansökan med foto till eja@primatravel.com. Vi rekryterar i huvudsak under vintern.

Välkommen!

Sök resa

Erbjudanden

12/9Vinvandring i Piemonte med Barolofrån 9 495:-
12/9Vandring på Amalfikustenfrån 14 995:-
13/9Vandring i Kroatiens nationalparker från 13 995:-
19/9Vinvandring i Valpolicellafrån 7 495:-
19/9Vandring vid Gardasjönfrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg