Vi bor på fyra hotell på vår cykelresa mellan Piemonte och Ligurien:

Hotel Barolo***

Detta är inte bara ett trevligt hotell utan också en vingård med drömläge mellan vinodlingarna och vinbyn Barolo. Här bor vi familjärt och personligt hos familjen Brezza. Hotellet har fräscha rum, pool, restaurang, bar och egen vintillverkning under märket Brezza (poolen är ej uppvärmd och är öppen i säsong; säsongen kan variera beroende på vädret men sträcker sig normalt från mitten av maj till mitten av oktober).

Le Piemontesine****

Inbäddat i Alta Langas kullar ligger detta lyxiga lilla lanthotell, som drivs av ett franskt par som förälskat sig i trakten. Maken har varit kock i Paris och vi låter oss väl smaka av hans kreationer och generösa vinlista. Ett riktigt Hôtel de Charme!

Hotel Lorenzina***

Detta hotell drivs av samma familj sedan 1926 och ligger på 940 möh i passet Colle di Nava mellan Piemonte och Ligurien. Vi omges av skog och ängar och hotellets egna trädgård. Köket serverar god mat och baren och brasan inbjuder till avkoppling efter en lång dags cykling.

Hotel Belsoggiorno***

Detta hemtrevliga hotell nära stad och strand i Sanremo drivs av en svensk-italiensk familj och byggdes en gång av Alfred Nobel. Rummen är nyrenoverade med en blinkning åt Medelhavet, och i den egna restaurangen Balzari gör de två kockarna sitt bästa för att låta oss uppleva det liguriska köket. Hotellet har 36 rum, alla välutrustade med gratis wi-fi, badrum, hårtork, LDC-TV, minibar och kassaskåp.