Skip to main content

Försäkringar

Reseförsäkring

Prima Travel säljer inga försäkringar eller avbeställningsskydd, så du behöver ordna en egen reseförsäkring. En grundläggande sådan brukar vara inkluderad i hemförsäkringen och även om du betalar resan med kort. I reseförsäkringarna brukar även ett grundläggande avbeställningsskydd ingå.

Sjukförsäkring

Under resa i EU-land gäller det europeiska sjukförsäkringskortet för nödvändig vård. Om du skulle behöva vård och inte har med kortet betalar du och ansöker sedan om ersättning från Försäkringskassan. Spara alla kvitton.

Under resa utanför EU behöver du en egen reseförsäkring för sjukdom och olycksfall.

SOS

Om du råkar ut för en allvarlig skada och/eller måste avbryta resan, kontakta SOS International. SOS är en larmcentral som samarbetar med de flesta försäkringsbolag. De handlägger ärendet direkt med den skadade eller närstående.

Alpinräddning

Om du råkar illa ut i bergen dit inga fordon kan ta sig kan det behövas en helikopterräddning. En sådan kan vara mycket dyr i vissa länder så kolla upp i förväg att din reseförsäkring täcker sådana insatser på resmålet eller om du måste komplettera ditt skydd.

Cyklar

Varje resenär är ansvarig för lånad cykel under resan, förutom då den är i uthyrarens förvar (inlåst, på släp, i följebil, på båt eller liknande). Medföljande lås ska användas och cykeln får inte lämnas utan uppsikt någon längre tid. Det är i första hand resenärens egen reseförsäkring som täcker stöld av eller skada på cykeln. Vissa uthyrare erbjuder försäkring på plats. Om resenärens försäkring inte täcker skadan kan denne bli ersättningsskyldig för skadans värde eller självrisken på uthyrarens försäkring. Normalt slitage medför ingen ersättningsskyldighet.

Sök resa

Erbjudanden

6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburg utan flygfrån 6 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-
6/4Båtcykling längs Mosel från Koblenz till Saarburgfrån 10 995:-
13/4Båtcykling längs Mosel från Saarburg till Koblenz utan flygfrån 7 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg