• Nyhetsbrev: Nu är nästa års resor klara att boka!

  2017-11-24

  Nu är hela reseprogrammet 2018 bokningsbart på vår hemsida. Vi kan presentera närmare 130 olika resealternativ över hela världen. Och det är bara vandrings- och cykelresor. Varför det? Jo, det är bästa sättet att upptäcka nya länder tycker vi.

  Och vi har en rad spännande nyheter både till fots och på cykel. Läs mer om några av dem nedan! Gemensamt för våra resor är att vi bara har ett begränsat antal platser. Är ni flera som ska resa tillsammans så rekommenderar vi verkligen tidig bokning.

  Vi håller också på att färdigställa vår nya broschyr. Har du rest med oss tidigare eller begärt vår broschyr så kommer den i brevlådan i mellandagarna. Beställ den annars här.

  Trevlig läsning!

  Johan Magnusson och alla medarbetare på Prima Travel

  Kustvandring på Kreta

  Kretas södra kust är som gjord för vandring. På denna nya resa följer vi vandringsleden E4 längs fina stränder och branta bergssidor med stora vyer till några av Medelhavets charmigaste fiskebyar. Vi passar på att vandra i flera av de storslagna ravinerna som skär genom landskapet. Det här är ett Kreta som turistindustrin har missat och dit främst vandrare hittar. Vi tar oss fram till fots och med båt och bor på flera olika, mysiga hotell i fiskebyarna.

  Årets största cykelnyhet från München till Venedig!

  För dig som älskar att cykla och vill göra en riktig odyssé kan vi erbjuda vår nya cykelresa genom Alperna till Medelhavet! Färden går huvudsakligen på fina cykelvägar utan trafik och tar sin början bland Bayerns kullar. Härifrån cyklar vi genom österrikiska Tyrolen till Innsbruck med sina vackra hus och gemyt. Från Brennerpasset rullar vi in i Italien och Südtirol. Snart når vi de andlöst vackra Dolomiterna och Cortina d’Ampezzo för att fortsätta genom Veneto till Venedig.

  Vandring i Israel i Jesu fotspår

  En fantasieggande vandringsresa genom kristendomens mest kända platser. På denna unika vandringsresa följer vi i Jesu fotspår från Nasaret till Genesarets sjö. Vi vandrar i det pastorala landskapet i Galliléen och besöker många kända platser från Nya Testamentet. Senare delen av vandringen går sedan från Döda Havet upp genom den judéenska öknen. Målet är Jerusalem där vi vandrar Via Dolorosa till Uppståndelsekyrkan. En vandringsresa med stora upplevelser!

  Kustcykling i Kroatien

  En halvö som lånat sin form av en druvklase, det måste väl vara ett bra ställe för njutningsfylld cykling i lantlig Medelhavsmiljö? Den här resan har vi skapat för alla er som gillar lagom ansträngande cykling. Halvön Istrien tillhörde förr Venedig, vilket märks på hus och kampaniler i de vackra små fiskelägena. Landskapet är bildskönt och utan alltför jobbiga backar. Vi cyklar längs hela den adriatiska kusten från Izola till Pula, mellan vinrankor, olivträd och pinjekantade stränder. En perfekt resa för dig som vill ha lagom långa cykeldagar i en mysig miljö med sol och bad.

 • Världens bästa resmål enligt "Oscar"!

  2017-10-03

  Portugal har utsetts till världens bästa resmål på resebranschens egna Oscarsgala, World Travel Awards. Vid den europeiska deltävlingen som gick av stapeln i Sankt Petersburg den 30:e september kammade Portugal hem 37 priser totalt. Varför inte vandra eller cykla med oss i Europas "hetaste" land nästa år?

  Resorna är bokningsbara i november.

 • Hjälp Dominica!

  2017-10-02

  Orkanen Maria orsakade stor förödelse när den drog fram i Karibien för någon vecka sedan. Värst drabbad blev den lilla och fattiga ön Dominica där vi i flera år har haft vandringsgrupper. Vi har fått rapporter därifrån om stor förödelse. Vi har därför donerat pengar till uppbyggnaden på ön. Om flera vil hjälpa till så kan man skicka pengar till:

  Dominica Aid konto

  Swish 0709 96 10 25

  Bank konto 6228 489324711

 • Nyhetsbrev: Boka höstens resa idag till sänkt pris!

  2017-08-11

  Prima Travel
  Boka höstens resa idag till sänkt pris!

  Hej [#FIRSTNAME#],

  Blev det ingen vandring eller cykling på sommarsemestern? Lugn, det finns flera spännande resealternativ kvar i höst.

  Kanske lockar en vandringsvecka i Val Gardena i gyllene höstfärger? Eller en sprudlande vandringshelg i Champagne.

  Vill du hellre resa i november så är vårt bästa förslag Kanarieöarna. Den kanske vackraste och mest orörda av öarna är La Palma.

  För dig som hellre cyklar har vi ett fåtal platser kvar på Vincykling med Amarone i norra Italiens läckraste vindistrikt, samt på vår Kustcykling längs Costa Brava i Katalonien.

  (Psst! Vi har också en skön Kustvandring längs Costa Brava. Upplev denna vackra kust när badfolket dragit hem för året).

   

  En skön och aktiv höst önskar

  Johan Magnusson och övriga medarbetare på

  Prima Travel - Reseupplevelser till fots och cykel sedan 1986

  Prima Travel 
  Höstfärger i Val Gardena

  I Tyrolen brukar man tala om Goldener Herbst, den gyllene hösten, när lärkträden får en guldaktig ton. Då är det riktigt fint att vandra. Vår populäraste alport Val Gardena ligger på solsidan av Alperna i italienska Sydtyrolen. Här är klimatet som bäst med sol och kristallklar luft. Vi bor i Santa Cristina, den mellersta av dalens tre byar, nära både liftar och vandringsleder som passar alla. Vare sig du vill ströva över alprängar eller ge dig på ett tufft pass är det aldrig långt till en ombonad bergsstuga med god mat.

  Nedsatt pris på avresan den 9/9 från Arlanda och Landvetter.

   Läs mer»

  Prima Travel
  Världens bästa vandringsresa i Champagne

  En av våra gäster berättade för mig under en vandring att han hade varit på världens bästa vandringsresa. Vilken då undrade jag. Jo, det var Primas vinvandring i Champagne menade han. Både mycket champagne och fina vandringar. Kan det bli bättre? Vi gör flera intressanta besök hos producenter av den dryck som fick Dom Pérignon att utbrista: jag dricker stjärnor! Att de picknickar som vi avnjuter under vandringen innehåller några glas av den goda drycken är ingen vild gissning! Huvudorten Reims är även den värd en resa med sin magnifika katedral. En vandringsweekend att minnas!

  Nu extra bra pris på avresan den 14/9.

   Läs mer»

  Upptäck Kanarieöarnas bästa vandringsö

  La Palma är känd för sin omväxlande och dramatiska natur. Ön kallas inte för inte La isla bonita, den vackra ön. La Palmas högsta topp når hela 2443 meter över havet. Under ligger den bråddjupa och skogsklädda vulkankratern och vi vandrar både nere i calderan och uppe på kraterkanten. Veckan kröns med öns främsta vandringsled: Ruta de los Volcanes. Vi bor bekvämt nära stranden och det är aldrig långt till ett svalkande bad efter vandringen.

  Nu bekvämt direktflyg till La Palma från Arlanda och Landvetter och nedsatt pris på avgångarna i november!

  Läs mer»

  Prima Travel

  Vincykling eller Kustcykling?

  Livet är fullt av svåra val. Ska man cykla mellan vinrankorna i Italien mitt i skördetiden, eller mellan fiskebyar och badstränder på Costa Brava i trendiga Katalonien?

  Om du väljer det första upplever vi tre av Italiens vackraste vindistrikt på fem dagar: Valdobbiadene, Valpolicella (hej Amarone!) och Bardolino vid Gardasjön. Läs mer

  Costa Brava norr om Barcelona var inte bara platsen där Dalí hämtade inspiration, utan också ett av världens bästa resmål enligt National Geographic. Upptäck varför i cykelsadeln! Läs mer

  Just nu rabatt på höstens avresor!


  Prima Travel | Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17 |
  412 58 Göteborg | Telefon: 031-81 33 50 | Fax: 031-16 58 50

  © info@primatravel.com 2014

  www.primatravel.com

  Följ oss på facebook»
 • Sista rycket på sommaren!

  2017-08-03

  Alperna är kanske som allra bäst i september, det tycker i alla fall de av våra guider som har turen att bo i dessa trakter. Tänk sol, klar luft, lagom varmt och inga folkmassor. Missa inte årets sista chans att vandra i Europas storslagna bergstrakter. Rabatt på de sista platserna!

  https://www.primatravel.com/Vandring-i-Val-Gardena
  https://www.primatravel.com/Vandring-i-Chamonix
  https://www.primatravel.com/Vandring-i-Andorra