• Nyhetsbrev: Boka höstens resa idag till sänkt pris!

  2017-08-11

  Prima Travel
  Boka höstens resa idag till sänkt pris!

  Hej [#FIRSTNAME#],

  Blev det ingen vandring eller cykling på sommarsemestern? Lugn, det finns flera spännande resealternativ kvar i höst.

  Kanske lockar en vandringsvecka i Val Gardena i gyllene höstfärger? Eller en sprudlande vandringshelg i Champagne.

  Vill du hellre resa i november så är vårt bästa förslag Kanarieöarna. Den kanske vackraste och mest orörda av öarna är La Palma.

  För dig som hellre cyklar har vi ett fåtal platser kvar på Vincykling med Amarone i norra Italiens läckraste vindistrikt, samt på vår Kustcykling längs Costa Brava i Katalonien.

  (Psst! Vi har också en skön Kustvandring längs Costa Brava. Upplev denna vackra kust när badfolket dragit hem för året).

   

  En skön och aktiv höst önskar

  Johan Magnusson och övriga medarbetare på

  Prima Travel - Reseupplevelser till fots och cykel sedan 1986

  Prima Travel 
  Höstfärger i Val Gardena

  I Tyrolen brukar man tala om Goldener Herbst, den gyllene hösten, när lärkträden får en guldaktig ton. Då är det riktigt fint att vandra. Vår populäraste alport Val Gardena ligger på solsidan av Alperna i italienska Sydtyrolen. Här är klimatet som bäst med sol och kristallklar luft. Vi bor i Santa Cristina, den mellersta av dalens tre byar, nära både liftar och vandringsleder som passar alla. Vare sig du vill ströva över alprängar eller ge dig på ett tufft pass är det aldrig långt till en ombonad bergsstuga med god mat.

  Nedsatt pris på avresan den 9/9 från Arlanda och Landvetter.

   Läs mer»

  Prima Travel
  Världens bästa vandringsresa i Champagne

  En av våra gäster berättade för mig under en vandring att han hade varit på världens bästa vandringsresa. Vilken då undrade jag. Jo, det var Primas vinvandring i Champagne menade han. Både mycket champagne och fina vandringar. Kan det bli bättre? Vi gör flera intressanta besök hos producenter av den dryck som fick Dom Pérignon att utbrista: jag dricker stjärnor! Att de picknickar som vi avnjuter under vandringen innehåller några glas av den goda drycken är ingen vild gissning! Huvudorten Reims är även den värd en resa med sin magnifika katedral. En vandringsweekend att minnas!

  Nu extra bra pris på avresan den 14/9.

   Läs mer»

  Upptäck Kanarieöarnas bästa vandringsö

  La Palma är känd för sin omväxlande och dramatiska natur. Ön kallas inte för inte La isla bonita, den vackra ön. La Palmas högsta topp når hela 2443 meter över havet. Under ligger den bråddjupa och skogsklädda vulkankratern och vi vandrar både nere i calderan och uppe på kraterkanten. Veckan kröns med öns främsta vandringsled: Ruta de los Volcanes. Vi bor bekvämt nära stranden och det är aldrig långt till ett svalkande bad efter vandringen.

  Nu bekvämt direktflyg till La Palma från Arlanda och Landvetter och nedsatt pris på avgångarna i november!

  Läs mer»

  Prima Travel

  Vincykling eller Kustcykling?

  Livet är fullt av svåra val. Ska man cykla mellan vinrankorna i Italien mitt i skördetiden, eller mellan fiskebyar och badstränder på Costa Brava i trendiga Katalonien?

  Om du väljer det första upplever vi tre av Italiens vackraste vindistrikt på fem dagar: Valdobbiadene, Valpolicella (hej Amarone!) och Bardolino vid Gardasjön. Läs mer

  Costa Brava norr om Barcelona var inte bara platsen där Dalí hämtade inspiration, utan också ett av världens bästa resmål enligt National Geographic. Upptäck varför i cykelsadeln! Läs mer

  Just nu rabatt på höstens avresor!


  Prima Travel | Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17 |
  412 58 Göteborg | Telefon: 031-81 33 50 | Fax: 031-16 58 50

  © info@primatravel.com 2014

  www.primatravel.com

  Följ oss på facebook»
 • Sista rycket på sommaren!

  2017-08-03

  Alperna är kanske som allra bäst i september, det tycker i alla fall de av våra guider som har turen att bo i dessa trakter. Tänk sol, klar luft, lagom varmt och inga folkmassor. Missa inte årets sista chans att vandra i Europas storslagna bergstrakter. Rabatt på de sista platserna!

  https://www.primatravel.com/Vandring-i-Val-Gardena
  https://www.primatravel.com/Vandring-i-Chamonix
  https://www.primatravel.com/Vandring-i-Andorra

 • Nyhetsbrev: Boka vinterns vandringsresa redan idag

  2017-07-06

  Prima Travel
  Boka vinterns vandringsresa redan idag!

  Hej [#FIRSTNAME#],

  Fler och fler väljer att resa iväg när dagarna blir kortare och mörkret sänker sig över landet. Resorna under vinterhalvåret blir fullbokade tidigare och tidigare.

  Kanske är vintern den skönaste tiden att resa söderut och vandra eller cykla i behaglig värme. Vi har flera resmål som kombinerar vandring eller cykel, upplevelser och sol och bad. Läs mer om dem nedan!

  Vill du hellre resa sen höst eller tidig vår så är vårt bästa förslag Kanarieöarna. Den kanske vackraste och mest orörda kanarieön är La Palma. Läs mer om den nedan!

  En varm och aktiv sommar önskar

  Johan Magnusson och övriga medarbetare

  Prima Travel - Reseupplevelser till fots och cykel sedan 1986

  Prima Travel 
  Fira nyår på Sri Lanka!

  Sri Lanka är ett av de hetaste resmålen just nu. Här finns fina stränder, fantastisk natur med ett rikt djurliv, spännande vandringar och en intagande gästfrihet. Vi får under vår resa uppleva vandring i regnskog, på teplantager, den märkliga pilgrimsvandringen upp till Adam’s Peak och dessutom en safari. Det här är en riktig upplevelseresa med vandring, kultur, och spännande mat.

  Platser kvar på avresan den 27/12. Pris endast 29.995 kr per person i dubbelrum inkl. flyg.

   Läs mer»

  Prima Travel
  Upptäck Kanarieöarnas bästa vandringsö!

  La Palma är känd för sin omväxlande och dramatiska natur och sitt lugna tempo. Ön kallas för La isla bonita, den vackra ön. La Palmas högsta topp når hela 2443 meter över havet. Under ligger den bråddjupa och skogsklädda vulkankratern och vi vandrar både nere i calderan och uppe på kraterkanten. Veckan kröns med öns främsta vandringsled: Ruta de los Volcanes. Vi bor vid en av de svarta stränderna och det är aldrig långt till ett svalkande bad efter vandringen. Vi flyger med bekvämt direktflyg från Arlanda och Landvetter till La Palma! Läs mer»

  Vandring i salsatakt i Karibien

  Västindien är känt för sina vita stränder, blomprakt, pastellfärgade hus och avspända öbor. Vad som är mindre känt är den fina vandringen. Vi flyger direkt från Europa till Guadeloupe, där vi bor vid stranden och vandrar på de grönklädda vulkanerna. Vi tar oss sedan till grannön Dominica, Karibiens bästa vandringsö, som bjuder på vattenfall, varma källor och en dramatisk kust. Vi vandrar delar av den långa leden Waitukubuli och bor i bungalows mitt i grönskan. En vandringsresa med många intryck. 

  Avresa den 30/10 från Arlanda och Landvetter Pris: 31.995 kr per person inkl. flyg.

  Läs mer»

  Prima Travel

  Lyxig vandring på "den lyckliga ön"

  Bortom badorterna är Gran Canarias inland fyllt av imponerande natur och genuint byliv. Vi håller till i öns två bästa turområden: runt Cruz de Tejeda på öns topp och i den frodiga och dramatiska Agaete-dalen på nordvästkusten. Variationen är slående när vi vandrar i dramatiska bergslandskap, genom trolska skogspartier och ut över kusten.

  Vi bor lite extra bra på denna vandringsresa, på fyrstjärniga vildmarkshotellet Parador Cruz de Tejeda samt lika fyrstjärniga Roca Negra i fiskebyn Agaete.

  Avresa den 22/10 från Arlanda. Pris: 14.995 kr inkl. flyg. Läs mer»


  Prima Travel | Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17 |
  412 58 Göteborg | Telefon: 031-81 33 50 | Fax: 031-16 58 50

  © info@primatravel.com 2014

  www.primatravel.com

  Följ oss på facebook»
 • Nyhetsbrev: Resetips och sommarhälsning

  2017-06-29

  Prima Travel
  Resetips och sommarhälsning!

  Hej [#FIRSTNAME#],

  Ett bad i Döda havet? Nyss hemkommen från en resa är jag fylld av intryck. Den här gången gick jag vår nya vandring i Israel. Vandringarna är varierade och storslagna. Vi gick i öknen, längs flodraviner och i det som bokstavligt talat är bibliska landskap. Vi vandrade där Jesus faktiskt gick med sina lärjungar för 2000 år sedan! Och de historiska lagren sedan dess är svindlande. Läs mer nedan!

  Kanske har du ännu inte bestämt var du skall vandra i sommar? Vi har ett fåtal platser kvar på klassiska Tour du Mont Blanc den 21/7.  Ett måste för varje seriös vandrare. Och så vill vi tipsa om några fina cykel- och vandringsresor i början av september när dagarna börjar bli kortare här i Sverige.

  En varm och aktiv sommar önskar

  Johan Magnusson och övriga medarbetare

  Prima Travel - Reseupplevelser till fots och cykel sedan 1986

  Prima Travel 
  Vandra Tour du Mont Blanc

  En klassisk vandring där vi vandrar med guide genom tre länder runt Alpernas högsta berg. Vi startar vår vandring i Les Houches utanför Chamonix och vandrar över till Italien där vi bland annat bor en natt i charmiga Courmayeur. Vi korsar sedan gränsen till Schweiz. Vi vandrar med lätt packning och låter bagaget åka bil. Vi börjar och slutar vandringen i alpinismens huvudstad Chamonix. Ett måste för den vane vandraren!

  Platser kvar på avresan den 21/7. Pris endast 14.995 kr (ord. pris 15.995 kr) Läs mer»

  Prima Travel
  Förläng sommaren i Ligurien och Cinque Terre

  Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Lederna vid Cinque Terrre följer kusten mellan blått hav och gröna berg, som doftar av pinje och rosmarin. Vandringarna leder ofta fram till små vackra byar i vikarna längs den dramatiska kusten.

  Avresa den 2/9 och den 9/9 pris från 13.995 kr (ord. pris: 14.995 kr) Läs mer»

  Nyhet! Vandring i Israel i Jesu fotspår

  På denna unika vandringsresa följer vi i Jesu fotspår från Nasaret till Genesarets sjö. Vi vandrar i det pastorala landskapet i Galliléen och besöker många kända platser från Nya Testamentet. Senare delen av vandringen går sedan från Döda Havet upp genom den judéenska öknen. Målet är Jerusalem där vi passerar Oljeberget, Getsemane för att sedan vandra längs Via Dolorosa till Uppståndelsekyrkan. Här samlas kristna, muslimer och judar från hela världen. En vandringsresa med många intryck. 

  Avresa den 18/2 och den 11/3 från Arlanda. Pris 19.995 kr. Läs mer»

  Prima Travel

  Sensommarcykling i Dolomiterna

  Både vi och våra gäster älskar Dolomiterna. Kombinationen av spetsiga, rosaskimrande berg och frodiga blomsterängar är rent magisk. Vi börjar vår cykling i Brunico och passerar bland annat Cortina d´Ampezzo för att avsluta i Val Gardena. Tag det bästa av alpidyllen Tyrolen och lägg därtill italiensk gästfrihet och mat och idealresmålet är nära. Vår cykelresa går huvudsakligen på bilfria cykelbanor i dalarna och höjdskillnaderna är inte alltför stora.

  Fåtal platser kvar den 2/9 från Arlanda. Pris: 14.995 kr (ord. pris 15.995 kr)

  Läs mer»


  Prima Travel | Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17 |
  412 58 Göteborg | Telefon: 031-81 33 50 | Fax: 031-16 58 50

  © info@primatravel.com 2014

  www.primatravel.com

  Följ oss på facebook»
 • Nyhetsbrev: Sommarens bästa vandrings- och cykelresor!

  2017-05-26

  Prima Travel
  Sommarens bästa vandrings- och cykelresor!

  Hej [#FIRSTNAME#],

  Under sommaren är det främst Alperna som lockar våra vandrings- och cykelresenärer. Men vilken del av den långa bergskedjan är egentligen bäst? Många skulle nog mena att Dolomiterna i öster med de röda och spektakulära bergen är vackrast. Här ligger populära orter som Cortina d´Ampezzo och Val Gardena. Andra skulle framhålla det mäktiga Mont Blanc-massivet med Alpernas högsta topp. Här vandrar vi Tour de Mont Blanc och i Chamonix-dalen.

  Men varför inte testa själv? Just nu har vi specialpris på de sista platserna till dessa fantastiska resmål.

  Upplev ett roligare sätt att resa!

  Johan Magnusson

  Prima Travel - Reseupplevelser till fots och cykel sedan 1986

  Prima Travel 
  Vandra Tour du Mont Blanc

  En klassisk vandring där vi vandrar med guide genom tre länder runt Alpernas högsta berg. Vi startar vår vandring i Les Houches utanför Chamonix och vandrar över till Italien där vi bland annat bor en natt i charmiga Courmayeur. Vi korsar sedan gränsen till Schweiz, där vi övernattar i Champex, vackert belägen vid en sjö. Vi vandrar med lätt packning och låter bagaget åka bil. Vi börjar och slutar vandringen i alpinismens huvudstad Chamonix. Ett måste för den vane vandraren!

  Platser kvar på avresan den 21/7. Pris endast 14.995 kr (ord. pris 16.995 kr) Läs mer»

  Prima Travel
  Vandring i paradisiska Val Gardena

  Här möter man blommande alpängar, ett vackert alpint panorama, fritt strövande Hafflingerhästar och därtill italiensk mat som saknar motstycke. Detta är dalen som ligger på solsidan av Alperna i italienska Sydtyrolen. Här är klimatet som bäst med sol och kristallklar luft. Vare sig du vill ströva över blomsterängarna eller ge dig på ett tufft pass är det aldrig långt till en ombonad bergsstuga med god mat. I år har vi dessutom tagit fram ett nytt veckoprogram för dig som redan har rest med oss. Det klassiska programmet finns också kvar.

  Specialpris på avresorna den 8/7, 15/7 och 22/7: 13.995 kr (ord. pris 14.995 kr) Läs mer»

  Vandring i Cortina d'Ampezzo

  Många har upplevt de italienska Dolomiternas speciella skönhet med oss och många återvänder år efter år. Cortina d’Ampezzo är Dolomiternas största ort och känd för sina sköna omgivningar. Här ligger vackra hotell vägg i vägg med exklusiva butiker men det som drar oss hit är förstås de fina vandringarna. Vi bor centralt på historiska Hotel de la Poste alldeles vid gågatan.

  Nu sänkt pris på de sista platserna i sommar: 15/7 nu endast 11.995 kr (ord. pris 13.995 kr).

  Läs mer»

  Prima Travel

  Last call for Liguria and Cinque Terre!

  Nu säljer vi ut de sista platserna i vår till vårt kanske populäraste resmål Ligurien. Denna undersköna del av Italien bjuder på fina och omväxlande vandringar. Varje dag kan du dessutom välja mellan ett kortare och ett längre vandringsalternativ. Lederna vid Cinque Terrre följer kusten mellan blått hav och gröna berg, som doftar av pinje och rosmarin. Vandringarna leder ofta fram till små vackra byar i vikarna längs den dramatiska kusten.

  Avresa den 3/6 endast 9.995 kr (ord pris: 13.995 kr).

  Läs mer»


  Prima Travel | Gibraltar Herrgård, Gibraltargatan 17 |
  412 58 Göteborg | Telefon: 031-81 33 50 | Fax: 031-16 58 50

  © info@primatravel.com 2014

  www.primatravel.com

  Följ oss på facebook»