Skip to main content

Elcykelresor

På alla våra cykelresor kan du välja elcykel mot tillägg. Samtidigt har vi några resor som går i så kuperade landskap att vi bara kör med elcykel, eller starkt rekommenderar det. På rena elcykelresor ingår tillägget i grundpriset, och svårighetsgraden gäller ansträngningen på en elcykel. På resor där vi rekommenderar elcykel anges två svårighetsgrader, en med vanlig cykel och en med elcykel.

Elcykeln är ett utmärkt sätt att jämna ut backarna på som blivit mycket populärt. Numera är assisterade cyklar ingenting att skämmas över utan på många håll det enda alternativet. Det är också ett bra sätt att jämna ut skillnaden mellan olika starka reskamrater. Oftast blir ansträngningen alldeles lagom, och den sköna känslan efter en aktiv dag i naturen kvarstår!

Moderna elcyklar ser likadana ut som vanliga men har ett batteri på/i ramen. Motorn driver bara när man trampar och upp till 25 km/h. Du väljer själv hur mycket motorn ska hjälpa till och kan slå av den helt. Elcyklarna har fortfarande vanliga växlar, oftast tio på baknavet. Vikten brukar ligga 7-10 kg över motsvarande ”muskelcykel”, vilket inte spelar någon roll så länge man använder assistansen.

Tänk på att utförslöporna är lika långa och branta även om motorn gör uppförsbackarna lättare. Det kräver god bromsteknik och ett avslappnat före även när det går fort.

Sök resa

Cykla i Montenegro

På cykel genom häftiga Montenegro, Europas yngsta land. - Sjuttio toppar över tvåtusen meter, Medelhavets sydligaste fjord och Europas största ravin, allt hittar man i Montenegro och det på en yta stor som Upplands. Vi cyklar uppe vid de mäktiga bergstopparna, fortsätter djupt in i Tararavinen och avslutar vid den magiskt vackra Kotorbukten. Montenegro har sedan romarrikets dagar legat mellan öst och väst och påverkats av de senaste tvåtusen årens brokiga historia. Maten bjuder på de...

Erbjudanden

22/6Vandring i Val Gardena, medelfrån 13 995:-
29/6Vandring i Val di Fassafrån 13 995:-
29/6Vandring i Val di Fassafrån 13 995:-
1/7Vandring i Limone Piemontefrån 13 995:-
6/7Vandring i Cortinafrån 13 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg