Skip to main content

Cykla Transalp München-Venedig

Årets största cykeläventyr från München till Venedig!

För dig som älskar att resa på två hjul och vill göra en riktig odyssé erbjuder vi denna cykelresa genom Alperna till Medelhavet: elva dagars stora upplevelser! Färden går huvudsakligen på fina cykelvägar utan trafik och tar sin början i Bayerns kulliga sjölandskap. Härifrån cyklar vi upp mot fina alpsjön Achensee i österrikiska Tyrolen och vidare ner till sevärda Innsbruck med sina vackra hus och gemyt. Från Brennerpasset rullar vi in i Italien och pastorala Pustertal. Snart når vi de andlöst vackra Dolomiterna och vi tar vår första vilodag i Cortina d’Ampezzo. Med förnyade krafter fortsätter vi ner till foten av Alperna och Coneglianos vinkullar där man odlar Italiens favoritbubbel Prosecco. Sista etappen går längs Piave-floden till Lido di Jesolo, där vi firar med bad och en fridag att besöka Venedig på. En resa som har allt och kommer att lämna många minnen.

Aktivitet:Cykling
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:11
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), tio nätter i dubbelrum med frukost, sex middagar, sju cykeldagar med lunch/picknick, cykelhyra, följebil, bagagetransport samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum, elcykel. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Bayern

Vi landar i München och åker en kort transfer ner till den romantiska lilla staden Bad Tölz, där vårt cykeläventyr börjar. Bad Tölz är en kurort vid floden Isar och här tar man sig gärna en bayersk öl på Marktstrasse, kantad av pittoreska hus.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till Tyrolen

Vi ställer in våra cyklar och trampar söderut mot Sylvensteinsee. Efter en mjuk start klättrar vi upp och in i Österrike. På eftermiddagen når vi Achensee, som kallas för Alpernas fjord. Övernattning i Maurach, en populär semesterort både sommar och vinter. Ovanför ligger naturreservatet Karwendel med Europas största population av kungsörn.

65 km, 690 m upp.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Innsbruck

Dagen börjar med rull utför mot Jenbach och Inndalen. Den som inte gillar utförsåka kan istället pröva på Europas äldsta kuggstångståg som går mellan Maurach och Jenbach, där tre spårbredder för övrigt möts. Vi passerar sedan silverstaden Schwas och Swarowskis Kristallwelten på vägen mot Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi övernattar i denna vackra stad, som livas upp av inte mindre än 24.000 universitetsstudenter och har varit universitetsstad sedan 1669. Middag på egen hand under upptäcktsfärden i staden.

48 km, 100 m upp.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Cykling till Sydtyrolen

För att slippa den långa stigningen mot Brennerpasset åker vi transfer med cyklarna upp genom Wipptal. Uppe bland de stora topparna börjar vi cyklingen ner mot Italiens finaste cykelbanor, som grenar ut sig i Sydtyrolens olika dalar. Detta lyckliga landskap har det bästa av både Österrike och Italien. Ingen annanstans är blomlådorna så prydliga som här, samtidigt som man kan få en krämig gelato och en perfekt espresso. Det är också ett av Alpernas mest solsäkra områden. Vi passerar fina Vipiteno/Sterzing (utsedd till en av Italiens vackraste byar) innan vi äntrar Pustertal och vårt övernattningsställe i genuina Brunico.

80 km, 560 m upp.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling till Cortina d’Ampezzo

Nu cyklar vi österut över ängar och genom små tyrolerbyar, förbi sjöarna Lago di Valdaora och Lago di Dobbiaco (Toblach). Vid den senare ligger ett känt längdskidcentrum. Sedan tar vi av söderut på den gamla banvallen mot Cortina. Plötsligt står de där till vänster: Tre Cime di Lavaredo, ett av de ståtligaste Dolomitmassiven. Dessa ”världens vackraste berg” listades av UNESCO 2009 för deras ”unika och monumentala skönhet”. Snart rullar vi in i Dolomiternas mest fashionabla alport Cortina d’Ampezzo. Nu har vi cyklat genom Sydtyrolen och in i Veneto.

61 km, 870 m upp.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Vilodag i Dolomiterna

Efter resans tuffaste etapp tar vi en vilodag i vackra Cortina. En hel dag att strosa på gågatorna, shoppa, slösa timmar på soliga uteserveringar och upptäcka stadens restaurangutbud. Den som väljer aktiv vila kan åka någon av de sommaröppna liftarna upp på fjället och gå en vandring med utsiktsgaranti!

Måltider: frukost

Dag 7 Cykling till Veneto

Vi vinkar farväl till Dolomiternas drottning och fortsätter vår resa söderut. Det går huvudsakligen på lätt rull utför idag, och strax efter starten passerar vi det som fram till 1915 var gränsen mellan Italien och Österrike. Bergen gör oss sällskap hela dagen när vi cyklar genom Pieve di Cadore och ansluter till Piave-floden. Under Venedigs storhetstid fraktades stora mängder timmer nedför denna flod, och man kan föreställa sig ett scenario som liknar dagens Canada, med italienska Lumberjacks som högg träd och navigerade flottar. Vi övernattar i sevärda provinshuvudstaden Belluno.

78 km, 370 m upp.

Måltider: frukost, lunch

Dag 8 Cykling till Proseccons hemland

Efter att ha korsat Alperna kan vi nu njuta av ett par dagars flack cykling. Förbi Lago di Santa Croce, populär för vattensporter, cyklar vi genom de vackra städerna Vittorio Veneto och Conegliano. Den senare är mest känd som huvudorten för vindistriktet där man gör det mousserande vinet Prosecco. Omgivningarna är bedårande, med sina prydliga rader av vinrankor som böljar sig mot de blånande Alperna i fjärran. Vi övernattar i en ståtlig venetiansk villa i Susegana strax söder om Conegliano. Vi vågar oss på en gissning vilket vin som helst serveras som aperetivo före maten!

55 km, 500 m upp.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 9 Cykling till Adriatiska havet

Idag vaknar vi fulla av förväntan. Den sjunde cykeldagen kommer att ta oss till målet som hägrat sedan vi cyklade i en helt annan värld uppe i Bayern: havet och Venedig. Idag följer vi mer eller mindre Piave-floden på omväxlande cykelvägar, bilvägar och några sträckor grus. En del av dagen går på Strada del vino rosso, rödvinsvägen. Vi passerar venetianska villor här och där och börjar se spår av lagunkulturen med alla kanaler, båtar och fiske. Efter en lång men skön etapp når vi Lido di Jesolo, där vi kommer att bo vid stranden de sista två nätterna. Nu är det dags att ställa undan cykeln och ta sig ett salt bad!

78 km, 50 m upp.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 10 Vilodag med Venedig

Visst kan man välja att ta en riktigt lat stranddag på Lido di Jesolos till synes oändliga sandstränder, men de flesta vill nog ta sig in till Adriatiska havets pärla, La Serenissima, självaste Venedig. Med båt från Punta Sabbione närmar man sig staden på rätt sätt och stiger av nära Sankt Markus-platsen. Staden på vattnet ger ordet praktfull en helt ny betydelse, och blir en värdig avslutning på en riktig cykelodyssé. Middag på egen hand, som med fördel läggs i Venedig när turistmassorna åkt hem.

Måltider: frukost

Dag 11 Farväl till Cykelresan från München till Venedig

Vi åker transfer den korta biten till flygplatsen och reser hem till Sverige.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Cykelleden från München till Venedig

Cykelleden mellan dessa båda fina städer är ett projekt mellan tre länder och har en sammanhängande längd på 570 km (900 km om man räknar alla alternativa vägar). Leden blev klar 2015 och erbjuder en unik möjlighet att göra en långresa på cykel på enkom bra cykelvägar och med bra infrastruktur för tvåhjuliga upptäckare. Den passerar genom legendariska områden som Bayern, Tyrolen, Dolomiterna och Veneto på sin väg genom Tyskland, Österrike och Italien.

 • Klimat: från kontinentalt inlandsklimat i Bayern till alpint och medelhavsklimat. Räkna med 18-28 grader på dagarna.
 • Land: Tyskland, Österrike, Italien
 • Språk: tyska talas till vardags ända fram till Cortina, italienska från Brennerpasset och nedåt. Engelska fungerar oftast bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: Kort och kontant fungerar på de flesta ställen. Prisläget är något lägre än i Sverige.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs inte för ojordade platta kontakter.

Cyklingen från München till Venedig

Vi cyklar med svensktalande guide och har följebil med reservdelar, vatten och vårt bagage. Cyklingen går till största delen på bilfria cykelbanor, som ofta följer nedlagda järnvägar. Det betyder att stigningarna är mer långdragna än branta. När vi cyklar på vanlig väg är det mindre och sparsamt trafikerade vägar vi valt. Här kan backarna vara mer ansträngande, men vi undviker att klättra några stora pass. Underlaget är oftast asfalt men även grusvägar förekommer. Luncherna avnjuter vi i form av picknicks som dukas upp i naturen.

Måltider

Luncherna äts som uppdukad picknick. Följebilen har med sig den goda picknicken som vi dukar upp till lunch. Vatten att fylla flaskan med finns i bilen under hela dagen. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på Münchens internationella flygplats. Vi har sedan cirka 1,5 timmars transfer till det första hotellet. Hemresetransfern från Lido di Jesolo till Venedig Marco Polo tar cirka 45 minuter. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till München. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: mountainbike med 29-tumshjul
 • Växlar: 20
 • Bromsar: handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: smal sportsadel. Egen sadel kan monteras
 • Pedaler: vanliga; SPD-pedaler finns på förfrågan. Egna pedaler kan monteras
 • Bagage: pakethållare med väska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: elcykel finns på förfrågan
 • Andra cyklar med liknande specifikationer kan förekomma

Karta

Hotell

Hotell på Cykling Transalp

Hotell på Cykling Transalp

Vi bor på åtta olika hotell på vår långfärd genom Alperna. De är handplockade av oss och har tre eller fyra stjärnor. Läget är alltid valt med hänsyn till att man ska kunna fortsätta upptäcktsfärden t...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-06-24Utan flyg/transferCykling Transalp: Munchen-Venedig, utan flyg/transfer421 995:-BokaMer information
2020-06-24ArlandaCykling Transalp: Munchen-VenedigJa24 995:-BokaMer information
2020-08-15Utan flyg/transferCykling Transalp: Munchen-Venedig, utan flyg/transferFullt21 995:-FulltMer information
2020-08-15ArlandaCykling Transalp: Munchen-VenedigFullt24 995:-FulltMer information
2020-08-26Utan flyg/transferCykling Transalp: Munchen-Venedig, utan flyg/transfer421 995:-BokaMer information
2020-08-26ArlandaCykling Transalp: Munchen-VenedigJa24 995:-BokaMer information

Erbjudanden

7/3Vandring på Madeirafrån 15 495:-
9/5Vandring på Korsikafrån 15 495:-
9/5Vandring på Korsikafrån 16 495:-
9/5Vandring på Korsikafrån 16 495:-
4/7Lätt vandring i Val Gardena, utan flyg/transferfrån 12 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg