Skip to main content

Cykla vid Gardasjön

Vacker cykling vid Alpernas Riviera

Gardasjön är nog Italiens mest omtyckta sjö. Här samlas vandrare, badare, surfare, kulturresenärer och gourmeter från båda sidorna Alperna. Som väl är håller även cyklingen hög klass om man vet vilka vägar som är bäst. Vi bor halva veckan på sjöns södra strand i den befästa byn Peschiera del Garda, och halva i det bergiga norr i klassiska Riva del Garda. Cyklingen börjar i ett mjukt böljande landskap med vinrankor, olivträd och vackra små fiskebyar. En dag cyklar vi in i Valpolicella där vi smuttar på favoritvinet Amarone. När vi väl når norra delen är landskapet som förbytt. Här befinner vi oss ju i bergen på riktigt! Trots det är cyklingen inte alltför ansträngande och sjön ligger lika inbjudande som alltid. Och sjöar, det får vi se inte mindre än fem stycken av, stora som små.

Aktivitet:Cykling
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem luncher, cykelhyra, guide, transporter, bagagetransport och följebil med chaufför. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Peschiera del Garda

Vi landar i Italiens sköna land och åker transfer till Peschiera del Garda, en vacker befäst by vid Gardasjöns södra strand. Här checkar vi in på vårt trevliga hotell och tar med fördel en kvällspromenad i byn.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till Bardolino och Sirmione

Vi sadlar upp och trampar iväg norrut över gröna kullar med vinrankor och olivträd i riktning Bardolino. Denna vinby ligger vackert (som allt annat här) vid sjöns sydöstra strand. Vi tittar på byn och avnjuter vår picknick med lokala specialiteter som dukats upp vid följebilen. Vi tar sedan båt över vattenspegeln till Sirmione. Denna ”borg-by” ligger på en smal landtunga mitt i sjön och besjöngs av den romerska poeten Catullo som gillade att semestra här för två tusen år sedan. Vi cyklar sedan tillbaka mot Peschiera längs lantliga vägar.

Ca 40 km, 250 m upp, 250 m ner, svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Valpolicella

Nu är det så lyckligt att alldeles intill Gardasjön ligger det kända vindistriktet Valpolicella. Här görs det förtrollande Amarone-vinet och det är anledning nog att cykla österut idag. Vi rullar åter över ett kulligt landskap som är så där härligt italienskt tills vi når vinbyn Fumane. Här äter vi en god lagad lunch med ett glas vin (inte mer, vi ska cykla hem också) innan återfärden.

Ca 50 km, 350 m upp, 350 m ner, svårighetsgrad 2+ av 5.

Måltider: frukost, lunch

Dag 4 Cykling genom Adige-dalen till Riva del Garda

Idag lämnar vi sjöns södra del och cyklar längs Adige-dalens fina cykelbana norrut mellan mäktiga bergsväggar. I Mori viker vi av och når med skönt rull norra Gardasjön. Här är landskapet ett annat, med stora berg runt den glittrande sjön. Incheckning på vårt högklassiga cykelhotell utanför Riva del Garda med pool, trädgård och en utmärkt restaurang. Mums!

Ca 44 km, 200 m upp, 250 m ner, svårighetsgrad 2 av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Vilodag

Efter tre dagars cykling och upplevelser tar vi fritt en dag. Strosa in till Riva, ta ett friskt bad eller häng bara i trädgården. Det svåra valet är upp till dig.

Måltider: frukost

Dag 6 Cykling i Sarca-dalen

Gardasjöns tillflöde har gröpt ur en vacker dal som sträcker sig rakt norrut. Här följer vi ytterligare en fin cykelbana till hela två stycken små sjöar innan vi vänder neråt igen på en annan väg. Färden går förbi flera fina byar, bland andra medeltidsbyn Arco.

Ca 56 km, 500 m upp, 500 m ner, svårighetsgrad 3 av 5.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Cykling från Dolomiterna till Gardasjön

Vi tar en kort morgontransfer för att närma oss Brenta-massivet, de enda dolomitbergen väster om Adige. Vi lastar av och sadlar upp i Molveno vid den söta lilla sjön med samma namn. Vi rullar sedan lätt utför mot Sarca-floden (fast på andra sidan berget mot igår) och får därefter en härlig stigning tills vi når veckans femte sjö, Lago di Tenno. Här äter vi picknick och cyklar sedan igenom den välbevarade medeltidsbyn Tenno innan vi bromsar in vid hotellet. Att cykling kan vara så härligt!

Måltider: frukost, lunch, middag

Ca 45 km, 400 m upp, 1200 m ner, svårighetsgrad 2+ av 5.

Dag 8 Farväl till cykelresan vid Gardasjön

Vi återvänder hem med mycken skönhet på näthinnan och lagom trötta ben. Arrivederci!

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Gardasjön

Gardasjön kallas ibland fortfarande för sitt gamla romerska namn Benaco. Den är Italiens största insjö och ligger ungefär halvvägs mellan Venedig och Milano vid foten av Alperna i norra Italien. Den norra delen är brant bergig medan den södra delen präglas av mjukt böljande moränkullar. Sjön åtnjter ett alldeles speciellt mikroklimat där medelhavsväxter som citron och oliv trivs. De regelbundna vindarna som varje dag byter riktning från och till bergen utnyttjas av vindsurfare och seglare, vars vita segel pryder vattenspegeln som konfetti varje dag. Sjön är upp till 346 meter djup vilket är under havsytan. Gardasjön bildades liksom de andra föralpina sjöarna under istiden av glaciärer. Det är fantasieggande att stå vid dess vatten omgiven av citronträd och pastellfärgade hus och tänka sig att här låg en mäktig glaciär under istiden. Sjön är också en intressant mötespunkt mellan nord- och sydeuropeisk kultur. Österrike sträckte sig länge ända ner till de norra delarna medan syd är mer italiensk.

 • Klimat: medelhavsklimat
 • Land: Italien
 • Språk: italienska. Invånarna är vana vid besökare så engelska och tyska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: nej
 • Valuta: Euro
 • Priser och betalningssätt: lite billigare än i Sverige.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: normalt sett nej
 • Övrigt: 

Cykling vid Gardasjön

Vi cyklar med svensk guide samt följebil som servar med picknick, vatten och reservdelar. Färden går på lugna lantvägar och rena cykelvägar. Trafik förekommer men är sparsam utanför byarna. Bagaget transporteras mellan hotellen.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i Venedig eller Milano. Vi har sedan 2-3 timmars transfer till Peschiera del Garda. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Milano, Verona, Bergamo eller Venedig. Därifrån kan man ta sig med tåg till Peschiera (tågtider: www.trenitalia.com). Från Riva del Garda går inga tåg. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att bekräfta flygtiderna och förboka transfern med oss). Du ser våra flygtider genom att klicka "boka" på en avresa med flyg.

Cyklarna

 • Typ: mountainbike med 27,5 eller 29-tumshjul
 • Växlar: 20
 • Bromsar: handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: smal sportsadel. Egen sadel kan monteras
 • Pedaler: vanliga; SPD-pedaler finns på förfrågan. Egna pedaler kan monteras
 • Bagage: pakethållare med väska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: elcykel finns på förfrågan
 • Andra cyklar med liknande specifikationer kan förekomma

Karta

Hotell

Hotell Cykla vid Gardasjön

Hotell Cykla vid Gardasjön

Vi bor på två olika hotell under resan, ett i Peschiera del Garda vid sjöns södra strand, och ett längst norrut i Riva del Garda. Härifrån gör vi rundturer på cykel i omgivningarna och får på så sätt...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2020-09-26Utan flyg/transferCykling vid Gardasjön, utan flyg/transfer418 995:-BokaMer information
2020-09-26ArlandaCykling vid GardasjönJa21 995:-BokaMer information

Erbjudanden

7/3Vandring på Madeirafrån 15 495:-
9/5Vandring på Korsikafrån 15 495:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg