På två hjul runt kryddornas och färgernas ö.

Paradisön Zanzibar ligger utanför Tanzanias kust, kantad av kritvita stränder och Indiska Oceanens turkosa vatten. Ön tillhör de historiska kryddöarna och är full av färg och doft. Vi cyklar runt hela ön och har plockat ut våra personliga smultronställen och upplevelser. Solnedgångar över havet, mystiska Stone Town, mangroveskog, själfulla afrikanska byar och simning med delfiner i Kizimkazis kristallklara vatten. Vi upplever Zanzibar på ett sätt som skulle gå resenären förbi om det inte vore för vår lokala cykelguide. Tillsammans med svenska Helen är han en verklig tillgång. Vi kommer öns själ och invånarnas hjärtan nära och smakar på färskpressad juice, exotiska frukter och lokala specialiteter längs vägen. Våra boenden är handplockade för att ge en exotisk och genuin upplevelse. Maten är lika färgstark och spännande som klangen i Swahilispråket. Klimatet är tropiskt men mildras av havsbrisen. Ett svalkande bad är aldrig långt borta! En sällsynt spännande resa på två hjul, med dofter och vyer som vi aldrig möter i Europa.

Safaritillägg

För en riktigt komplett Afrikaupplevelse kan du välja att boka resan med Safaritillägg (den dyrare avgången nedan). På avresedagen från Zanzibar flyger ni över till Tanzania och Selous Game Reserve, Afrikas näst största viltreservat. Här finns en sjättedel av Afrikas alla elefanter (!) samt lejon, leoparder, zebror, flodhästar, antiloper, krokodiler... och bara ett fåtal turister. Detta är ett av de vildaste och djurtätaste safariområdena i Afrika tack vare dess avlägsna läge. Med ett privat flygplan kommer ni dock direkt till lodgen på bara 45 minuter. Till skillnad från nationalparkerna får man här köra offroad vilket är nödvändigt för att komma djuren nära. Förutom jeepsafari gör vi även safari med båt på Rufiji-floden samt går på bush walk och besöker savannbyn Mloka. Läs mer i programmet och i hotelltexten.

Liknande cykelresor:

Cykla i Rwanda

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:9
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sju middagar, sex cykeldagar med lunch/picknick, cykelhyra, lokal cykelguide, inträden enligt program. Ingår ej: dryck till måltiderna, visum och ev. avreseskatt, övrigt. Tillägg: enkelrum, safari (se vad som ingår i programmet). Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa