Cykla på Sri Lanka

Vår nya cykelresa går till vackra Sri Lanka.

Här cyklar vi vid kusten, uppe bland teplantagerna och längs stora dammar. Vi möter de alltid lika vänliga lankeserna i deras vardag. Under resan får vi även njuta av den goda smakrika maten präglad av alla öns kryddor. På slutet av resan blir det även en tur in i en nationalpark med rikt djurliv som följs av några slappa dagar vid havet. En drömresa för alla äventyrslystna cyklister.

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:3Mer information
Dagar:14
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost och middag, cykelhyra, följebil under cyklingarna och safaris enligt program med engelsktalande guide och transporter. Ingår ej: luncher, dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Program

Dag 1 Mot Sri Lanka

Vi reser från Sverige via Doha till Colombo.

Dag 2 Välkommen till Sri Lanka

Vi ankommer till Colombos flygplats, där tropikernas dofter och färger möter oss. En och en halv timmes transfer till Chilaw och incheckning på Anantaya Resort. Middag på kvällen.

Dag 3 Cykling kring Chilaw

Efter frukost får vi en genomgång av programmet av vår lokala guide. Sedan provar vi ut våra cyklar och startar vår första tur längs med kusten. Vi passerar vackra kokospalmsplanteringar. På vägen möter vi även många fiskare som torkar sina fångster. Middag och övernattning på Anantaya Resort

35 km

Dag 4 Cykling Dambulla

Efter frukost åker vi transfer till Dambulla där vi besöker ett tempel i en grotta. Efter besöket äntrar vi cyklarna och ger oss ut på landsbygden. Vi följer en kanal. Här odlar man ris, sötpotatis och bönor. Vi övernattar på Camellia Resort

35 – 40 km

Dag 5 Cykling Polonnaruwa

Efter frukost cyklar vi längs gränsen till Minneriya Nationalpark. Vårt mål är den gamla huvudstaden Polonnaruwa. Vi cyklar längs med risfält och genom mindre byar. Vi möter lokalbefolkningen under färden. På eftermiddagen besöker vi den gamla ruinstaden. Vi åker sedan buss den sista biten till Deer Park Hotel där middag och en skön säng väntar.

60 km

Dag 6 Cykling Moragahakanda

Först en kort busstur upp till dammen Parakramasamudra, byggd redan på 1200-talet. Här börjar vår cykling längs dammen. Vi kommer efter tag till avlägset belägna byar och följer en kanal till Moragahakanda. Sedan transport till den forna huvudstaden Kandy.

55 km

Dag 7 Vilodag i Kandy

I dag låter vi cyklarna vila och upptäcker Kandy som var huvudstad under Kung Sri Wickrama Rajasinghe – innan landet blev brittisk koloni 1815. Kandy är världsarvsskyddad av Unesco och har många historiska och kulturella sevärdheter. Efter rundturen har vi lite egen tid innan middagen.

Dag 8 Cykling Nuwaraeliya

På morgonen startar vi cyklingen vid Peradeniya University och cyklar till dammen Kothmale Dam, som byggdes med svenska biståndspengar på 80-talet. Dagens tur är ganska kuperad men man kan alltid åka med följebilen om det känns motigt. Efter cyklingen stannar vi till hos en teproducent med Sri Lankas kända svarta te. Sedan buss till Nuwaraeliya där vi övernattar.

40 km

Dag 9 Cykling Udawalawe

Efter en god frukost kan man antingen cykla runt Nuwaraeliya, en tur som tar knappt två timmar, eller så tar man det lugnt på hotellet. Efter lunch åker vi tåg till Bandarawela och sedan buss till Udawalawe där vi checkar in på Grand Udawalawe Resort.

Dag 10 Cykling och elefantskådning

På förmiddagen cyklar vi längs en kanal genom bananplantager och andra odlingar. Efter lunch gör vi en game drive (safari) i Udawalawe nationalpark, som är känd för sina elefanter.

Dag 11 Hikkaduwa

Efter en god frukost lämnar vi resorten och åker ut till kusten. Vi bor vid stranden i Hikkaduwa på Coral Sands Hotel och njuter av salta bad.

Dag 12 Vilodag

En hel skön dag med bad och vila vid den indiska oceanen. Välförtjänt och extra skönt efter anstängningen!

Dag 13 Hemresa

Hemresa efter en resa fylld av upplevelser.

Skriv ut

Karta

Hotell

Hotell Cykla på Sri Lanka

På vår cykelresa på Sri Lanka bor vi på olika hotell och resorter av medelklass-standard. Alla rum har Bad/WC.

Avgångar & priser

    För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

    AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
    3/2ArlandaHotell Cykla på Sri Lanka829 995:-Boka
    AvresaAvreseortHotellLediga platser pris
    4/2Utan flyg/transferHotell Cykla på Sri Lanka422 995:-Boka