Skip to main content

Cykla på Mallorca

Upptäck den vackra Medelhavsön från kust till kust.

På denna cykelresa på egen hand cyklar vi Mallorca från syd till nord. Vi bor på fina lantgårdar och trevliga hotell. Ön är som gjord för cykling med mjuka kullar och lugna vägar. Och det är aldrig långt till en välkomnande servering. Vi börjar vid den södra kusten där de många stränderna lockar till oplanerade stopp med dopp. Sedan genom Mallorcas genuina inre delar med lantliv, marknader och gamla städer. Vi slutar i norr vid den mäktiga bergskedjan Tramontana med storslagna vyer. En cykelresa som visar det bästa av Mallorca.

Liknande cykelresor:

Cykla i Andalusien

Pilgrimscykling till Santiago de Compostela

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykelresor
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:2Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelrum med frukost, middagar, cykel, bagagetransport, vägbeskrivningar och kartor. Ingår ej: transfer, lunch, dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Välkommen till Mallorca

Efter ankomst till Palmas flygplats åker ni taxi (20 min) eller buss till Campos på öns södra del. Här väntar en upprustad lantgård med stor pool inte långt från kusten där vi bor två nätter. Middag på hotellet.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling längs kusten

På morgonen ställer ni in cyklarna och rullar sedan längs kusten. Vi gör en rundtur och har flera möjligheter till bad. Vi besöker även saltbassänger där man även kan se flamingos. På hotellet väntar sedan middag med lokala råvaror och mallorkanska viner.

40km

Måltider: frukost, middag

Dag 3 Cykling genom Mallorcas landsbygd

Dagens cykling går först längs med kusten för att sedan vända norröver genom små pittoreska byar, mestadels på små vägar med sparsam trafik. Här ligger butiker, marknader och små restauranger tätt och lockar till många stopp. På eftermiddagen är vi framme vid vårt hotell i Algaida där poolen väntar….

38km

Måltider: frukost, middag

Dag 4 Cykling runt Algaida

Vi cyklar först till Sineu, en liten landsortsby känd för sin marknad. Sedan fortsätter vi på lättcyklade vägar. På eftermiddagen är vi tillbaka på vårt hotell i Algaida.

41 km

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Cykling Tramuntana

Vi cyklar norrut mot ert nya hotell i Moscari. Färden går på lugna vägar via byarna Sencelles och Inca där det också finns trevliga matställen. Vid foten av bersgkedjan Tramuntana ligger den lilla byn Moscari. Här väntar ett litet lantligt hotell, känd för sin restaurang, där vi bor två nätter. Vi kopplar av vid poolen innan middagen.

40 km

Måltider: frukost, middag

Dag 6 Cykling runt Moscari

Vi utforskar området runt Moscari vid foten av Tramuntana som är ett av öns vackraste landskap. Är man pigg i benen kan man cykla upp till klostret Lluc som ligger mitt i bergsmassivet. Middag på kvällen på hotellet.

40 km

Måltider: frukost, middag

Dag 7 Cykling till Pollenca

Den sista cykeldagen cyklar vi ut till Alcudiabukten på öns östra kust. Här kan man besöka ett populärt naturreservat som utgörs av ett våtmarksområde, känt för sitt rika fågelliv. På eftermiddagen kommer vi till den vackra medeltidsbyn Pollenca där vårt hotell väntar. Efter middagen sitter man gärna ute på någon servering på det stor torget och njuter av folklivet och värmen.

40 km

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan på Mallorca

Det går bussar till Palma strax utanför hotellet. Gör gärna ett besök i trendiga Palma om tid finnes. Därefter flygbuss till flygplatsen.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Resfakta

Mallorca

Den största ön i spanska ögruppen Balearerna är ett modernt resmål, men ön har mångtusenårig historia. Man behöver inte åka långt från stränderna för att hitta ett varierat och oförstört landskap och genuint byliv. Mallorcas inre domineras av en slätt och två bergskedjor med toppar på upp till 1445 meter. Nordkusten är klippigare och vildare än sydkusten. Man talar spanska och den lokala dialekten av katalanska.

 • Klimat: medelhavsklimat. I maj och september brukar dagsmedeltemperaturen vara 20-25 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober.
 • Land: Spanien
 • Språk: spanska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cykla på Mallorca

Du cyklar på egen hand med kartor/vägbeskrivningar. Alla övernattningar är förbokade och bagaget åker bil, så du ta bara med dig det du behöver för dagen på cykeln. Du cyklar mestadels på trevliga småvägar som är nästintill bilfria och lämpar sig bra för cykling. Ibland går färden på rena cykelvägar och någon kort bit grusväg.

Flyg och transfer

Transfer från och till flygplatsen ingår ej men är enkel att åka själv. Med flyg till Palma de Mallorca åker ni taxi (20 minuter) eller buss till Campos och första boendet. På hemresan går det bussar strax utanför hotellet till Palma och sedan flygbuss till flygplatsen.

Cyklarna

 • Typ: hybrid
 • Växlar: 24
 • Bromsar: handbroms
 • Sadel: vanlig
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: pakethållare, cykelväska bak, mindre styrväska fram
 • Kartficka: ja, på styrväskan
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår

Karta

Hotell

Hotell Cykla på Mallorca

Hotell Cykla på Mallorca

Vi bor på fyra olika hotell under vår vistelse på Mallorca. Flera av dem är mysiga lantboenden, så kallade fincas, och flera har pool. Du får detaljerade uppgifter om hotellen i avreseinformationen...

Erbjudanden

3/11Vandring i Andalusien, utan flyg/transferfrån 9 995:-
3/11Vandring i Andalusienfrån 11 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Gibraltar Herrgård
Gibraltargatan 17
412 58 Göteborg