Skip to main content

Trerikescykling - Slovenien, Italien och Österrike

En upplevelserik cykelresa genom tre länder.

På denna sköna cykelresa från väst till öst får vi uppleva tre länder. Färden går på fina cykelbanor utan alltför stor ansträngning. Resan börjar i Villach där vi trampar lätt mellan berg och blanka sjöar. Vi rullar sedan in i Italien och vidare till Slovenien. Detta lilla land ståtar med det mesta på sin lilla yta: dolomitbergen i de Julianska Alperna, sjöar, floder och svalkande skog. Vi övernattar i alporten Kranjska Gora, vid den emblematiska sjön Bled och i den vänliga cykelstaden Ljubljana. För den som har ork kvar kan våra guider föreslå eftermiddagsturer de flesta dagarna. Vår följebil ligger hela tiden i bakgrunden med vatten, reservdelar och allt som behövs för en läcker picknick. Så här ska det vara att resa med cykel!

Aktivitet:Cykling
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:2
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem cykeldagar, fyra lunch/picknick, bagagetransport samt följebil och guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: Enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Villach, Österrike

Ankomst med flyg och transfer vidare till charmiga Villach i Österrike. Vi checkar in på vårt hotell där vi stannar för två nätter. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling runt Ossiacher-sjön

Efter frukost hoppar vi på cyklarna direkt vid hotellet. Vi följer cykelleden längs kanalen ut genom stan. Dagens etapp går runt den vackra alpsjön Ossiacher som ligger mellan berget Gerlitzen och bergsområdet Ossiacher Tauern, ett populärt turistmål även vintertid. Den 30 km långa cykelvägen runt sjön är asfalterad och en perfekt uppvärmning inför veckan. Vår följebil väntar med picknick längs vägen. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

40 km, 50 m upp, 50 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling till Italien 

Idag lämnar vi Villach och följer cykelleden som tar oss till Italienska Tarvisio. Vi cyklar längs en flod och passerar små byar. När vi närmare oss den italienska gränsen tornar de Juliska Alperna upp sig framför oss. Det är de östligaste Dolomiterna vi ser och den vita lystern överträffas bara av skådespelet när bergsmassiven skiftar till rosa i solnedgången. Vi checkar in på vårt mysiga hotell för kvällen och njuter av en italiensk middag. 

40 km, 400 m upp, 150 m ner.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling till Slovenien och Kranjska Gora

Vi trampar ut ur Italien och följer det nedlagda järnvägsspåret som numera är omgjort till ljuvlig cykelväg. Vi passerar flera gamla järnbroar från den tid då järnvägen fortfarande var igång. Efter vi passerat gränsen till Slovenien gör vi en lättare stigning upp mot Planica, där en av världens största hoppbackar ligger. Vi kommer fram till alpbyn Kranjska Gora mitt på dagen. Lunchen är fri att inta på egen hand och vi har eftermiddagen ledig. Kanske ett dopp i hotell poolen lockar. Gemensam middag på hotellet. 

20 km, 210 m upp, 150 m ner.

Måltider: frukost, middag

Dag 5 Cykling till Bled

Efter frukost startar vi dagens synnerligen bildsköna etapp. Från Kranjska Gora via den magiska Radovna-dalen och genom Triglavs nationalpark till Bled. En bit av sträckan får vi transporthjälp, för att undvika en längre backe med riklig stigning. Vi tar lunchstopp i Radovna-dalen med forna Jugoslaviens högsta berg Triglav 2864 m ståtandes i bakgrunden. Efter att ha smakat av lite lokala specialiteter fortsätter vi till Bled, en av Sloveniens mest populära resmål med den ikoniska kyrkan på en liten ö mitt ute i sjön. Kvällen är fri för att testa valfri restaurang, utbud finns för alla smaker.

40 km, 100 m upp, 150 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Dag 6 Cykling till Kranj

Efter frukost lämnar vi Bled och trampar vidare genom detta lilla land som har så mycket att visa upp. Vi lämnar bergen bakom oss och kommer ner på slättmarkerna. Vi stannar till i Radovljica, en av Sloveniens bäst bevarade små städer med hus ända från 1400-talet. Väl framme i Kranj tar vi en svalkande dryck innan åker vi buss sista biten in till Ljubljana. Här bor vi veckans sista två nätter. Middag på egen hand på kvällen.

35 km, 200 m upp, 350 m ner.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Ledig dag i Ljubljana med valfri stadscykling

Ljubljana överraskar besökaren som en fascinerande stad fylld av kulturella och arkitektoniska sevärdheter. Det är också en dedikerad cykelstad och en av Europas grönaste städer. Här kan man strosa runt på egen hand, kanske besöka den populära matmarknaden eller varför inte ett besök upp till slottet. Vi kan också rekommendera en guidad rundtur på cykel (tillval). Cykelturen guidas av en mycket duktig lokal guide och startar inne i centrum. Såväl de stora huvudattraktionerna som mindre känd kuriosa täcks upp. Turen tar cirka 3-4 timmar, inklusive ett glasstopp. På kvällen möts vi upp för gemensam avskedsmiddag.

18 km, 50 m upp, 50 m ner.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan genom tre länder

Efter frukost checkar vi ut och åker transfer cirka en timme till flygplatsen. Fyllda med intryck reser vi tillbaka till Sverige.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind. Sträckor och höjdmeter kan variera något beroende av vägval.

Resfakta

Slovenien, Italien och Österrike

Dessa tre länder hör till semesterfavoriterna i Europa. Slovenien har på liten yta en fantastiskt omväxlande natur med berg, sjö, skog, slätt och kust. Den del av Italien vi cyklar genom utgör den allra nordöstligaste delen av landet och bjuder på kullar, berg och italiensk gästfrihet. Österrike kring Villach har blanka sjöar och ståtliga berg i alla riktningar.

 • Klimat: kontinentalt klimat med milda till varma somrar och kalla vintrar.
 • Land: Slovenien, Italien, Österrike
 • Språk: slovenska, italienska, tyska. Engelska fungerar bra.
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: något billigare än i Sverige, kort tas för det mesta men ta med lite kontanter för fika.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs ej

Cyklingen genom tre länder

Vi håller mestadels till på bilfria cykelvägar och ibland på sparsamt trafikerade små landsvägar. Underlaget är asfalt och då och då packat grus. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Vår cykelguide leder cykelturerna under dagarna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker med under dagen. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en kopp kaffe eller en svalkande dryck. Cyklingen går nästan uteslutande på lugna asfaltsvägar. 

Måltider

Luncherna äts på servering eller som uppdukad picknick. Följebilen har med sig den goda picknicken som vi dukar upp till lunch. Vatten att fylla flaskan med finns i bilen under hela dagen. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick. 

Flyg och transfer

Vi flyger till antingen Ljublana eller Venedig, där vår representant möter upp på flygplatsen. Transfer till Villach från Ljublana: cirka 1,5 timmar. Transfer till Villach från Venedig: cirka 3 timmar. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Ljubljana, Venedig eller Treviso. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: mountainbike med 29-tumshjul
 • Växlar: 20
 • Bromsar: handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: vanlig mountainbike-sadel
 • Pedaler: Dubbelsidiga. Vanliga på ena sidan, SPD-anpassade på andra sidan.
 • Bagage: pakethållare med väska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: elcykel finns mot tillägg, måste förbokas

Karta

Hotell

Hotell på Trerikescyklingen

Hotell på Trerikescyklingen

Vi bor på fem olika hotell under vår cykelvecka genom tre länder. Samtliga är av god mellanklass och vi har försökt hitta hotell med charm och bästa läge för att enkelt kunna utforska varje ställe vi...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-07-10Utan flyg/transferTrerikescykling, utan flyg/transfer416 995:-BokaMer information
2021-07-10ArlandaTrerikescykling - Slovenien, Italien och ÖsterrikeJa19 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg