Skip to main content

Cykla i Slovenien

En mycket populär cykelresa genom Sloveniens vackraste landskap från alper till stränder.

Vår mest erfarna cykelguide Magnus tycker att den här cykelresan i Slovenien är bland det bästa man kan göra på två hjul. Vi utlovar en resa i detta spännande land som bjuder på allt detta: vackra alper, mäktiga vattenfall, djupa grottor, vita lippizanerhästar och salta bad. Slovenien visar upp många olika ansikten på en liten yta. Vi börjar vår resa i kända alporten Kranjska Gora. Sedan cyklar vi på lätt trafikerade vägar där vår följebil servar oss med vatten, picknick och reservdelar till cyklarna. På kvällarna bor vi på mycket bra hotell. Resan avslutas med några härliga dagar vid havet. En cykelresa med extra allt!

På vår färd genom Slovenien belönar vi oss med sköna hotell, några med egen pool.  I Izola bor vi alldeles vid vattnet.

Film från Cykla i Slovenien

Aktivitet:Cykling
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, fem middagar, fem cykeldagar, 5 picknick, bagagetransport samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: Enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Kranjska Gora

Ankomst flygplatsen och buss till vårt hotell i alporten Kranjska Gora. Här checkar vi in för våra första två nätter. Gemensam middag på hotellet och en god natts sömn.

Måltider: middag

 

Dag 2 Cykling Kranjska Gora mot italienska Tarvisio

Idag cyklar vi med den Julianska alpkedjan längs vår sida och riktning italienska gränsen. Vi följer det nedlagda järnvägsspåret som numera är omgjort till cykelväg. Sträckan är nästan helt och hållet isolerad från motortrafik och kräver inga större klättringar upp eller ner, perfekt uppvärmning inför veckan. Väl tillbaka i Kranjska Gora på eftermiddagen kan man ta ett dopp i hotellpoolen eller varför inte i den lilla sjön strax ovanför hotellet. Gemensam middag på hotellet.

40 kilometer, 3 cyklister.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Cykling i Julianska alperna

På morgonen åker vi buss upp till Vrsic-passet, där vi provar ut cyklarna och sedan rullar utför mot Soca-flodens smaragdgröna vatten. Vi är i hjärtat av Triglav-massivet och omges av toppar på över 2800 möh. Nedanför staden Bovec stannar vi till vid det dundrande Boka-fallet, Sloveniens högsta med en fallhöjd på 106 m. Dagens mål är den lilla charmiga staden Tolmin.

70 km, 3 cyklister.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling i Sloveniens Toscana och över till Italien

Vi lämnar Tolmin och åker buss upp i Kolovratbergen. Vi cyklar på bergsryggen med utsikt över Triglav, Soca-dalen och Fruilien (Italien). Vägen slingrar nedför berget och över till Italien, ett kuperat landskap som påminner om Toscana. Vi stannar till för natten i italienska Gorizia, nära den italiensk-sloveniska gränsen. Här stannar vi för natten och får tillfälle att testa - är kaffet och glassen verkligen bättre på den här sidan gränsen? På kvällen egen tid till italiensk middag på valfri restaurang.

40 km, 3 cyklister.

Måltider: frukost, lunch

Dag 5 Cykling till Sezana

Vi lämnar Gorizia och cyklar tillbaka mot Slovenien. Vi tar oss genom Vipava-dalen, ett område fullt av vinodlingar och små jordbruk. Det kraftfulla Teran-vinet och det syrarika Rebulah är angenäma överraskningar. Det sägs att slovenerna behåller det bästa vinet och exporterar resten. Cyklingen går på mindre vägar och genom byar.  Vi fikar på slottet i medeltidsbyn Stanjel och når till sist vårt trevliga hotell i Sezana.

58 km. 3 cyklister.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling och Lippizanerhästar

Vi är nu i Karst-området, en stor kalkstensplatå som rymmer väldiga grottsystem. Vi passerar Lipica där man sedan 1580 föder upp de berömda Lippizanerhästarna, kända från spanska ridskolan i Wien. Vi besöker Škocjan-grottan, som är med på UNESCOs världsarvslista. Vi lämnar sedan karstplatån och cyklar utför genom panoramat över Istrien, Adriatiska havet och Trieste. Vi checkar in på trevliga Hotell Marina som ligger precis vid vattnet i mysiga Izola. Här stannar vi för veckans två sista nätter. Ett bad hinner vi med före middagen, som är fri att intas på egen hand på någon av de många restaurangerna.

65 km, 3 cyklister.

Måltider: frukost, lunch

Dag 7 Vilodag vid Adriatiska havet

Efter fem intensiva cykeldagar är det skönt med en vilodag. Utforska gränderna i gamla stan, ta något gott på strandcaféerna och ta ett salt bad eller tre. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag på hotellet.

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till Slovenien

Transfer till flygplatsen och hemresa.

Måltider: frukost

 

Höjdskillnad per dag: ca 500 meter.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Slovenien

Slovenien har en omväxlande natur med både alpina landskap och medelhavskust mot Adriatiska havet. Ungefär halva landets yta är täckt av skog, vilket gör Slovenien till Europas tredje skogstätaste land efter Finland och Sverige. Rester av de uråldriga skogarna kan fortfarande hittas, den största finns i Kocevjeområdet.
Klimat: Landet har medelhavsklimat vid kusten, alpint klimat i bergen och kontinentalt klimat med milda till varma somrar och kalla vintrar i platåerna och dalarna i öst.

 • Land: Slovenien
 • Språk: slovenska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: billigare än i Sverige, kort tas inte överallt
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: behövs ej

Cykla i Slovenien

I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Vår cykelguide leder cykelturerna under dagarna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker med under dagen. Vi cyklar oftast i grupp med max 15-20 personer och om vi delar upp oss i mindre grupper ser vi alltid till att bestämma en mötesplats för gemensamma raster. Du behöver inte vara cykelproffs – men det krävs en god grundkondition för att orka med cykelturerna. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en kopp kaffe eller en svalkande dryck. Cyklingen går nästan uteslutande på lugna asfaltsvägar. 

Måltider

Luncherna äts som uppdukad picknick. Följebilen har med sig den goda picknicken som vi dukar upp till lunch. Vatten att fylla flaskan med finns i bilen under hela dagen. Av miljöskäl försöker vi undvika engångsartiklar så ta med egen tallrik, mugg och bestick. 

Flyg och transfer

Vi flyger till Ljublana eller Venedig, där vår representant möter upp på flygplatsen. Transfer till Kranjska Gora från Venedig: cirka 3 timmar. Transfer till Kranjska Gorafrån Ljublana: cirka 1,5 timmar. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till Ljubljana, Venedig eller Treviso. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Cyklarna

 • Typ: mountainbike med 29-tumshjul
 • Växlar: 20
 • Bromsar: handbromsar, skivbromsar
 • Sadel: vanlig mountainbike-sadel
 • Pedaler: Dubbelsidiga. Vanliga på ena sidan, SPD-anpassade på andra sidan.
 • Bagage: pakethållare med väska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej
 • Övrigt: aluminiumram
 • Tillval: elcykel finns mot tillägg, måste förbokas

Karta

Hotell

Hotell Cykla i Slovenien

Hotell Cykla i Slovenien

På vår färd genom Slovenien varvar vi finfina hotell med några enklare. Några med egen pool. I Izola bor vi alldeles vid vattnet. Vi bor på fem utvalda hotell under veckan och bagaget transporteras me...

Bilder

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
2021-07-03Utan flyg/transferCykla i Slovenien utan flyg/transferJa16 995:-BokaMer information
2021-07-03ArlandaCykla i SlovenienJa19 995:-BokaMer information

Erbjudanden

22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
29/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg