Skip to main content

Cykla i Bayern och Tyrolen

En cykelresa i Europas gemytliga hjärta.

Det är svårt att beskriva sydtyska Bayern och österrikiska Tyrolen utan att nämna tyrolerhattar, lederhosen, blomsterlådor, vackra alpängar, god öl och mycket mat, men vi ska göra ett försök. Allt det där finns och mer därtill. Denna cykelresa börjar söder om München bland ängar, kullar, sjöar och den romantiska orten Bad Tölz. Vi korsar sedan gränsen till grannlandet Österrike vid vackra alpsjön Achensee och rullar vidare in i Zillertal på flacka cykelvägar. Vi bor en natt i Mayrhofen som alltid varit lite av vår favorit: en färgstark alpby mitt i en levande landsbygd med mäktiga berg runtom. Färden går sedan vidare till en annan klassiker: vackert belägna Zell am See. Sista etappen går längs cykelleden Mozartweg och tar oss tillbaka in i Tyskland och anrika kurorten Bad Reichenhall. Här vilar vi upp oss och kan ta tåget in till Salzburg (in i Österrike igen!) eller till Königsee och Hitlers kusliga örnnäste Kehlsteinhaus. Färden går mestadels på finfina cykelvägar i dalarna och det finns på flera orter möjlighet att åka upp med linbana för att få ännu mer utsikter. En rent ut sagt härlig cykelupplevelse!

Aktivitet:Cykelresor
Resetyp:Gruppresa med guide
Svårighetsgrad:3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, fem luncher/picknicks, sex middagar, cykelhyra, bagagetransport, följebil samt guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillval: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa

Sök resa

Program

Dag 1 Bad Tölz

Flyg till München och en kort transfer till romantiska Bad Tölz, där vi ska bo resans två första nätter. Marktstrasse har bevarat sin historiska prägel med rikt smyckade hus och gatan är fylld av uteserveringar, skulpturer och skönt folkliv.

Måltider: middag.

Dag 2 Cykling i Bayern

Första cykeldagen är en rundtur i grannskapet. Vi bekantar oss med cyklarna och trampar iväg genom landsbygden mot Gmund och fina sjön Tegernsee där vi äter lunch. Hem igen på andra små lantvägar och kanske en skummande öl innan middag.

Måltider: frukost, lunch

Dag 3 Cykling till Achensee och Tyrolen

Vi sätter väskorna i bilen och oss själva på cykeln och beger oss söderut, mot Alperna. Detta är en av etapperna på långcykelleden München-Venedig. Vi cyklar i ett allt mer kuperat landskap innan vi kommer in i Österrike. Väl framme vid "Alpernas fjord" Achensee välkomnas vi av vårt gästvänliga hotell. Från köket osar det redan av kvällens middag.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 4 Cykling till Mayrhofen

Dagen börjar med lätt rull utför mot Inntal, som vi korsar för att ta oss in i Zillertal. På väg mellan blomstrande ängar och klämtande koklockor kanske vi blir omkörda (eller kör om) dalens ånglok som går sträckan Jenbach-Mayrhofen. Väl framme i Mayrhofen tar vi in på fina Kramerwirt, där det står egenproducerat på menyn och vi mjukar upp oss i panorama-spat.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 5 Cykling till Zell am See

Vi börjar med en kort transfer upp till passet vid Krimml, varpå vi cyklar dalen ner mot kända Zell am See. Det är en riktig vykortsby som ligger vackert vid en sjö med Kaprun-glaciären ovanför. Även här bor vi centralt på ett fint hotell med god mat. Prost!

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 6 Cykling till Bad Reichenhall

Sista cykeldagen går norrut och vi njuter i fulla drag av fina cykelvägar och stora berg. Det är Tauern Radweg till Lofer och därifrån Mozart Radweg till målet. Efter fem dagars cykling parkerar vi och firar med något läskande inför kvällen.

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 7 Vilodag med Salzburg

Idag kan man givetvis ligga kvar i Bad Reichenhall om man vill, men vi rekommenderar den korta tågresan in till Salzburg. Staden är verkligen sevärd och det i ett helt hanterbart format. Atmosfären och den vackra arkitekturen minner om fornstora tider, och vi utmanar er att lyckas komma tillbaka utan att ha smakat på en Mozartkugel!

Måltider: frukost, middag

Dag 8 Farväl till cykelresan i Bayern och Tyrolen

Vi rullar tillbaka till München för flyget hem till Sverige.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Bayern och Tyrolen

 • Klimat: kontinentalt och föralpint klimat med ljumma till varma somrar (15-25 grader).
 • Land: Tyskland och Österrike
 • Språk: tyska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: både kontanter och kort fungerar på de flesta ställen
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cyklingen i Bayern och Tyrolen

Cyklingen går mestadels på mycket fina cykelvägar men även på små lantvägar utan mycket trafik. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en svalkande dryck på trevliga orter och serveringar längs vägen. Vår cykelguide leder turerna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker och allt som behövs för en god picknick. Vi cyklar oftast tillsammans och om vi delar upp oss i mindre grupper ser vi alltid till att bestämma en mötesplats för gemensamma raster. Vatten att fylla flaskan med finns i bilen under hela dagen.

Flyg och transfer

Du som har flyg med oss möts av vår representant på flygplatsen i München. Vi har sedan cirka 1,5 timmars transfer till första hotellet. Du som bokat resan utan flyg flyger lämpligen till München eller Salzburg. Om du flyger till samma flygplats som vi kan du följa med vår transfer om du inställer dig hos vår guide i ankomsthallen senast samma tid som vårt flyg landar (glöm ej att förboka transfern med oss).

Karta

Hotell

Hotell Cykla i Bayern och Tyrolen

Hotell Cykla i Bayern och Tyrolen

Vi bor på fem olika hotell under vår resa genom Bayern och Tyrolen. De är allesammans handplockade för sin gästfrihet och fina läge på respektive ort. De håller god klass med tre till fyra stjärnor oc...

Avgångar & priser

För att se aktuella flygtider och rumstillägg, klicka på Boka. Läs mer här om vad som gäller om du bokar en resa utan flyg/transfer.

AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
13/7Utan flyg/transferCykla i Bayern och Tyrolen, utan flyg/transfer413 995:-Boka
13/7ArlandaCykla i Bayern och TyrolenMer än 816 995:-Boka
13/7LandvetterCykla i Bayern och TyrolenMer än 816 995:-Boka
AvresaAvreseortResmålLediga platserFrån pris
20/7Utan flyg/transferCykla i Bayern och Tyrolen, utan flyg/transfer213 995:-Boka
20/7ArlandaCykla i Bayern och TyrolenMer än 816 995:-Boka

Liknande resor

Cykling Transalp München-Venedig

Cykling Transalp München-Venedig

Årets största cykeläventyr från München till Venedig! - För dig som älskar att resa på två hjul och vill göra en riktig odyssé erbjuder vi denna cykelresa genom Alperna till Medelhavet: elva dagars s...