Vår succéresa som tar oss till hjärtat av Medelhavet i spännande Apulien på Italiens klack!

Italiens sydöstra landskap är ett resmål som älskas även av italienarna själva. Här finner man den genuina medelhavskulturen med sol, hav och de solmogna tomaterna. Cyklingen är lätt över ett flackt men vackert kulturlandskap, fyllt av sekelgamla olivträd och vitakalkade byar. De gästfria invånarna skämmer gärna bort besökaren med sin största stolthet: den goda maten. Färsk fisk, gräddig burrata-ost, smakrika grönsaker och mustig olivolja som man gärna sköljer ner med smakrika rödviner på Primitivo-druvan. Vi cyklar längs det joniska havets kritvita sandstränder över till den adriatiska sidans vackra klippor. En resa genom olivlundar och kullar med doftande macchia där de märkliga "trulli-husen" ligger tätt. Vi avslutar resan i ”söderns Florens” Lecce. En solig cykelresa med stora upplevelser!

Både National Geographic och Lonely Planet har utsett Apulien till en av världens bästa resmål. Det är lätt att förstå varför.

Liknande cykelresor:

Cykla i Toscana

Aktivitet:Cykelresor
Guide:Resa med guide
Svårighetsgrad:2, 3
Dagar:8
Allt det här ingår:
Valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum med frukost, sex middagar, sex cykeldagar med lunch/picknick, cykelhyra, följebil, bagagetransport och guide. Ingår ej: dryck, övrigt. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Boka resa