Skip to main content

Cykla från Wien till Budapest på egen hand

Härlig cykling mellan Mitteleuropas huvudstäder.

På denna rika cykelresa utforskar ni tre länder och tre huvudstäder, allt inramat av den fina Donau-cykelleden. Längs vägen utforskar ni nationalparken Donau-Auen, romerska lämningar, små mysiga byar och den lokala maten. Färden går genom Österrike, Slovakien och Ungern, och de monumentala städerna Wien, Bratislava och Budapest. Ni bor på utvalda hotell längs vägen och bagagen åker bil medan ni cyklar med lätt packning från ort till ort.

Status:
Kan snart bokas
Aktivitet:Cykling
Resetyp:Resa på egen handMer information
Svårighetsgrad:2, 3Mer information
Allt det här ingår:
valt transportalternativ, del i dubbelrum med frukost och middag (OBS från 2020 bokas halvpension som tillval), cykelhyra, kartor och informationsmaterial, bagagetransport, transport från Budapest till Wien. Ingår ej: transfer till/från flygplatsen, luncher, dryck, övrigt. Tillval: enkelrum, elcykel. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Sök resa

Program

Dag 1 Wien

Ni ankommer till Wien och övernattar i denna sevärda stad som minner om fornstora tider. Ta en promenad längs de skuggiga alléerna och titta in på ett av de många caféerna för en riktig fika.

Måltider: middag

Dag 2 Cykling till Bratislava

Ni hämtar ut era cyklar och sätter av på Donaus kända cykelled. Snart rullar ni genom den grönskande nationalparken Donauauen. Ni passerar Schönau och Orth till det hapsburgska slottet Eckartsau. Här rekommenderar vi en omväg till Festschloss Hof. Detta magnifika slott, som byggdes under det österrikiska imperiets storhetstid under kejsarinnan Maria Theresia, är väl värt ett besök för att beundra den 65.000 m2 stora slottsparken och arkitekturen. Via Hainburg når ni på eftermiddagen Bratislava.

68 km cykling.

Måltider: frukost och middag

Dag 3 Cykling till Mosonmagyarovar

Ta lite fritid att upptäcka Slovakiens huvudstad innan ni lämnar den längs en vacker cykelled. Snart korsar ni gränsen till Ungern nära Kunovo. Via Dunasziget (som ligger på en ö i Donaus flöde) når ni den lilla ungerska staden med det enkla namnet Mosonmagyarovar. Spendera kvällen med få uttalet rätt över en god middag.

45 km cykling.

Måltider: frukost och middag

Dag 4 Cykling till Györ

Dagens cykeltur går via slottet Hedervár och vidare längs den sköna blåa Donau till Györ, västra Ungerns metropolis. Lite sightseeing och en skön natts vila för benen.

45 km cykling.

Måltider: frukost och middag

Dag 5 Cykling till Komárno

Idag ligger ni längs gränsen till Slovakien och kommer till Medvedov och den vackra barockstaden Cicov. Vidare till Zlatna till den slovakisk-ungerska staden Komárom/Komárno.

64 km cykling.

Måltider: frukost och middag

Dag 6 Cykling till Visegrád

Ni cyklar över bron till den slovakiska delen av staden och passerar den romerska befästningen Kelemantia och avlägsna lantbyar där tiden verkar stå stilla. Ni når sedan Moca och tvillingbyn Stúrovo/Esztergom. Här kan man besöka den vackra katedralen. Cyklingen går sedan på Donaus högra strand till byn Búbántvölgy. En färjeresa till andra flodbanken och vidare till Nagymaros och ytterligare en liten färja till Visegrád och vårt termalhotell.

69 km cykling.

Måltider: frukost och middag

Dag 7 Cykling till Budapest

Den sista cykeldagen går till ön Szentendre och därifrån med färja till staden med samma namn. Väl framme i tvillingstäderna Buda och Pest kan ni ägna er åt strövtåg i dess magnifika miljöer.

45 km cykling.

Måltider: frukost och middag

Dag 8 Farväl till cykelresan Wien – Budapest

Tåg tillbaka till Wien och hemresa.

Måltider: frukost

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

Resfakta

Donau

Donau är Västeuropas längsta flod. Den börjar i tyska Schwarzwald och slingrar sig österut genom ett varierat landskap till Donaudeltat vid Svarta havet, efter en resa på över 285 mil. Donau utgör vattenvägen för många centraleuropeiska länder och rinner bland annat genom Passau, Wien, Bratislava, Budapest och Belgrad, vackra och mäktiga städer som alla har floden att tacka för sin existens. Vi cyklar genom både Österrike, Ungern och Slovakien på denna resa.

 • Klimat: milt kontinentalt klimat
 • Land: Österrike, Ungern, Slovakien
 • Språk: tyska, ungerska, slovakiska
 • Tidsskillnad från Sverige: ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisläge och betalningssätt: ungefär som i Sverige. Både kort och kontant accepteras på de flesta ställen.
 • Dricks: valfritt
 • Europeiska sjukförsäkringskortet gäller: ja
 • Visum för svenska medborgare: nej
 • Speciella krav om passets giltighetstid vid inresa: nej
 • Eladapter: nej

Cyklingen från Wien till Budapest

Ni cyklar på egen hand utan grupp eller guide och får fina kartor och utförlig information från oss. Alla hotell är förbokade och bagaget transporteras mellan dem (bagagelappar bifogas). Var uppmärksam på att cykelvägarna inte är lika utvecklade som i exempelvis Österrike och Tyskland. Här varierar underlaget med 75% bilfri cykelväg och resten små vägar med sparsam trafik. Ungefär 60% av cyklingen går på asfalterat underlag och 40% på grus. Bäst underlag är det i Österrike och Slovakien. Skyltningen är god. Ni passerar många orter där man kan stanna för en god lunch.

Flyg och transfer

Ni flyger till Wien och åker sedan transfer på egen hand till första hotellet i Wien enligt våra anvisningar. Tågbiljett tillbaka från Budapest till Wien ingår. Det går flera direkttåg per dag som tar ca 2,5 timmar. Det går även att åka buss från hotellet i Budapest till Wien. Resan tar ca 4-5 timmar och bokas hos oss i samband med bokning av resan. Sista biten till flygplatsen åker ni åter på egen hand.

Cyklarna

 • Typ: touring
 • Växlar: 7 eller 21, väljs vid bokning
 • Bromsar: handbroms, fotbroms och handbroms på 7-växlat
 • Sadel: vanlig
 • Pedaler: vanliga, egna kan monteras
 • Bagage: en sadelväska
 • Kartficka: nej
 • Flaskhållare: ja
 • Färddator/GPS: nej
 • Lås: ja
 • Reparationsset: ja
 • Hjälm: ingår ej
 • Tillval: Elcykel

Karta

Hotell

Hotell Cykla från Wien till Budapest

Hotell Cykla från Wien till Budapest

Ni bor på trevliga medelklasshotell med 3 eller 4 stjärnor. I avreseinformationen får ni en lista över de hotell som är aktuella för just er resa.

Bilder

Erbjudanden

26/9Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
8/10Lätt vandring på Menorcafrån 14 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen hand, utan flygfrån 10 495:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-
22/12Vandring på Teneriffa på egen handfrån 18 995:-

Kontakta oss

Adress:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg